Gość: karina IP: *.aster.pl 09.05.12, 16:29 Czy do rezonansu glowy trzeba "wjeżdzać" do tej maszynki całemu, czy wystarczy że głowa jest w srodku. Mam silną klaustrofobię i nie wiem czy dam rady wytrzymać w tej rurze. Boję sie zwyczajnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
etiente Re: rezonans głowy.. 09.05.12, 16:51 Sprzęt do rezonansu nie jest duży, ten "daszek" zakrywa głowę i kończy się w okolicach piersi. Więc światło dociera z obu stron :) Nie jest strasznie, też czasem klaustrofobia mi się objawia ale zamknęłam oczy i myślałam, że leże na łące. Prawie usnęłam hihi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: rezonans głowy.. IP: *.aster.pl 09.05.12, 18:03 boje sie jak nie wiem... pierwszy raz robie to badanie, i nie wiem czy zawsze jest kontrast czy tylko w konkretnych przypadkach, tego tez sie boje. komplet strachu, bo jeszcze wynik. dzieki za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: rezonans głowy.. IP: *.181.245.134.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.05.12, 20:53 No niestety nie udało sie...bałam sie,ale tego sie nie spodziewałam...i jeszcze maską plastikową na twarz.koszmar.musze szukav otwartego rezonansu,ale on też jest z taka maska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: rezonans głowy.. IP: *.146.199.237.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.05.12, 20:57 Ja na razie jestem wystraszona tym bólem głowy,bo nigdy nie miałam,i nie wiem co to może byc,myślę o najgorszym trochę.....i tego sie boję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etiente Re: rezonans głowy.. IP: *.opera-mini.net 09.05.12, 21:57 ja zadnej maski nie mialam, kladlam sie na lozku i tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: rezonans głowy.. 10.05.12, 18:58 Nie wiem, skąd jesteś, ale w Warszawie rezonans otwarty jest w Enelmedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: rezonans głowy.. IP: *.aster.pl 10.05.12, 21:20 Właśne stamtąd wróciłam, udało się zrobić badanie. Nie bylo tak strasznie, starch był wiekszy, super komfortowe to tez nie jest, ale duzo lepiej niż w tunelu. Trafiłam też na bardzo miła Panią wykonująca badanie. I maska zupełnie inna niż w tym wczorajszym badaniu. Teraz się bede martwić jak wynik. Nie wiem czy gdyby coś widzieli złego to powiedzieliby od razu, czy wypuścili by do domu. Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: rezonans głowy.. 11.05.12, 01:59 no chyba zebys miala aktualnie np wylew zagrazajacy zyciu. to wyslaby cie do szpitala, a tak to musisz poczekac na wynik. wiem jak to trudno wytrzymac, wiec zycze aby czas lecial jak najszybciej! trzymam kciuki za dobry wynik. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś