Dodaj do ulubionych

Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą

IP: 89.174.60.* 24.11.11, 10:16
Najlepsza na odchudzanie jest Podstawowa Dieta Bezjedzeniowa. Lepszej nie ma i nie będzie.
Obserwuj wątek
    • g.r.a.f.z.e.r.o Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 24.11.11, 10:45
      Akurat w olejach sojowym i z oliwek omega 3 nie ma tak dużo.
      DUŻO więcej jest w maśle i w tłuszczach mięsnych.
      • Gość: ech Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.warszawa.vectranet.pl 25.11.11, 05:34
        g.r.a.f.z.e.r.o napisał:

> Akurat w olejach sojowym i z oliwek omega 3 nie ma tak dużo.
        > DUŻO więcej jest w maśle i w tłuszczach mięsnych.

To prawda, ale tylko jesli zwierzeta były hodowane i karmione w naturalny sposób, hodowane w sposb przemysłowe jest naszpikowane prozapalnymi Omega6
        • Gość: kii Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.free.aero2.net.pl 28.06.12, 14:33
          Jakby jedzenie czy lykanie czegos powodowalo chudniecie, to nie byloby zadnych grubasow.
          Nietety, niczego takiego jeszcze nie wynaleziono, nie ma sie co ludzic.
          • Gość: martusia Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: 80.72.44.* 22.02.13, 14:28

"Jakby jedzenie czy lykanie czegos powodowalo chudniecie, to nie byloby zadnych grubasow.
            Nietety, niczego takiego jeszcze nie wynaleziono, nie ma sie co ludzic. "

nie powoduje , ale wspomaga odchudzanie.
            działanie pozywtywne bardzo szerokie zreszta wasów omega jest udowodniowe w badaniach ,Omega 3 z tłustych ryb morskich , dlatego eskimosi mimo że tak tłusto jedzą nie mają chrób serca. Kobietyw ciazy też musza pamietac o kwasach omega 3 bo są wazne dla rozwoju mózgu dziecka
    • ecol Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 24.11.11, 12:27
      Biorę Omega-3 tabletkach razem z lekami na obniżanie cholesterolu. Cholesterol mi spadł, a tłuszcz jak był tak jest, waga ani drgnęła.
      Zawracanie gitary.
      • Gość: Gostek Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.11, 13:25
        Bo żarcie tabletek, to nie to samo odżywianie się produktami z omega3. Zjesz tabletkę i jesteś głodna, więc sięgasz po chleb z masłem i serem, więc ci nie spada. A jak zjesz fasolówkę, to masz i omegę i jesteś już najedzona. Takie pigułki są skuteczne na zwiększenie grubości portfela ich producenta.
        • janfranco1 Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 29.02.12, 21:51
          Gość portalu: Gostek napisał(a):

> Bo żarcie tabletek, to nie to samo odżywianie się produktami z omega3. Zjesz ta
          > bletkę i jesteś głodna, więc sięgasz po chleb z masłem i serem, więc ci nie spa
          > da. A jak zjesz fasolówkę, to masz i omegę i jesteś już najedzona. Takie pigułk
          > i są skuteczne na zwiększenie grubości portfela ich producenta.

Zgadzam się z tym ostatnim w 100%
      • Gość: Ruch Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.205.111.75.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.11.11, 12:56
        bo jeszcze trzeba się poruszać. Ja jem ryby i ryż 5x w tygodniu (w pozostałe dni normalnie) i 2x w tygodniu pływam, spadam 1-1,5 kg na tydzien.
    • Gość: www.nef-ra.com Koniec panowania RAKAzobacz strone www.nef-ra.com IP: *.try.wideopenwest.com 24.11.11, 13:04
      A ponadto inne dolegliwosci ;bole stawow ,miesni , cokrzyca, holesterol, reguluje tarczyce...w Chicago i w USA juz ludzie docenili plyn nef-ra...najbardziej panie lubia ten plyn bo bardzo odmladza.
    • Gość: all Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.kalisz.mm.pl 24.11.11, 13:08
      O dietach "cud" można poczytać tu, nie ma lipy :

www.tonieprzejdzie.pl/2011/09/12/cudakow-diety-cud-kasa-za-nic-2/
    • Gość: Asia Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.mnc.pl 24.11.11, 14:36
      Wszystko super - zabrakło tylko jednej informacji. O dawkach! Zjem raz w tygodniu 100 g łososia i raz w miesiącu wypiję łyżkę oleju lnianego i będę czekać na cud. Dlaczego autor nie sprawdził ile trzeba dostarczyć omega-3 do organizmu i w jakich proporcjach EPA, DHA, aby jakiekolwiek ich działanie było skuteczne?
      • rotkaeppchen1 Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 29.02.12, 06:58
        Dziennie najlepiej 3 lyzki stolowe dobrego oleju, np lnianego, najelpiej rozlozone na trzy porcje. Moze byc oczywiscie wiecej, niz 3 lyzki ale nie mniej. I najlepiej na surowo a wiec np do salatki.
    • khysiek Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 24.11.11, 15:11
      Kwasy Omega-3 są delikatne i są niszczone w wyższych i niskich temperaturach, wiec w rybach sa, ale surowych, w mrożonych, smażonych i gotowanych nie ma. Tak samo nie ma ich w rybach hodowlanych. Wiec nie ma co liczyć na kwasy omega-3 z tego źródła, a szkoda bo są one lepiej przyswajane przez człowieka.
      Pozostają wysokiej klasy suplementy i oleje roślinne.
      • Gość: buju Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 24.11.11, 22:29
        a wędzenie ??? to proces chłodny - nie ma nic lepszego niż wędzona rybka! każda!!!
        • summerhead Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 26.11.11, 17:43
          nie ma nic piekniejszego, niz wedzony losos, ktory wlasnie wcinam :)
          oj zabic bym mogla, pozeram prawie codziennie
      • Gość: Mario to nie tak IP: *.4-1.cable.virginmedia.com 26.11.11, 15:26
        Masz tylko częściowo rację z tym 'znikającym' omega 3.
        Badania prowadzono na osobach jedzących całkiem normalne dania a nie tylko surowe ryby. Skąd więc wzięłyby się w ich diecie znaczące ilości tych tłuszczów?
        Parowanie ryb (potem umieszczonych w puszce) czy krótkie smażenie nie podwyższa ich temperatury wewnątrz do poziomu całkowicie niszczącego omega 3.
        Nawet pieczenie mięsa w piekarniku o temp. 200 C podwyzsza temp. w środku do ok. 60 C.
        Także nie przesadzajmy.
      • mikasakata Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 28.02.12, 22:47
        Dokładnie, ryby, ale w jak najmniej przetworzonej postaci. Poza tym kwasy omega są w dość wąskiej grupie produktów. Ostatnie badanie stwierdzają pozytywny wpływ kwasów omega na utrzymanie prawidłowej wagi. Kwasy omega można ew. suplementować tranem i naturalnymi preparatami z olejów rybich.
      • Gość: trekos Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.05.12, 09:18
        Kwasy omega 3 są bardzo ważne w codziennej diecie. O tym w jakich proporcjach powinniśmy je zażywać można przeczytać na: kwasyomega3.wordpress.com/2012/05/09/omega-3-a-omega-6czyli-w-jakich-proporcjach-te-kwasy-powinny-znalezc-sie-w-naszym-codziennym-menu/
    • buds5 Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 25.11.11, 09:50
      najwięcej tych kwasów jest w rybach, dlatego nawet tran bedzie tutaj bardzo wskazany. trzeba uważać tylko z tłustymi rybami, np. z łososiem. najlepsza wydaje mi się być makrela:)
    • Gość: marian Dlaczego ludzie sie jaracie tym rozowym lososiem. IP: *.ip.netia.com.pl 26.11.11, 11:06
      Przeciez to jest ryba chodowlana, karmiona kulkami zawierajacymi hormony wzrostu, antybiotyki, witaminy i barwnik. Czyli cos w stylu kurczaka z KFC.

A wszyscy maniacy suszi z warszawy typu celebryci, snobuja sie ta ryba.

Czy wie z was ktos co to jest losos baltycki, halibut czy inne ryby morskie wolno zyjace?
    • Gość: zewsząd i znikąd Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: 178.73.48.* 26.11.11, 13:09
      Z góry dziękuję za promowanie innych źródeł kwasów omega-3, niż tylko ryby. Niektórzy uważają, że prawo zwierząt do życia stoi ponad ich prawem do smacznego i troszkę zdrowszego jedzenia.
      • misiu-1 Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 27.11.11, 07:55
        Gość portalu: zewsząd i znikąd napisał(a):

> Z góry dziękuję za promowanie innych źródeł kwasów omega-3, niż tylko ryby. Nie
        > którzy uważają, że prawo zwierząt do życia stoi ponad ich prawem do smacznego i
        > troszkę zdrowszego jedzenia.

Skoro są tacy durni, to zasługują na to, żeby jeść niesmacznie i niezdrowo.
    • e-ftalo a czy zakwasy będą równie skuteczne? 26.11.11, 17:35
      Jak kwasy? Bo ja mam często ,to nie wiem czy jeszcze łykać te kwasy do tego czy już nie trzeba?
    • szydell Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 26.11.11, 18:21
      www.kielki.net/omega-3-60-kapsulek.html
      Jedzenie jedzeniem, a suplementy zawsze pomagają.
      • Gość: Jakor Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.05.12, 15:13
        Polecam poczytać o wpływie kwasów omega na walkę z nadwagą: kwasyomega3.wordpress.com/
    • Gość: br00net Olej dr. Budwig IP: *.pruszcz.mm.pl 26.11.11, 22:02
      jak kogoś interesuje temat kwasów OMEGA 3 i 6
      • rotkaeppchen1 Re: Olej dr. Budwig 29.02.12, 07:05
        Jadlam olej dr Budwig przez pierwsze 3 miesiace stosowania metabolic balance. Teraz przerzucilam sie na tansze odpowiedniki, mimo ze z wyzszej polki, nie sa az tak drogie jak tamte (13 Euro za 250 ml). A ja jadlam nawet wiecej niz zalecane 3 lyzki dziennie. Na pewno byla to dobra inwestycja w zdrowie - przez 5 miesiecy mb schudlam 18 kg, mimo choroby hashimoto.
        To bardzo niedobrze, ze nadala pokutuje przekonanie, ze dieta odchudzajaca powinna zawierac produkty "light" a wiec odtluszczone. Dobre tluszcze to podstawa.
    • pj.pj Suplementy - jakie? 27.11.11, 02:31
      Jestem szczupła, więc nie w kwestii odchudzania, ale zdrowia: jakie są suplementy diety rybnej (nie znoszę smaku i zapachu ryby oraz owoców morza i nic mnie nie zmusi do ich jedzenia)? Tabletki tranowe itp?
      • Gość: Fisherman Re: Suplementy - jakie? IP: 109.74.100.* 27.11.11, 12:33
        Tak.
        Też nie znoszę na talerzu czegokolwiek, co żyło w wodzie. Łykam regularnie kapsułki z tranem i nie odczuwam żadnych ujemnych skutków "bezrybia" w menu. Tylko w Wigilię jest problem, bo "tradycyjna" rodzina krzywo patrzy na moje boczenie się na karpia i śledzia ;-)
        • szydell Re: Suplementy - jakie? 27.11.11, 15:43
          Rzućcie okiem na mojego wcześniejszego posta. Jest tam link do suplementu, na bazie olejów rybich (czyli coś tranopodobnego, w kapsułkach).
          Produkowane przez herbapol, także sprawdzonej i dobrej jakości suplement.
      • Gość: trykal Re: Suplementy - jakie? IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.05.12, 15:29
        Tutaj sobie można poczytać o tym, czym się kierować przy wyborze suplementów kwasów omega: kwasyomega3.wordpress.com/2012/04/27/czym-sie-kierowac-wybierajac-suplementy-omega-3/
    • Gość: Iwona Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: 193.239.126.* 22.06.12, 16:26
      Ja uwielbiam ryby, ale faktycznie są one bardzo drogie. żeby uzupełnić zapasy kwasów omega 3 w przerwie jedzenia ryb zażywam ten preparat naturalnie24.pl/sklep,9,55,omega-3 zawarte w nim kwasy pochodzą z łososia, a co najważniejsze opakowanie starcza na ok pół roku stosowania
      • farara098 Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 20.02.13, 10:12
        Ja za to nie cierpię ryb, dlatego też szukałam innego źródła kwasów omega-3. Po różnych próbach z tabletkami, olejami lnianymi itp. zatrzymałam się na oleju z estrów etylowych. Jest inny niż reszta preparatów, bo ma estry, a nie trójglicerydy - dzięki temu lepiej działa, jest bezpieczniejszy. Ten mój preparat ma w sobie zawarte witaminy (nazywa się OmegaRegen, poszukajcie sobie w internecie, o np. tutaj: flcpharma.pl/index.php/pl/omegaregen-skin-care), które w tym kwasie lepiej się przyswajają.
        • Gość: K0nrad Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.14, 23:30
          Jeżeli chodzi o suplement OmegaRegen, polecam kontakt z firmą Estralinum, wysyłka natychmiastowa, przy nabyciu dwóch lub wiecej butelek 10% rabatu. kontakt : estralinum@gmail.com
          • Gość: nie pijący już Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.wroclaw.mm.pl 27.06.14, 10:58
            A dalej te estry z Wrocławia wyżerają plastik w lodówce jak te od LeenLife?

Oba kiedyś były w użyciu i po obu zmiana "balkoników" - super inwestycja!
    • sasza1111 Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 26.06.12, 19:33
      przy walce z nadwagę warto sprawdzić poziom cholesterolu. czasem to ten cichy zabójca jest przyczyną tego że nie można schudnąć no i prowadzi jeszcze do chorób serca itp. ja już zaczynam z nim walczyć. kupiłam sobie BetaLip i jakoś tak jakby lepiej mi. muszę powtórzyć badania :)
      • egraczyk Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 27.06.12, 11:24
        coraz częściej ostatnio słyszę, że kwasy omega-3 mają wpływ na wagę. polecam Wam też ciekawy artykuł o tym kwasyomega3.wordpress.com/2012/05/18/kwasy-omega-3-a-nadwaga/
    • Gość: Penelopa Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.13, 12:38
      Czytałam kiedyś o ogromnym wpływie omega3 nie tyle na odchudzanie co w ogóle na funkcjonowanie całego organizmu, wygląd. Zaczęłam łykać omega3 (nutrikaps z naturell) ale jak wiadomo zawsze to lepiej takie wartości przyjmowac w pożywieniu, bo suplementy w tabletkach to nie zawsze pomagają, więc wspieram swoją diete omega3 o oleje zimno tłoczone, bo niestety ale nie przepadam za rybami :/ Tak, więc zakupiłam oleje bogate w omega3 w sklepie internetowym, bo ciężko takie dostać w sklepie tym bardziej jak się mieszka w małym mieście. Natrafiłam na całkiem dobry sklep ( www.osele.pl ) i tam zaopatrzyłam się w takie produkty. Powiem szczerze, że po 3 miesiącach stosowania to moja waga spadła, skóra jest jakby jędrniejsza, a i cera jakaś taka zdrowsza. Pozostaje mi tylko polecić produkty zawierające omega3, najpeszy olej rzepakowy, który ma najlepsza proporcję omega 3 do omega6.
      • agnieszka_bialek Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 19.05.14, 15:53
        Omega -3 są to zdrowe, korzystne dla nas kwasy tłuszczowe, a takie sprzyjają utrzymaniu prawidłowej sylwetki. Oczywiście w połączeniu z pozostałymi elementami zdrowej diety.
        Omega-3 i Omega-6 – dlaczego proporcja między nimi jest dla nas tak ważna?
        Otóż kwasy Omega-6 w małych ilościach działają korzystnie (zmniejszają stężenie cholesterolu całkowitego i LDL), natomiast w dużych już nie.
        Kwasy Omega-3 zmniejszają poziom trójglicerydów, działają przeciwzakrzepowo, obniżają ciśnienie krwi, wspomagają nasze serce na wielu frontach.
        Nadmiar kwasów Omega-6 może sprzyjać mutacji normalnych komórek w nowotworowe, natomiast kwasy Omega-3 hamują ich rozwój. To już nie straszak, ale teza potwierdzona naukowo.
        Proporcja Omega-3 do Omega-6 w naszej diecie powinna wynosić 1:4. Badania pokazują, że dieta przeciętnego Polaka zawiera je w proporcji 1:20, czyli zdecydowanie za mało Omega-3.
        Bogatym źródłem Omega-3 są oleje (sojowy, rzepakowy, lniany, z zarodków pszennych) oraz tłuszcze ryb (makrela, łosoś, tuńczyk, sardynka, pikling, śledź) i ssaków morskich. Dobrym pomysłem jest picie tranu, zwłaszcza w okresie zimowym, kiedy brakuje nam witaminy D.
        Niedobór Omega-3 względem Omega-6 to jedna z niewielu sytuacji, kiedy dopuszczam stosowanie suplementów. Pamiętajmy, że powinny być dobrej jakości (najlepiej zakupione w aptece, gdzie farmaceuta pomoże wybrać odpowiedni). Kupujmy tylko Omega-3. Nie Omega3-6, ani Omega 3-6-9. Jak wszystko stosujmy z umiarem i przez krótki czas. Nadmiar też szkodzi :)
        Pozdrawiam
        • cypros1 Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą 20.05.14, 12:43
          Proponuję zdrową dietę:) Z samymi ćwiczeniami może być ciężko, choć jak to się mówi: lepszy rydz, niż nic:)
          Zawsze warto się poruszać, choć 80% sukcesu, to zdrowa dieta:)
        • Gość: basia Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.14, 19:07
          generalnie nie mam parcia na suplementy ale przyznam się, że od 2 miesięcy biorę omega3, niestety nie z apteki tylko z Rossmana za 10 zł, nie wiem ile to jest warte pewnie nic
          Łykam też magnez z wit b6, żeby poieki mi nie drgały, też nie wiem na ile to coś daje czy nie daje
          Z iększą ilością suplementó pogubiłabym się i nie chcę brać, chociaż oglądałam zieloną kawę i inne pseudo dchudzające specyfiki.
          I tak majątek wydaję na herbatki i na tony owoców. Ale wolę ydać na prawdzie jedzenie, warzywa, owoce, dobrą kawę, ryby niż na suplementy
          • Gość: yeti24 Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.14, 20:14
            Basiu, spróbuj może czerpać kwasy omega-3 (oraz 6 i 9) z olejów tłoczonych na zimno. Lepsze to niż w tabletkach. Taki olej możesz dodać do dowolnej potrawy na zimno i urozmaicić sobie smak. Korzysta na tym twoje podniebienie ;) jak i zdrowie. Duży wybór smaków masz spośród Olei Świata. Jest nawet olej z awokado :).
            • Gość: basia Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.14, 20:50
              Jestem jak najbardziej za. Dzieciakom też staram się dostarczyć tego co potrzeba w prawdziwym jedzeniu a nie w suplementach. Chciałam kupić np olej lniany. Używam tylko na zimno oliwy z oliwek extra virgin. Nie bardzo wiem gdzie takie tłoczone na zimno i z tymi kwasami oleje mogę kupić. Najbliżej mam kaufland, biedronkę, stokrotkę i piitra i pawła, auchan, carrefoura? Pozdr serdecznie i dziękuję
              • Gość: basia Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.14, 08:25
                Kupiłam olej lniany w najbliższej aptece. Nie przyszło mi do głowy szukać tłuszczu w aptece.
            • Gość: katarzyna Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.dynamic.chello.pl 02.07.14, 15:49
              o tak polecam olej z avocado, ale ostatnio jestem zakochana w oleju z orzechów arachidowych :) jest cudownie smaczny, do sałatek, ale ja tez wypijam rano łyżeczkę tak po prostu :)
    • Gość: rexa Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.14, 21:15
      a niby w czym kwasy omega mają pomóc jeśli chodzi o odchudzanie?
      • Gość: basia Re: Kwasy Omega-3, a walka z nadwagą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.14, 23:31
        w niczym :) ale jako suplement mojej diety bo nie jem codziennie łososia choć lubię
        Ale fakt nie z powodu odchudzania tylko słyszałam, że wspomaga zapobieganie depresji łącznie z ruchem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka