Dodaj do ulubionych

soczewki twarde

31.05.12, 20:09
Dzisiaj odebralem od okulisty soczewki twarde, gdyz mam wade stozka rogowki. PO zalozeniu soczewki oczywiste sa objawy kucia w oku, ale najgorsza sprawa to taka ze widze w tych soczewkach gorzej niz w okularach. Obraz jest mniej ostry, jest zamglony i co najgorsze jak patrze na napisy to w dolnej czesci sa tak jakby powielone i polprzezroczyste. Czy to normalny objaw, gdyz oko nie jest przyzwyczajone czy blad w doborze soczewki.
Prosze o wszelkie opinie zarowno uzytkownikow jak i ekspertow.
Z gory dziekuje :)
GK
Obserwuj wątek
    • Gość: beti77 Re: soczewki twarde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 16:15
      Czesc ja tez mam ten sam problem,ze gorzej widze przez te soczewki twarde,tez mam obraz mniej ostry i zamglony i nie wiem czy to tak ma byc na poczatku czy to normalny objaw czy dlatego,ze sa one zle dobrane przez lekarza.Prosze o opinie i wszelkie informacje.Pozdrawiam BS
      • Gość: dzessus Re: soczewki twarde IP: *.is.net.pl 21.08.12, 11:33
        Niestety masz zle dobrane soczewki.
        W moim przypadku byly tryz powody ze soczewka byla niedobra:
        1. wada stozka przez ktorego soczewka za bardzo sie ruszala
        2. przez to ze soczewka sie ruszala obraz byl nieczytelny, efekt widzenia przez dno sloika)
        3. zle dobrane moce soczewki (rozmyty obraz)

Walczylem 2 tygodnie i nic nie pomoglo.
        Co udalo sie zrobic w tym temacie:
        - oddalem twarde soczewki
        - zamienilem je na hydrozelowe www.synergeyes.com.pl/

Co moge o nich powiedziec cud, miod.
        10 min po zalozeniu nie czuc soczewki, komfort niesamowity, osczewka nie wypadnie z oka (przy twardych to sie bardzo czesto zdarza). POLECAM!
        Minusy to ponoc wytrzymuja rok i sa delikatniejsze (miekka czesc).
        Ale co tam komfort na 1 miejscu!
        Wraz pytan priv: info@grzegorzkapias.com

• Gość: mariposa Re: soczewki twarde IP: 94.42.190.* 02.08.13, 08:52
          a czy ona nadają się dla suchego oka?
    • Gość: beti77 Re: soczewki twarde IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.12, 16:21
      Jesli ktos jest uzytkownikiem soczewek twardych i ma juz wprawe w ich zakladaniu prosze o kontakt gg 18604393
    • Gość: Optometr Re: soczewki twarde IP: *.dynamic.chello.pl 14.02.13, 21:59
      Widzenie powinno być odrazu prawidłowe. Komfort to inna sprawa, czasem trzeba się przyzwyczajać do uczucia soczewki na oku nawet do 2-óch miesięcy. Ale warunek konieczny prawidłowo dobranej soczewki RGP to większa ostrość wzroku niż w okularach.
    • clika2 Re: soczewki twarde 09.05.13, 10:18
      Odpowiednie soczewki kontaktowe twarde powinny być dobrane w gabinecie okulistycznym, można też zaprojektować soczewki na podstawie wykonanej topografii indywidualnie dla każdego pacjenta, polecam Centrum Mikrochirurgii Oka - Optomed w Katowicach
      • Gość: Amela Re: soczewki twarde IP: 205.175.202.* 09.07.14, 15:28
        Podzielę sie tu swoja opinią. Na soczewki twarde zdecydowałam się rok temu, ponieważ cierpię na zespół suchego oka (praca przy komputerze w klimatyzowanym biurze) i nie tolerowałam już soczewek miękkich. Soczewki zostały dobrane w Optomedzie w Katowicach. Soczewki twarde mnie osobiście uwierały po założeniu, a przy ściaganiu rano nie mogłam ich łatwo oderwać od oka. Po 7 miesiącach noszenia w trybie nocnym oczy zaczęły mi strasznie wysychać, zachodzić mgłą. Musiałam zrezygnować - nie polecam osobom z zespołem suchego oka! Dla mnie to stracone pieniądze (a mówimy o kwocie 2000 zl).
        Przy okazji chciałabym zachęcić do zakupu za pół ceny kilku sztuk mydełek i płynów do soczewek twardych Concare, które zostały mi i nie będę ich już używać - są oryginalnie zapakowane i mają długi termin ważności. Odbiór osobisty w Katowicach lub wysyłka. Osoby zainteresowane proszę o kontakt na tym forum.
    • Gość: anonim Re: soczewki twarde IP: *.play-internet.pl 05.07.13, 16:58
      Polecam Salon Optyczny www.MrHilary.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka