Dodaj do ulubionych

Serek- Bieluch ?

02.03.11, 15:25
Nie wiem jakie stosować serki ? Czy bieluch nadaje się do diety?
Obserwuj wątek
    • elrosa Re: Serek- Bieluch ? 02.03.11, 18:06
      Według tej strony ma zbyt dużo tłuszczu (8,5%). Można jeść sery chude, mniej-więcej do 5% tłuszczu i 5% węglowodanów.

"Odgórnych" zaleceń co do rodzaju nabiału nie ma, ale z doświadczenia wychodzi, że lepiej zjeść twaróg niż jogurt naturalny (w twarogu jest więcej procent białka, a im więcej białka, tym lepsze spadki wagi - przynajmniej u mnie tak działało). Mogą być też serki homogenizowane naturalne (te waniliowe i o innych smakach są słodzone cukrem, więc niedozwolone - ale można serek naturalny osłodzić słodzikiem i dodać aromatu lub kakao), serki wiejskie (najlepiej te 3% tłuszczu) i chude twarożki do kanapek (tu uwaga - nie wszystko, co ma na etykiecie napis "light" się nadaje, widziałam ostatnio gdzieś serek light 11% tłuszczu ;-)).
      • lucjola Re: Serki wiejskie lekkie 02.03.11, 19:26
        -Pątnica,
        -Mlekowita,
        -Krasnystaw.
        Są smaczniejsze od bielucha i mają odpowiednią zawartość tłuszczu i węglowodanów do diety Dukana.
        Twarogi chude w ogóle nie przechodzą przez moje usta. Ze względu na smak. Serki wiejskie są OK
    • wrozka.remiza Re: Serek- Bieluch ? 03.03.11, 08:47
      tak, jeżeli znajdziesz taki 3% tłuszczu.
      Ja ostatnio znalazłam i bardzo się ucieszyłam, bo turek figura mi nie leży, a bieluch jest wg mnie baaardzo smaczny.
      Szukaj bielucha 3%.
      powodzenia,
      wróżka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka