23.08.14, 11:30
Czy jak zaczynam bieganie to potrzebuję pulsometru? Naczytałam się, że jest bardzo przydatny, ale tak naprawdę nie wiem jak to działa i czy pownnam sie dowiedzieć? ;)
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: pulsometr 23.08.14, 17:30
      jest przydatny, ale bez niego też się da :)
      w szczególności jak dopiero zaczynasz przygodę z bieganiem, to można się obyć bez.
      pulsometr przydaje się wtedy, kiedy zaczynasz biegać już tak bardziej na serio-serio, żeby kontrolować na jakim tętnie biegniesz. plany treningowe są przeważnie rozpisywane na 65-75% hrmax (tętna maksymalnego), więc jak już zaczniesz takie plany realizować, no to pulsometr się przyda. bez pulsometru też będziesz to wiedzieć, taki poziom obciążenia osiągasz gdy biegniesz na tyle wolno/szybko by móc rozmawiać.
      oprócz tego pulsometr mierzy czas, kalorie, ale to samo zmierzy ci endomondo.
      mój pulsometr ma jeszcze budzik, zlicza lapy, bmi, i takie tam pierdy. można żyć bez tego.
      to taki funkcjonalny gadżet :)
    • gucek_lbn Re: pulsometr 24.08.14, 18:43
      A co oznacza "zaczynam bieganie"? Bo jeśli jakieś marszobiegi i truchtanie z nóżki na nózkę to raczej póki co będzie to dla Ciebie zbędny gadżet.
      • sandriks Re: pulsometr 25.08.14, 18:12
        No takie raczej truchtanie, chyba, nie wiem w sumie niczym nie mierzę poza zegarkiem. A kiedy można stwierdzić, że pulsometr jest potrzebny? Skąd to mam wiedzieć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka