sleepysheep
28.11.11, 00:27
Pozwalam sobie założyć wątek, bo wpisałam w forumową wyszukiwarkę nazwę, ale właściwie bez wyników:) Mam do Was pytanie o stevię - znacie? stosujecie? Interesuje mnie konkretnie wersja w tabletkach, stosowana jako słodzik. Czytałam laurki na temat stevii, że taka dobra, słodka, że nie ma chemicznego posmaku jak inne słodziki (w końcu naturalna jest ponoć:)). Kupiłam więc sobie na Allegro taką pastylkowaną, a po otrzymaniu zrobiłam herbatę i do środka hop dwie tabletki (analogicznie stosuję dwie tabletki słodzika/dwie łyżeczki cukru)... no i kompletne nic. Dokładnie rozmieszałam, ale zero efektu posłodzenia napoju. No to następnym razem dodałam jedną więcej, ale nadal nic.
Zaczęłam się więc zastanawiać, czy ta stevia to jakiś pic na wodę, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, bo nawet całkiem wiarygodna pani w jednym programie o zdrowiej żywności polecała to. Może więc po prostu trafiłam na jakiegoś oszusta, który sprzedał mi jakieś coś niebędące stevią? Moje pytanie do Was zatem brzmi: stosowałyście stevię w tabletkach? Słodkie to to, czy jednak nie?