Dodaj do ulubionych

Dukan leczy?

14.06.11, 00:20
Zastanawiam sie czy to z powodu dużej ilosci białka ale Dukan mi leczy dziąsła ;) Mam kłopoty z dziąsłami, mniejsza z tym o co chodzi, mam po prostu rany przy zębie, poprzednio jak zaczęłam dietę i po 3 dniach przerwałam to nagle się wyleczyło a mocno dokucza i muszę smarować różnymi żelami. Potem znów się odnowiło po powrocie do normalnego jedzenia, a teraz znów mam to samo, dziąsło prawie zdrowe ;) To chyba to białko. Ktoś ma jakieś cudowne wyleczenia?
Obserwuj wątek
    • e.m.i1 Re: Dukan leczy? 14.06.11, 00:30
      Może to nie cudowne wyleczenie, ale mam zdecydowanie mniej suchą skórę na ciele i szybciej goją mi się wszelkie zadrapania i skaleczenia.
      • milamilka Re: Dukan leczy? 14.06.11, 10:13
        No właśnie ja mam to samo, mniej suchą i jędrną bardziej skórę (pewnie z powodu duzej ilosci picia wody) i wszystko się leczy :) No to jednak dieta ma korzystne też działania a nie tylko niezdrowe.
        • asik280 Re: Dukan leczy? 14.06.11, 10:43
          ja dużo lepiej na dukanie się czuję. Mam problemy z woreczkiem żółciowym który na zwykłym jedzeniu daje zna o sobie a na dukanie nie wiem że go mam.Jem zdrowiej na dukanie bo więcej gotuję grilluję a nie smażę. Cera ładniejsza,ciało jędrniejsze. Tak było w styczniu zobaczymy jak mi teraz pójdzie :)
          • robak.rawback Re: Dukan leczy? 14.06.11, 13:25
            niby duza ilosc protein ma pomagac w utzrymaniu dobrej kondycji wlosow i skory - ze odchudzajac sie organizm czerpie ze swoich zasobow - czyli skory kosci etc a jak mu sie duzo da protein to wtedy nie - teraz ksiazke o diecie zaczelam czytac i jest napisane o tym troche - ale ja dopiero po pierwszych 30 stronach wiec moze potem bedzie wiecej

mysle ze tez pewnie caloksztalt - nie jesz cukru , dodajesz troche warzyw, duzo protein, lepiej organizm dziala ogolnie
    • ostryga11 Re: Dukan leczy? 14.06.11, 14:09
      1. Paznokcie! Wróciły do normy, nie rozdwajają się i nie łamią. Mogę nimi stukać po blacie stołu i denerwować domowników :-)
      2. Skóra - znacznie jędrniejsza i lepiej nawilżona
      3. Wątroba - nie daje o sobie znać, bo nie serwuję jej tłuszczu
      4. Celulit - znacznie mniejszy niż przed dietą
      5. Nadciśnienie - z dwóch tabletek dziennie za aprobatą lekarza zeszłam do 0,5 tabletki co drugi dzień
      Niestety - po 3 miesiącach diety zaczęły mi wypadać włosy. Ale jak się przyglądam im uważnie - to sporo nowych i małych odrasta , więc to może po prostu "zrzucenie starego futra"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka