Dodaj do ulubionych

Dieta 1000 kalorii

26.04.11, 17:44
Dziewczyny ile można schudnąć na diecie 1000 kalorii? Proszę podajcie jakieś przykłady. Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Dieta 1000 kalorii IP: *.dynamic.chello.pl 26.04.11, 20:51
      dieta to sprawa indywidualna zrozumialam to dopiero wtedy kiedy kolezanka polecila mi kobiete aniola ktora nie tylko skutecznie motywuje, dobiera diety ale i slucha kazdego najmniejsze problemu pani aneta z halsy jest boska
      • mamagnoma Re: Dieta 1000 kalorii 28.04.11, 21:48
        o rany kolejna krypto reklama. Porzygac sie można.
    • mamagnoma Re: Dieta 1000 kalorii 28.04.11, 21:51
      Moim niefachowym zdaniem, jeśli rozłożysz te 1000 kalorii na 5 posiłków dziennie to powinnaś chudnąc okolo 0,7 kilograma tygodniowo. Ja tak chudłam. Czasami to 1 kg na tydzien a czasami tylko 0,5 kilo. Ale mega ważne jest to, że masz jeść 5 razy dziennie a nie 2 lub 3, bo inaczej organizm kumuluje a nie spala.
      • cinnamongirl1 Re: Dieta 1000 kalorii 30.04.11, 17:11
        Potwierdzam. Jedzac ok 1000 kalorii (boraz tgo było 950 a raz 1150)dziennie podzielonych na 4-5 posiłków (zdrowych) przy 165cm i 60kg chudłam ok 0,5-1kg tygodniowo. Po 2 miesiącach osiągnełam założona wagę 53 kg i ja utrzymuję jedząc już więcej ;)
    • emilia.gnybek-ciosek Re: Dieta 1000 kalorii 29.04.11, 09:47
      To ile będzie można schudnąć na diecie 1000 kcal, zależy od danej osoby, od tego jaki deficyt ona zapewni w stosunku do normy dla Pani. Proszę mieć na uwadze, iż kuracja ta nie jest odpowiednia dla każdego. Jeśli ktoś ma dużą nadwagę, tak restrykcyjna dieta może spowodować obniżenie tempa metabolizmu i przejście ustroju na oszczędne gospodarowanie energią. Dlatego też proponuję tutaj obliczyć normę kalorii dla siebie i od wartości tej odjąć 500-1000 kcal, aby sprawdzić jaka podaż energii będzie dla Pani odpowiednia. Proszę jednak również pamiętać, że 1000 kcal, to absolutne minimum jakie należy codziennie organizmowi dostarczyć. Zachęcam do lektury poniższych artykułów.

Czy dieta 1000 kcal będzie dla mnie dobra?
      Jedz a schudniesz
      3 powody, dla których warto zachować równowagę
    • aroma-beauty Re: Dieta 1000 kalorii 04.05.11, 22:58
      Ogólnie przy normalnym trybie życia chudnie się około 0,7-1,0 kilograma.. W sumie to dieta, na której efejkty trzeba trochę czekać, ale jest skuteczna.
      • tyska1_3 Re: Dieta 1000 kalorii 09.05.11, 12:14
        Ja jestem na diecie 1000- 1200 kcal od kwietnia i zgubiłam 7 kg, ale ja mam jeszcze sporo do zrzucenia oczywiście do tego ćwiczenia bo bez tego nic nie działa.
        • mrukmrukmruk Re: Dieta 1000 kalorii 09.05.11, 15:03
          Moim zdaniem to za mało kalorii, może się pojawić efekt jojo, bo organizm "będzie miał wrażenie", że jest wygłodzony. Chcesz się odchudzić zdrowo, to wystarczy ćwiczyć dużo i ograniczyć całkowicie bezwartościowe jedzenie (najlepiej się ich pozbyć). Warto zaglądać na profil odchudzanie i oczyszczanie Langsteiner na facebooku, można tam znaleźć wiele przydatnych informacji na temat diet i żywienia
          • Gość: nie prawda Re: Dieta 1000 kalorii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.11, 23:16
            Nie prawda,że po tej diecie następuje efekt "jojo"!!! Stosowałam ją BEZ ĆWICZEŃ i gubiłam,jak inne panie pisały,0,5-1,0 kg.tygodniowo.Jadłam to,na co miałam ochotę,aby tylko się zmieścić w tym tysiącu.Jestem niską osobą,ale udało mi się zgubić 7 kg.:) Wróciły po kilku miesiącach tylko 2 i już od dwóch lat utrzymuję tą wagę.Teraz jem normalnie i jest ok:) A muszę napisać,że uwielbiam słodycze:) Moja znajoma wydawała kasę na dietetyczkę,dojeżdżała do niej 20 km.,musiała jeść niekiedy przez cały dzień same owoce i chudła tygodniowo tyle samo co ja:))) Pamiętajcie kobietki,ważne w życiu jest,żeby się NAJADAĆ ,a nie OBJADAĆ:D Pozdrawiam wszystkie panie i życzę wytrwałości w stosowaniu diety;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka