Dodaj do ulubionych

rezonans głowy..

IP: *.aster.pl 09.05.12, 16:29
Czy do rezonansu glowy trzeba "wjeżdzać" do tej maszynki całemu, czy wystarczy że głowa jest w srodku.
Mam silną klaustrofobię i nie wiem czy dam rady wytrzymać w tej rurze. Boję sie zwyczajnie.
Obserwuj wątek
    • etiente Re: rezonans głowy.. 09.05.12, 16:51
      Sprzęt do rezonansu nie jest duży, ten "daszek" zakrywa głowę i kończy się w okolicach piersi.
      Więc światło dociera z obu stron :)

Nie jest strasznie, też czasem klaustrofobia mi się objawia ale zamknęłam oczy i myślałam, że leże na łące. Prawie usnęłam hihi :)
      • Gość: karina Re: rezonans głowy.. IP: *.aster.pl 09.05.12, 18:03
        boje sie jak nie wiem...
        pierwszy raz robie to badanie, i nie wiem czy zawsze jest kontrast czy tylko w konkretnych przypadkach, tego tez sie boje. komplet strachu, bo jeszcze wynik.
        dzieki za odpowiedź.
        • etiente Re: rezonans głowy.. 09.05.12, 19:02
          Będzie dobrze!
          Trzymam kciuki! :)
          • Gość: karina Re: rezonans głowy.. IP: *.181.245.134.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.05.12, 20:53
            No niestety nie udało sie...bałam sie,ale tego sie nie spodziewałam...i jeszcze maską plastikową na twarz.koszmar.musze szukav otwartego rezonansu,ale on też jest z taka maska.
            • Gość: karina Re: rezonans głowy.. IP: *.146.199.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.05.12, 20:57
              Ja na razie jestem wystraszona tym bólem głowy,bo nigdy nie miałam,i nie wiem co to może byc,myślę o najgorszym trochę.....i tego sie boję.
              • Gość: etiente Re: rezonans głowy.. IP: *.opera-mini.net 09.05.12, 21:57
                ja zadnej maski nie mialam, kladlam sie na lozku i tyle..
    • annthonka Re: rezonans głowy.. 10.05.12, 18:58
      Nie wiem, skąd jesteś, ale w Warszawie rezonans otwarty jest w Enelmedzie.
      • Gość: karina Re: rezonans głowy.. IP: *.aster.pl 10.05.12, 21:20
        Właśne stamtąd wróciłam, udało się zrobić badanie. Nie bylo tak strasznie, starch był wiekszy, super komfortowe to tez nie jest, ale duzo lepiej niż w tunelu. Trafiłam też na bardzo miła Panią wykonująca badanie.
        I maska zupełnie inna niż w tym wczorajszym badaniu.
        Teraz się bede martwić jak wynik. Nie wiem czy gdyby coś widzieli złego to powiedzieliby od razu, czy wypuścili by do domu. Nie wiem.
        • minniemouse Re: rezonans głowy.. 11.05.12, 01:59
          no chyba zebys miala aktualnie np wylew zagrazajacy zyciu. to wyslaby cie do szpitala,
          a tak to musisz poczekac na wynik.

wiem jak to trudno wytrzymac, wiec zycze aby czas lecial jak najszybciej!

trzymam kciuki za dobry wynik.

Minnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka