justynek13 28.01.05, 14:10 jedna z kolezanek zainspirowala mnie to postawienia pytanie: ile z was obserwuje u siebie sluz plodny oczywiscie mowie o tych paniach ktore nie sa na antykoncepcji:-) czy jest mozliwe miec sluz plodny i nie jajeczkowac??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
invicta1 Re: śluz płodny 28.01.05, 14:33 to niestety jest mozliwe-ja chyba nawet tak własnie mam, tzn śluz mam co któryś cykl, ale raczej bez jajeczka to się kończy, tylko, że ja chyba jestem ten typ estrogenowy i to ma prawdopodobnie z tym związek, na 100% jednak nie mogę potwierdzić, ze te ze śluzem, to były cykle bezowulacyjne, bo nie sprawdzałam w nich tego czy jest ovu, w jednym z takich cykli po progesteronie wygladało,że ovu brak Odpowiedz Link
invicta1 Re: śluz płodny 28.01.05, 14:34 po wyniku badania progesteronu-miałam na myśli Odpowiedz Link
oliwe Re: śluz płodny 28.01.05, 19:24 Ja miałam dużo śluzu i sądziłam, że czasem bywa to ten "płodny". Bardzo się myliłam. Przekonałam się o tym jak monitorowałam cykle. Miałam w życiu jedną jedyną owulację w życiu i tego śluzu, który wtedy wystąpił, nie da się porównać z żadnym innym. Odpowiedz Link
invicta1 Re: śluz płodny 28.01.05, 21:43 hmmmmmmmmm... jest przezroczysty, krystaliczny, jest go sporo, ciągnie sie tak, że trudno go przerwać i za przeproszeniem można go wyciągnąć z wiadomego miejsca, gdyby go chwycić palcami i ciągnąć, znika po jednym dniu-sorry za szczegółowy i mocno naturalistyczny opis, ale taki miewam i wątpie abym się myliła-no chyba, że to już dowód owulacji w takim razie miewam ją raz na kilka cykli, co akurat jest mimo wszystko z PCOS możliwe! Odpowiedz Link
justynek13 Re: śluz płodny 29.01.05, 08:01 jej ja kiedys jez taki miewalam jak nie bralam anty taki jak galaretka i zupelnie przezroczyzty, rozciągal sie normalnie książkowo! Odpowiedz Link
oliwe Re: śluz płodny 29.01.05, 21:14 taki jak opisałas niewątpliwie świadczy o owulacji. Odpowiedz Link
justynek13 Re: śluz płodny 31.01.05, 07:57 wow!!! czyli moze jednak jajeczkuje czasem:-))))) Odpowiedz Link