Gość: Sylwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.08, 22:06 Które soczewki wg Was są najbezpieczniejsze i najbardziej przyjazne dla oczu. Chodzi mi o nazwy firm, które zdobyły Wasze największe zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Które soczewki polecacie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.08, 01:16 ja nosze3miesieczne bausch inne mi nie sluzyle, czulam dyskomfort Odpowiedz Link Zgłoś
fotografia_zawsze Re: Które soczewki polecacie 07.03.08, 22:47 ja używam kwartalnych i miesięcznych interojo bezbarwnych a na imprezki zakładam kolorowe :) Bezbarwne miesięczne używałam nawet w tedy gdy byłam w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
lim.ka Re: Które soczewki polecacie 10.03.08, 17:56 wedlug mnie... kwestia soczewek to sprawa indywidualna. Nosze szkla od kilku lat i pamietam,ze jak poszlam zbadac wzrok to okulistka dala mi szkla probne kilku firm, abym zobaczyla w ktorych czuje sie najlepiej. Nieswiadoma marki, wybralam Bausch & Lamb. Ponoc B&L sa twarde..tai ma powiedziala okulistka,wiec najlepiej na poczatek polecam dobranie firmy "od szkiel", a pozniej mozna eksperymentowac z rodzajami:) to kwestia prob..Ja preferuje miesieczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Które soczewki polecacie IP: *.serv-net.pl 12.03.08, 21:41 Pamietaj, zeby rozpoczac poszukiwania od badania wzroku. Wiele moze zalezec od Twojej krzywizny oka. Generalnie polecic moge Pure Vision, Focus Night&Day (inaczej Air Night&Day) - to sa aktualnie najlepsze soczewki na rynku moim zdaniem. Oprocz tego Acuvue Oasys, o2 Optix (Air Optix inaczej), Acuvue 1-Day Moist. Wybieraj wsrod nowych produktow - sa to soczewki lepszej generacji, hydrozelowe, lepiej przepuszczajace tlen. Lepiej poradza sobie w trudnych warunkach np. praca przy komputerze, czy klimatyzowane pomieszczenia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wypowiedz.eksperta Re: Które soczewki polecacie 13.03.08, 19:23 Witam, o typie soczewki dla danego pacjenta decyduje specjalista i to on bierze za swą decyzje odpowiedzialność. Dla każdego pacjenta mogą być to inne soczewki zależnie od stanu gałek ocznych, wady wzroku, geometrii rogówki ale także przeznaczenia soczewki. Czy mają być to soczewki do nie zdejmowania na noc, czy soczewki okazjonalnie używane. Dobre produkty Firmy Bausch Lomb to np.Pure Vision (stowane w trybie przedłużonym, bez zdejmowania na noc) Zależy jakie ma być przeznaczenie soczewek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś