Dodaj do ulubionych

w klinice 2000 czy na Ceglanej

18.07.05, 16:50
Czytam Wasze opinie i juz nie wiem co robic dalej. Z waszych informacji mozna
wywnioskować , że bardzo istotne jest miejsce , gdzie robia zabieg.
Jest tak: Zapisałam sie na zabieg najpierw na Ceglaną(gdzie chodzę z dziećmi)
na sierpień. Szpital ten jest jednak troche przerażający- brak jednego
lekarza, pacjęci wchodza i wychodzą, brak jesnych odpowiedzi. Znalazłam to
forum i postanowiłam udac sie do kliniki 2000. Myślałam , że tam polecana P.
doktor poświąci mi czas porozmawia , dokładnie przebada. A tu wizyta trwała 2
minuty Pani dr stwierdziła, że do zabiegu kwalifikuję się i zapiasała nie na
zabieg - ale dopiero na grudzień, spieszyla sie bo była 20-ta a ona miała
jeszcze kilku pacjentów i kilka zabiegów.Chciałabym , by zabieg był jak
najszybciej- nie chcę czekac pół roku skoro podjęlam już decyzję. Bardzo
polecanie klinikę 2000 może ktoś był także na Ceglanej w K-cach- jak tam
wygląda przeprtowadzenie zabiegu? Odradzacie czy polecacie Ceglaną?
Obserwuj wątek
    • aneczka42111 KLINIKA 2000 *POLECAM* CEGLANA *ODRADZAM*! 18.07.05, 17:31
      Cześć:)

Pisałam Ci już o Klinice 2000 więc powtarzać się nie będę:)W moim odczuciu
      (i nie jestem w tej opinii osamotniona nie tylko tu na forum) dr Jochan to
      najlepszy lekarz i bardzo, bardzo dużo jej zawdzięczam. Może po prostu pechowo
      trafiłaś i było dużo pacjentów - nie wiem... W każdym razie ja jeżdżę do niej
      zwykle do Bytomia i tam czasu i chęci do rozmowy i odpowiadania na pytania
      nigdy jej nie brakuje (a ja bywałam wyjątkowo dociekliwa - naprawdę). To, co
      forumowicze mogli oglądać na fotce, którą rozsyłałam, jest właśnie jej zasługą
      i dlatego polecam, poelcam i jeszcze raz polecam:)Dzięki temu jestem teraz
      szczęśliwą studentką WRiTV UŚ w Katowicach, mogę robić to, o czym zawsze
      marzyłam i etap "zezowy" mojego życia został zamknięty...

Pozdrawiam:)

Ania
      • telson Re:szybka diagnoza 19.07.05, 08:51
        Witam, bedac w bytomiu na konsultacji u dr J. byłem zaskoczony ekspresowa
        diagnoza.Faktcznie nie trwało to dłuzej niz 5 min. To było na poczatku maja a
        zabieg wyznaczono mi na koniec wrzesnia. Wiec poł roku ot nie jest jakis
        odległy termin...
        A jak wyglada zabieg i szegóły technicze opisze po 23 wrzesnia.
        pozdrwaiam
        • aneczka42111 Re:szybka diagnoza 19.07.05, 16:45
          Ze mną nie było tak łatwo:) Moja wizyta tam trwa z reguły około 30 minutek i
          zawsze jest pełna informacja co i jak...Poza tym pani Doktor chyba już dość
          dobrze mnie zna więc przeważnie spyta o studia itd.:)

Pozdrowionka

Ania
          • gozik Re:szybka diagnoza 19.07.05, 19:19
            Dziękuję Wam za radę.
            Aniu powiedz dlaczego tak bardzo odradzasz Ceglaną( przeczytałam twoje inf. na
            ten temat)wiem , że nie pomogli Ci tam, nie wiem jak tam przebiegają zabiegi,
            jaka jest opieka w trakcie i po zabiegu, czy ma się lekarza prowadzącego.
            Prawdę mówiąc moje odczucia sa bardzo podobne w stosunku do obu przychodni:
            szybko, taśmowo, z nastawieniem na max liczbę pacjętów(ilośc nie jakość).Za
            Ceglaną przemawia szybki termin, za kliniką 2000 opieka jednego lekarza,
            którego bardzo cenicie. Nadal nie wiem co wybrać:(
            • aneczka42111 SPSK nr 5 w Katowicach 19.07.05, 20:07
              Klinikę prof. Gierkowej odradzam z kilku ważnych powodów:
              1. To jest istny szpital - kombinat, gdzie pojedynczy pacjent nie ma znaczenia
              2. Nie ma opieki jednego lekarza, ciągle przyjmuje ktoś inny
              3. Miałam tam dwa zabiegi jako dziecko (w wieku 2 i 5-6lat) i zarówno ja jak i
              moja mama wspominamy to jako drogę przez mękę
              4. Byłam tam w tym roku na badaniu kątów zeza (nie miałam czasu by jechać
              specjalnie po to do Bytomia) i wniosek nasunął mi się jeden: od czasu, kiedy
              ostatni raz byłam tam konsultowana(około 10 lat temu) - nic tam się nie
              zmieniło!

Jeśli więc chodzi o moje zdanie - warto poczekać ten czas (swoją drogą
              zaskakujecie mnie z tymi odległymi terminami -w zeszłym roku miałam konsultację
              u dr Jochan w marcu a zabieg w kwietniu, w tym roku wizyta w styczniu, zabieg w
              marcu).

Pozdrowionka

Ania
              • gozik Re: SPSK nr 5 w Katowicach 20.07.05, 15:05
                Dzieki Aniu za cierpliwość:) i udzielone informacje.
                Mam nadzieje, że odezwie się jeszcze ktoś kto był teraz leczomy na Ceglanej i
                mial tam zabieg.
                • aneczka42111 Nie ma za co...:))) 20.07.05, 16:51
                  Mam nadzieję,że moje argumenty przemawiają do Ciebie:)Naprawdę miałam
                  styczność z obydwoma ośrodkami (a także z kilkoma innymi szpitalami na Śląsku
                  zanim trafiłam do dr Jochan - m.in: Szpital Górniczy w Sosnowcu, Szpital
                  Kolejowy w Katowicach) i według mnie Szpital nr 1 w Bytomiu + Klinika 2000 są
                  nieporównywanie najlepsze:) Taka jest moja opinia i będąc systematycznie w tych
                  miejscach utwierdzam się w tym coraz bardziej...

Buźka;)

Ania
                  • mar977 Re: Nie ma za co...:))) 23.05.06, 18:17
                    Aniu a dlaczego mialas az tyle operacji. Czy to oznacza ze zez powracal?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka