Dodaj do ulubionych

włoski na twarzy - elektroliza

06.02.06, 13:01
witam wszystkie Panie, dawno nie pisałam, ale wróciłam:) mam pytanie odnośnie
włosków na twarzy - grubuch, ale jasno szarych. chodze na elektrolizę, co 2
tygodnie, od 3 miesiecy i zastanawiam sie czy to ma sens. Czy któras z Was ma
jakies doswiadczenia z elektolizą? PO jakim czasie widac jakies efekty?, albo
czy te włoski przynajmniej zmiękną? (ja mam ciagle "szczotkę" na brodzie)
Obserwuj wątek
    • kaczryka Re: włoski na twarzy - elektroliza 06.02.06, 18:43
      Temat był,ale ok.
      Efekty powinny być widoczne najpóźniej po kilku zabiegach.Ich brak może wynikać
      z:
      -złej gospodarki hormonalnej,ich zaburzeń etc.
      -złego sprzętu
      -źle/niedbale i pobieżnie wykonywanego zabiegu.
    • sofi11 Re: włoski na twarzy - elektroliza 08.02.06, 23:04
      wydaje mi się że kosmetyczka do której chodze nie wykonuje tej elektrolizy
      dobrze. Mój zabieg wygląd tak, że pani wbija igłę w mieszek włosowy o odrazu
      wyrywa włos pensetą, włos sam nie wychodzi, ae jest właśnie wyrywany. Co
      więcej, czasem jest i tak, że kosmetyczka wbija igłe w 1 mieszek, a później
      wyrywa pensetą kilka włosów. MOim zdaniem nie jest to dobrze przeprowadzany
      zabieg... co o tym myślicie?
      • ola.1 Re: do sofi 10.02.06, 13:22
        Ile płacisz za elektrolizę i czy naprawdę nie widzisz u siebie żadnych efektów ?
        Słyszałam, że po każdym dobrze przeprowadzonym zabiegu powinno znikać ok. 30 %
        włosów trwale, ale nie wiem czy to prawda.
      • ola.1 Re: do sofi 10.02.06, 13:24
        Chciałabym cię jeszcze zapytać, bo sama wybieram się na ten zabieg za jakiś
        czas, czy:- jest on bardzo bolesny,
        - ile włosków usuwasz za jednym razem,
        - czy zabieg ten jest całkowicie bezpieczny, (chodzi o możliwość zakażenia np.
        wirusem wątroby WZW B i C)?
        • sofi11 Re: do sofi 10.02.06, 16:00
          juz odpowiadam:
          1. efektów nie widze zupełnie, a jestem po 7 zaiegach. te 30% które niby ma
          znikac dotyczy chyba lasera, wowczas by sie zgadzalo. co do elektrolizy -
          zajmuje to wiele miesiecy, a nawet lat regularnych wizyt - co tydzien, a nawet
          czesciej. taka jest powszechna opinia.
          2. nie ma mozliwosci zarazenia sie czymkolwiek - przy 1 zabiegu kupilam igle
          (20 zł) i teraz na kazdy zabieg ja przynosze, tak wic nikt poza mna jej nie
          uzywa.
          3. plusem jest to, ze po zabiegu buzia jest zupełnie gladka, wloski zaczynaja u
          mnie odrastac po ok. 1 tygodniu, wowczas czekam az odrosną przez tydzien, i ide
          na nastepny zabieg, ale efektow nie ma. sądzę, tak jak pisałam, że jest to wina
          kosmetyczki i zle przeprowadzanego zabiegu. Dziwi mnie to jednak, zwłaszcza że
          jest to p. Joanna, o której pisała np. Gryka, że chodzi do niej od 20 lat i
          jest zadowolona. Tak że widzisz, potrzeba lat...
          4. co do ceny - płacę zawsze 50 zł, za usunięcie wszystkich włosków - tj.
          niewielki wąsik(kilka włosków), w 2 miejscach na brodzie kępki włosów, i
          pojedyncze włoski na brodzie.
          zabieg jest bolesny, ale da sie przezyc, zreszta jest znieczulenie kremem emla,
          triche pomaga, łącznie trwa ok. 30 min.

pozdrawiam,
          • delikatessy Re: do sofi 10.02.06, 16:56
            a napisz Cie prosze gdzie ta p. Joasia przyjmuje w Wawie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka