Dodaj do ulubionych

przesłonka na okulary

25.02.09, 11:46
Na allegro pojawiły się przesłonki na okulary, bardzo podobne do tej którą nosi moja córeczka.
Ponieważ wszyscy okuliści/strabolodzy, którzy ją widzieli nie mieli żadnych zastrzeżeń, a mała nosi ją bardzo chętnie (czasem wręcz nie chce zdjąć wieczorem) myślę, że są godne polecenia.

www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=przes%C5%82onka
lub pod hasłem: przesłonka
Obserwuj wątek
    • maska_pl Re: przesłonka na okulary 28.02.09, 06:54
      Został tam też podany link do strony www, na której opisany jest sposób zakładania przesłonki wraz ze zdjęciami:

www.przeslonka.freehost.pl

• maska_pl Re: zasłanianie oczka 11.03.09, 15:39
      Z tego co zdążyłam się zorientować prawie każde dziecko, u którego stwierdzono zeza, niezależnie od tego czy zostaje od razu skierowane na zabieg, czy też strabolog zaleca cierpliwe czekanie, przechodzi przez etap zasłaniania oczka.

Wiadomo też, że dla większości dzieci moment założenia okularów, a tym bardziej zasłonięcia jednego oczka najczęściej nie należy do najłatwiejszych. Tym trudniejszy jest on dla rodziców, którzy muszą wykazać się sporą dozą cierpliwości, a nie rzadko pomysłowości.

Z tego też powodu zachęcam do umieszczania swoich doświadczeń/opowieści i/lub zdjęć z zasłoniętym oczkiem na stronie:
      www.przeslonka.freehost.pl/galeria.html
      Myślę, że zwłaszcza w przypadku tych starszych dzieci świadomość, że nie tylko on/ona chodzi z zasłoniętym oczkiem może być bardzo pomocna.
    • teska.pl Re: przesłonka na okulary 12.03.09, 21:08
      Myślę że to świetny pomysł. Mój synek też ma zasłaniane oczko. W tej
      chwili stosujemy obturator, bo z plastrami kompletnie nam nie
      wyszło. Myślę że przesłonka bardziej mu się spodoba.
      • maska_pl Re: przesłonka na okulary 13.03.09, 21:25
        Nie chcę się wcale upierać, że przesłonka jest najlepszym z możliwych rozwiązań, chociaż u nas super się sprawdza i dlatego chciałam podzielić się tym pomysłem (kilkakrotnie zaczepiano nas na ulicy z pytaniem - gdzie to można kupić :).
        Dlatego też na powyższą stronkę zapraszam wszystkie dzieci z zasłoniętym oczkiem - przesłonką, plasterkiem, obturatorkiem, czy też innym "wynalazkiem" wymyślonym przez rodziców - najważniejsze jest przecież nie jak, ale skuteczność działania i efekt końcowy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka