Dodaj do ulubionych

widzenie obuoczne

25.06.06, 16:42
Witam,

Od urodzenia cierpię na to schorzenie. Przeszedłem w wieku 5 i 12 lat zabiegi, które kosmetycznie skorygowały tę wadę (patrząc mi w oczy nie rozpoznasz czy mam zeza, bez specjalnych badań). Niestety nie widzę obuocznie. Jeżeli zamknę oko, którym patrze, drugie oko wtedy się "włącza", niestety widzę nim dużo gorzej. Czy istnieją może jakieś okulary, soczewki, które pozwolą mi na widzenie obuoczne? Lub w ostateczności jakiś zabieg? Mam 16 lat, jeżeli jest to ważne.
Obserwuj wątek
    • lodz0 Re: widzenie obuoczne 26.06.06, 10:48
      Z tego co sie orientuje to niedowidzenie oka mozna korygowac w pewnej czesci w dziecinstwie. Jak jestes toche wiekszy to juz nie da rady.
    • aron221 Re: widzenie obuoczne 04.07.06, 18:38
      fixus2 napisał:

> Witam,
      >
      > Od urodzenia cierpię na to schorzenie. Przeszedłem w wieku 5 i 12 lat
      zabiegi,
      > które kosmetycznie skorygowały tę wadę (patrząc mi w oczy nie rozpoznasz czy
      ma
      > m zeza, bez specjalnych badań). Niestety nie widzę obuocznie. Jeżeli zamknę
      oko
      > , którym patrze, drugie oko wtedy się "włącza", niestety widzę nim dużo
      gorzej.
      > Czy istnieją może jakieś okulary, soczewki, które pozwolą mi na widzenie
      obuoc
      > zne? Lub w ostateczności jakiś zabieg? Mam 16 lat, jeżeli jest to ważne.
      Hej. Mam a raczej miałem ten sam problem co ty. U mnie zastosowano okulary
      lentilularne (z ograniczonym polem czynnym) pomimo tego, że mam tylko -4,0 D.
      Wyobraź sobie, że może nie wyglądam w tych okularach zbyt estetycznie ale
      nareszcie uporałem się z w/w problemem. Polecam takie okulary.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka