12.01.13, 22:32
Szpile a czy Ty faktycznie lubisz ostrygi? Dla mnie na poczatku bylo to cos obrzydliwego ale przyzwyczailam sie i rozsamakowalam w nich bardzo. Teraz czasami jak jestesmy w restauracji to zamawiam sobie 6 albo 12, z cytryna, pycha
Obserwuj wątek
    • szpile_i_ostrygi Re: Szpile 12.01.13, 22:38
      Nie wiem, czy lubię. Nigdy nie jadłam i nie zjadłabym. Ten nick powstał tuż po Świętach, gdy było jeszcze bolesne rozpamiętywanie i miał symbolizować bolesne szczypanie. Ostrygi, to literówka. W zamyśle miały być ostrogi. I zawsze gdy się loguję, to wpisuję ostrogi i zastanawiam się, dlaczego mi system odrzuca.
      • szpile_i_ostrygi Re: Szpile 12.01.13, 22:40
        podobno każde przejęzyczenie się, literówka, to podświadome przyznanie się do czegoś.
        • madau Re: Szpile 12.01.13, 22:42
          No to rzeczywiscie... moze wiec powinnas skosztowac ostryg? ja sie do nich 4 lata przyswajalam, tak samo jak do slimakow ( zabie udka poszly wzglednie latwo) i do malzy. Teraz sie tym wszystkim rozkoszuje.
          • szpile_i_ostrygi Re: Szpile 12.01.13, 22:46
            Wiem, Madau.
            Tylko że ja nie jem ich. Wprawdzie oczu nie mają, ale cierpieć potrafią. Taka perła, np. Jest wynikiem wielkiego cierpienia.
            • ditta12 Re: Szpile 12.01.13, 22:49
              <Taka perła, np. Jest wynikiem wielkiego cierpienia.>
              A czemu to.Kamień jak w woreczku żółciowym moim.No fakt.Bolało gdy w przewód wszedł trzustkowy,okropnie bolało.
          • ditta12 Re: Szpile 12.01.13, 22:46
            ja to dawno temu gdy mi się zdarzyło krewetek spróbować to jadłam by smaku nie poczuć a jak posmakowałam to jadłam za trzy a ślimaki z czosnkiem nie dobre a może rum do nich nie pasował.
            • madau Re: Szpile 12.01.13, 22:52
              To prawda Szpile. je sie lyka zywe. Popatrz ani mi na mysl nie przyszlo cierpienie. teraz jakbys kurtyne przede mna odslonila. Nie jadam pasztetu z gesich watrobek bo wiem jak straszliwie te gesi cierpia, tyle pokarmu sie w nie laduje zeby watroba byla przerosnieta.
              Zupelnie inaczej bede teraz patrzec na ostrygi.
              • ditta12 Re: Szpile 12.01.13, 22:58
                <Nie jadam pasztetu z gesich wat
                > robek bo wiem jak straszliwie te gesi cierpia, tyle pokarmu sie w nie laduje ze
                > by watroba byla przerosnieta.>
                To był pierwszy powód mego wegetarianizmu Madau gdy zobaczyłą film w tv
                • madau Re: Szpile 12.01.13, 23:01
                  No, ja sie ciesze ze przeszlam na wege. Smakuja mi wegetarianskie potrawy chociaz nie umiem jeszcze tak do konca ich przyrzadzac. Ale na przyklad lubie surowe warzywa: papryke, pomidor, ogorek, seler naciowy, rzodkiewki. Moglabym tak zagryzac sobie tym bez przerwy. Na jutro mam brukselke.
                  • ditta12 Re: Szpile 12.01.13, 23:04
                    Wszystko można na surowo tylko trza uważać bo jak się facet najadł 2kgsuszonych moreli to prawie pękł.
                    • madau Re: Szpile 12.01.13, 23:06
                      Wcielo mi watek czy co? Napisalam ze wzielam stilnox i juz sie wdrapuje na antresolke spac. Kolorowych snow :)
                      • ditta12 Re: Szpile 12.01.13, 23:08
                        https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT-RWrQIe96sddXtAjh7oZg-2pBEMeKbipZimNmJ-baeFFrSvik
              • szpile_i_ostrygi Re: Szpile 12.01.13, 23:14
                nie chciałam, Madau. Doprawdy. Nie chciałam. Nie mam żadnych praw, by poruszać czyjeś struny. Przepraszam. Chciałam po prostu odpowiedzieć a przed Wami nie potrafię robić to wymijająco, albo kłamać.
                • ditta12 Re: Szpile 12.01.13, 23:17
                  Grasz na gitarze Szpilo????;)
                  • ditta12 Re: Szpile 12.01.13, 23:21
                    Cos o strunach było to pytam.Gafę popełniłam znów????
                    • szpile_i_ostrygi Re: Szpile 12.01.13, 23:27
                      Oj. Ditto. Zacznij wreszcie kochać siebie. Ty? Gafę?
                      O strunach uczuć pisałam, na których ktoś gruboskórny (ja), w tym przypadku zagrał.
                      Byłam zrobić sobie kanapkę. Jak zwykle o tej porze.:)
                      • ditta12 Re: Szpile 12.01.13, 23:35
                        A ja dla P podgrzałam spagetti i zjada teraz:)
                        Ty gruboskórna?????My cie wypatrujemy jak z "roboty"wracasz.
                        Nie masz kompa tam to już wiemy bo pisać nie możesz.
                        • szpile_i_ostrygi Re: Szpile 12.01.13, 23:38
                          Mam tam kompa. Podstawowe narzędzie. Tylko w systemie i zaszyfrowany i ...
                          Nawet odbierać telefonów nie mam czasu.
                          • ditta12 Re: Szpile 12.01.13, 23:41
                            Szyfranci.
                            Już wiem.Ty w "CIA "robisz"
                            https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/33/Three_Wise_Monkeys%2CTosho-gu_Shrine.JPG/300px-Three_Wise_Monkeys%2CTosho-gu_Shrine.JPG
                            • ditta12 Re: Szpile 12.01.13, 23:44
                              Ja to tylko w PR jako Mata Hari
                              https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTLfycTGT1jUqECOV997pqK7LoEJv7ksAYwLIfe0YXd69Hv-aDR4Q
                              • szpile_i_ostrygi Re: Szpile 12.01.13, 23:49
                                O! To z Ciebie piękny szpion.:)
                              • szpile_i_ostrygi Re: Szpile 12.01.13, 23:50
                                Dorobiłaś się już nawet, widzę, com...;)))
                                • ditta12 Re: Szpile 12.01.13, 23:55
                                  Oj tak.Ja się dorobiłam wrzoda na żołądku tylko bo reszta jest.....milczeniem.A milczenie jest złotem.
                                  właśnie przeczytałam Szpilo ze trza maseczkę ze złota stosować na "pysk"to zmarszczek się pozbywasz w cudowny sposób a nie jakiś lofting :D
                                  • szpile_i_ostrygi Re: Szpile 13.01.13, 00:02
                                    Znam ten ból. Chciałoby się powiedzzieć, a nie można, lub nie wolno.
                                    A zmarszczek mam już kilka przy oczach. Śmiechowe to miałam już w szkkole podstawowej.
                                    Też już wzięłam prochy. Coraz dłużej muszę czekać, by zadziałały. Zbyt wcześnie też nie mogę, bo się i tak rozkręcę i są to tylko niepotrzebnie wystrzelone naboje.
                                    Ale jakby co, to Dobrej Nocy Ci życzę. Kiedyś, był to dla mnie tylko pusty slogan. Taka grzecznościowa dyrdymałka. Bo noc, to noc i tyle. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, jak bardzo można docenić, gdy dobra. Noc.
                                    • ditta12 Re: Szpile 13.01.13, 00:09
                                      <jak bardzo można docenić, gdy dobra. Noc. >
                                      A ja z nocy robię dzień a z dnia noc.Bo lubię,bo ........bo lubię i tyle,bo taka jestem,żimny drań :D
                                      • szpile_i_ostrygi Re: Szpile 13.01.13, 09:59
                                        Jak pięknoduch Oniegin, w głęboką noc zamieniał poranek.
                                  • ditta12 Re: Szpile 13.01.13, 00:06
                                    Afroditta,Nikitta-bezbronna.....
                                    www.youtube.com/watch?v=FBGAO6JE0JA
                                    :(((((( a ja chcę,sama nie wiem już.
                • madau Re: Szpile 13.01.13, 11:47
                  szpile_i_ostrygi napisała:

> nie chciałam, Madau. Doprawdy. Nie chciałam. Nie mam żadnych praw, by poruszać
                  > czyjeś struny. Przepraszam. Chciałam po prostu odpowiedzieć a przed Wami nie po
                  > trafię robić to wymijająco, albo kłamać.

Alez nic sie nie stalo Szpile! Nie masz za co przepraszac. ja juz tak mam ze czasami jestem slepa na rozne rzeczy i dobrze mi robi to, ze otwieraja mi sie oczy. Nic zlego nie zrobilas, wrecz przeciwnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka