Dodaj do ulubionych

Dzisiejki 171 - wczesnoletnie

08.06.06, 00:01
Pozwalam sobie zalozyc, bo Mammajka gdzies zniknela mimo nawolywan Dado.
Patrzac na kalendarz wydaje mi sie ze powinno byc lato, choc pogoda u Was i
na moim zimowym koncu swiata sie nie rozni... Na pohybel zimie, niech zyje
slonce! Dogrzewajmy sie wewnetrznie na tym watku

Luiza-w-Ogrodzie
·´¯`·.¸¸><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
Australia-uzyteczne linki
Obserwuj wątek
    • mammaja Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 00:05
      Nie zniknelam, mialam dzien - upiorek, lacznie z nieoczekiwanemi goscmi ktorzy
      wlasnie wyszli! Ale milo, ze mnie wyreczylas, Luizo!
      • luiza-w-ogrodzie Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 00:18
        mammaja napisała:

> Nie zniknelam, mialam dzien - upiorek, lacznie z nieoczekiwanemi goscmi ktorzy
        > wlasnie wyszli! Ale milo, ze mnie wyreczylas, Luizo!

Ooo, bardzo przepraszam za uzurpowanie i podkradanie watkow, ale myslalam ze
        juz spisz. Przynajmniej mialas jedna rzecz mniej do zrobienia po upiornym dniu.
        Odpocznij, usmiechnij sie nad nasza pisanina, zycze przyjemnej nocy i
        slonecznych, cieplych snow
        • skynews Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 08:02

No to jeszcze raz:
          kawa, croissant, prysznic, golenie, zamek blyskawiczny, sznurowki i mozna isc...

Milego dniasmile

Enjoy it !
          • jutka1 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 09:19
            Nie wierze wlasnym oczom! Slonce i czyste niebo! smile)))
            W nocy przyszla wiadomosc, ze termin roboty przesuneli z dzisiaj na
            poniedzialek. Ufff, troche oddechu.

To sie dzis poszwaledam po miescie, bo mam pare spraw do zalatwienia, pare osob
            przydaloby sie zobaczyc. A o pracy zabiore sie po poludniu, o.

Milego dnia smile
            • poor_kitty Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 10:01
              Jutka, ciesz się dziewczyno.
              Co masz zrobić jutro - zdażysz zrobić za trzy dniwink
              Ja zasuwam właśnie w kierunku roboty...
              Jutro wrócę, naleję sobie czerwońca.
              Cudnej urody spódnica czeka na lepsze (czytaj: cieplejsze)
              jutro. A ja w cudnej urody spodniach. Tyz pikniewink)))
              • dado11 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 11:04
                Najpierw wklejam wczorajsze dzisiajkismile

? Mammaju! dzisiajki???? ....
                dado11 07.06.06, 22:09 + odpowiedz

Na razie tu sobie popiszę, a potem przeniosę do legalnychsmile)
                Dziś było pięknie i chłodno, dzień na stosunkowym luziku, teściowa ma się lepiej, dziecko niańczy
                kociaki, a i macierz moja jakoś ciut przychylniejsza... Przyjechał całkiem sprawny serwis do
                piekarnika, cośtam odłączył i można korzystać, naprawił zmywarkę, serwis od zepsutego telewizora
                też mówił, że naprawa ma się ku końcowi... Wprawdzie facet nawciskał mi bajerów, ale i tak nie ja za
                to płacę, tylko ubezpieczeniesmile Wpadła Fed, połaziłyśmy sobie po ogrodzie, było piękne popołudniesmile
                Przeżyliśmy też chwile grozy, bo tata kos zaniemógł i wyglądał na schodzącego (a to jego obowiązek
                wykarmić dorastające pisklęta), ale po paru godzinach spędzonych w koszyku z miseczką wody,
                powolutku doszedł do siebiesmile
                Generalnie dobry dzieńsmile))
                D.
                • 40plus Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 11:41
                  Przenosze wpis Eweliny:
                  ewelina10 08.06.06, 08:17 + odpowiedz

Obyło się bez golenia smile ale prysznic a jakże codziennie biorę z rana.

Też będę sobie podziwiać dzionek. Sympatyczna krasnoludka dom bierze w swoje
                  ręca. Cofam tą "sympatyczną" ... nie będę zapeszać smile))

Potem spotkanie z koleżanką, kawusia i jakieś kino. Na pohybel bólowi gardła,
                  wyjście na pewno mi nie zaszkodzi, chociaż na skuter/rower jest jeszcze za
                  wsześnie. Troszkę podczas jazdy wiatr daje się we znaki.

Miłego dnia.

tia ten post czekał pół godziny na wysłanie, bo musiałam rozporządzić paroma
                  sprawami
                  • mammaja Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 13:00
                    Slonecznie, cieplo - ale jakos nie moge opanowac sytuacji!Znowu za duzo spraw
                    naraz, grzebie sie w papierach. Ewelino, masz wspanialy program dnia! Ja zaraz
                    ruszam w miasto do licznych czwartkowych spotkan.Wroce pewnie raczej pozno i
                    znowu omina mnie ciekawe tematy na foeum, ale moze cos popchne w realu. Do
                    zobaczeniasmile
                    • jutka1 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 14:16
                      Mammaju, widze, ze wpadlas juz na powrot w swoj wir... Mam nadzieje, ze latem
                      troche zwolnisz i naladujesz baterie.

Ewelino, zazdroszcze rozkladu dnia, brzmi cudnie. Napisz, co widzialas w kinie smile

Wrocilam "z miasta", zalatwilam wszystko, spotkalam sie z tymi, z ktorymi
                      chcialam. Przy okazji kupilam sobie odlotowe (kulaste sie mowi? wink okulary
                      p-sloneczne, cudnej urody big_grin
                      Poza tym mala niespodzianka. Pisalam juz kiedys, ze dwie wsie dalej mieszka
                      jeden Paryzanin (zona Polka mieszka w Paryzu, a jemu sie spodobalo tutaj smile)).
                      Widzialam wielokrotnie jego samochod z rejestracja 75, mamy wspolnych znajomych,
                      ale nigdy jakos sie nie zetknelismy. Dzisiaj dzwoni wspolny znajomy, i daje tego
                      pana do telefonu. Pogadalismy troche, posmialismy sie, ze niby sasiedzi ale
                      nigdy sie nie zlozylo, no i dzisiaj ma do mnie wpasc na kawe/wino.
                      Mam nadzieje, ze jest OK i "sympa" - brakuje mi troche kontaktu z zywym
                      jezykiem, mimo, ze mam francuski kanal na satelicie i czesto ogladam.

Teraz musze sie zabrac do pracy, czekam tylko na jeden telefon w tej sprawie.

Pozdrawiam i milej kontynuacji dnia smile
                      • ewelina10 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 18:38
                        jutka1 napisała: > Ewelino ... Napisz, co widzialas w kinie

Film "Za ile mnie pokochasz" oryginalny tytuł, Combien tu m'aimes?, Monica
                        Bellucci, Bernard Campan, udało nam się obejrzeć tylko przez około 40 minut.
                        Mam obawy, czy w takim razie wolno mi się wypowiadać na temat, a zwłaszcza, że
                        jestem osobą krytyczną w stosunku do filmów, jakie mamy ostatnio okazję
                        oglądać na naszych ekranach. No może, za wyjątkiem filmów, zrealizowanych po
                        mistrzowsku techniką komputerową, w których jest przynajmniej na co sobie
                        popatrzyć smile

Recenzję przeczytałam dopiero po przyjściu do domu ! i przyznaję, że jest ona
                        ciekawsza niż sam film. Tak jak się tego wcześniej domyśliłam, scenariusz
                        został napisany dla samej Bellucci, w której z pewnością coś jest, ale mi nie
                        udało się tego dostrzec. Uroda owszem, ale już drobne pajęczynki na twarzy
                        widać, lekko zmęczona, oczy zapuchnięte, sprawiały wrażenie, jakby ich
                        właścicielka dopiero wstała z łóżka. Do momentu wyjścia z kina, nie byłam
                        pewna, czy François'a przeżywa na prawdę przygodę, czy to są tylko urojenia
                        jego umysłu.

Dla koneserów w tle, trochę jazzu, opery, Langhetto Chopina.

Recenzję można przeczytać w gazetach. Opowiastka o prostytutce, uczuciu, dla
                        mnie banalnie przedstawiona.

Primo: nie udało mi się wytrzymać do końca filmu, secundo: w mojej pamięci nie
                        pozostawię mu miejsca tak długo jak dla filmów "Piękność dnia" z piękną i
                        świetnie zagraną rolą przez Catherine Deneuve (chyba już klasyka) czy Pretty
                        Woman z Julią Roberts. Wprawdzie również wspólczesnej bajki dla dorosłych, ale
                        za to jakiej smile, pełnej ciepła, uroku, tajemniczości, emocji, ileż to
                        iskrzenia było widać między partnerami ... Julia Roberts, o której nie mogę
                        się zdecydować powiedzieć czy jest ładna, ale jej oczy mają to coś w sobie.

Oj, za dużo mi się napisało i troszkę poza tematem smile
                        • ewelina10 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 18:39
                          Jutek uważaj na Paryżanina. Życzę, by okazał się sympatyczny.
                          • jutka1 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 19:14
                            ewelina10 napisała:

> Jutek uważaj na Paryżanina. Życzę, by okazał się sympatyczny.
                            big_grin big_grin big_grin

Paryzaniem okazal sie sympatyczny, straszliwa gadula, uslyszalam cala historie
                            budowy domu tutaj, wszystkie choroby jego zony, i opinie na tematy wszelakie.

Teraz biegne konczyc robote.
                            smile
                            • ewelina10 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 19:19
                              ... ostatnio coś gustuję w gadułach smile))
                              • jutka1 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 19:56
                                Chyba wiem dlaczego - to przez ten bol gardla? wink))
                        • jutka1 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 19:12
                          Ew, dzieki za ten dlugi wpis, ufam Twojemu zdaniu i sie nie wybiore - tym
                          bardziej, ze za pania Bellucci nigdy nie przepadalam smile))
    • joujou Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 15:38
      >Dieńdoberek smile Dziś było słonecznie,ciepło i
      przyjemnie.Jestem strasznie niewyspana,bo nie mogę
      się jakoś przestawić i wkrótce w ogóle nie będę sypiać.
      Poza tym wszystko ok smile Pozdrawiam cieplutko i życzę miłego
      popołudnia.
      • skynews Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 17:15

Wreszcie upal, mozna rozwinac markizy - uwielbiam tosmile
        Sprawy pozalatwiane, pieniadze zarobione, pozostalo wiec relaksowac sie
        w ogrodzie - tak grzeje ze chyba mozna sie jeszcze opalac, a wieczorem jakies
        party - pomysli siesmile))

Wlasciwie to mozna by sie juz cieszyc zblizajacym sie weekendem gdyby nie to ze
        jutro Polacy dostana dostana lanie z Ekwadoremsad((

Enjoy it !
        • oktoberka Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 18:09
          Ale macie fajniewink)) Ja jeszcze w robocie, jutro intensywny dzień
          pt "udawadniam,że nie jestem koniem choć jak koń wygląda,każdy wie"wink)
          Łikend zapowiadałby się fajnie gdyby nie fakt,że obowiązkowo u boku małżonka
          będę śledzić mecz Polska - Ekwador czy jakoś taksmile)
          Muszę zdążyć do apteki - kupić zatyczki do uszu!smile
          O.
          • skynews Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 18:29

Obawiam sie ze zatyczki do uszu nie wystarcza - bedzie wycie z rozpaczy i
            tluczenie czego popadnie a jako ze telewizor moze przy tym implodować to jeszcze
            sa potrzebne okulary ochronne i kask, moze nawet ochraniacze na kolanasmile))
    • dado11 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 22:27
      Witam wieczorową porąsmile Prezenty kupione, a przy okazji wspaniały kamionkowy gar do kiszenia
      ogórków w sklepie firmowym Bolesławca, za całe 20zł! Swoją drogą polecam warszawiakom: sklep jest
      na Prostej, zaraz po prawej od ronda ONZ. Piękna ceramika użytkowa na prezenty i do domusmile))
      Poza tym byliśmy w Ikei, kupiliśmy nową lampę do salonu i parę drobiazgów; zawsze sprawia mi
      przyjemność szwędanie się po tym sklepiesmile Jutro pobudka o świcie, bo psiapsiółka ciągnie na siłownie
      na 9-tą. Więc pewnie długo nie zabawięsmile Pozdr. D.
      • mammaja Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 08.06.06, 22:38
        Dado, przy najblizszej okazji odwiedze ten sklep Boleslawca.Wieksze zakupy mi
        nie groza, odkad wspieram dzialalnosc wlasna corki. Zastanawiam sie troche czy
        sa jakiekolwiek szanse na to by termin "pozyczka" nie zamienial sie w dotacje!
    • luiza-w-ogrodzie Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 01:10
      Mundial dla nas zaczyna sie o swicie w sobote. Syn juz zapowiedzial, ze dzis
      wieczorem wychodzi do klubu polskiego ogladac otwarcie i pierwszy mecz i kto
      wie kiedy wroci. Ja chyba wstane troche wczesniej jutro rano, zeby sie zalapac
      na czesc meczu. W pracy oglosili ze w kazdy piatek w czasie trwania Pucharu
      Swiata mozna przychodzic do pracy w kolorach druzyny narodowej, wiec za tydzien
      podprowadze synowi koszulke reprezentacji Polski, wielka polska flage uszyta
      jeszcze na milenijna olimpiade oraz farby do twarzy i udam sie do pracy. Wsadze
      zdjecia do albumu :o)

Poza tym dzisiaj planowanie roznych wyjazdow, tych bliskich i dalekich. Jutro
      zaczyna sie dlugi weekend, wiec po odwiezieniu corki na oboz skautow pewnie
      pojedziemy w okolice parku narodowego, na wyzyne Barrington Tops i tam sie rozbijemy na
      wysokosci 1400 m. Zapowiadaja deszcze, czyli na tej wysokosci bedzie padac
      snieg... Jakby co, w poblizu jest region winny Hunter Valley i mozna sie
      rozgrzac wewnetrznie :o) Co tam, rozpalimy ogniska i bedziemy piec jablka i
      ziemniaki.

Dalej na horyzoncie jest zorganizowanie dwutygodniowych wakacji w styczniu.
      Moze jednak trek szlakiem Majow? Kurcze, trzeba sie zdecydowac, bo lepiej kupic
      bilety z duzym wyprzedzeniem. I slowniczek hiszpanski :o)

A na kwiecien planuje pobyt w Polsce z corka. Bede oczywiscie mieszkac w
      Poznaniu, ale wpadne do rodziny Warszawy albo nawet bede leciec przez Warszawe,
      Slask tez mam na liscie - czekam na propozycje. Dado, wpisuje kamionki z
      Boleslawca na liste zakupow na przyszly rok. Bede leciala z corka, wiec limit
      bagazu powinien byc 40-50 kg, hehehe. Juz zaczynam odkladac pieniadze na
      wszystkie ksiazkowo-ceramiczne zakupy w Polsce.

Pozdrawiam Was i wracam do roboty, bo sie rozmarzylam planami a tu trzeba gonic!
      Luiza-w-Ogrodzie
      • jutka1 Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 01:19
        Zapomnialas o wizycie w zoltym domu, a zeby Cie zasniezylo! sad
        • luiza-w-ogrodzie Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 01:26
          Przecie mowilam ze wybieram sie na Slask! ...a za sniezne zyczenia dziekuje -
          nie widzialam sniegu od roku i mi sie za nim ckni, bodaj jeden cal przez jeden
          dzien.
          Pozdrawiam znad herbaty lipowej
          Luiza-w-Ogrodzie
          • jutka1 Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 01:33
            Ja nie jestem na Slasku, Slask 200 km na wschod. Na Dolnym Slasku jestem smile

Dobranoc Luizo big_grin
            • luiza-w-ogrodzie Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 01:37
              No kurde, to Dolny Slask to juz NIE Slask? A co on jest, Wielkopolska???
              Spoko, dotre pospiesznym Poznan-Wroclaw, a dalej to juz rower :o)
              Luiza-w-Ogrodzie
              • jutka1 Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 01:42
                Jest Gorny, i jest Dolny smile))
                Z Wroclawia mozesz sie rowerem przyczepic do mojego samochodu, bo wyjade po
                Ciebie na dworzec PKP wink)))))
                • luiza-w-ogrodzie Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 01:46
                  jutka1 napisała:

> Jest Gorny, i jest Dolny smile))
                  > Z Wroclawia mozesz sie rowerem przyczepic do mojego samochodu, bo wyjade po
                  > Ciebie na dworzec PKP wink)))))

Po tym, jak osiwialam jadac samochodem z moim kuzynem z Warszawy do Poznania,
                  uroczyscie sobie zaprzysieglam ze wiecej w Polszcze co samochodu nie wsiade.
                  Masz 10 miesiecy, zeby mnie przekonac :o)

Pozdrawiam
                  Luiza-w-Ogrodzie
                  • jutka1 Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 01:49
                    Jestem cudnym kierowca. Bezpieczenstwo i plynnosc jazdy to moje motto. Nawet nie
                    poczujesz, ze jestes w pojezdzie mechanicznym smile
      • antyproton Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 01:25
        luiza-w-ogrodzie napisała:

W pracy oglosili ze w kazdy piatek w czasie trwania Pucharu
        Swiata mozna przychodzic do pracy w kolorach druzyny narodowej, wiec za tydzien
        podprowadze synowi koszulke reprezentacji Polski, wielka polska flage uszyta
        jeszcze na milenijna olimpiade oraz farby do twarzy i udam sie do pracy.

Luis , szkoda ,ze nie urodzilas sie w Brazyli bo wkleilabys pewnie zdjecia
        ze stringami i wianuszkiem kwiatow na biodrach i piersiach .
        Ale trudno , czekamy na zdjecia z haftowana biala bluzka , pasiakiem i
        kierpcami.

wink))
        • luiza-w-ogrodzie Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 01:31
          antyproton napisał:

> luiza-w-ogrodzie napisała:
          >
          > W pracy oglosili ze w kazdy piatek w czasie trwania Pucharu
          > Swiata mozna przychodzic do pracy w kolorach druzyny narodowej, wiec za
          tydzien
          >
          > podprowadze synowi koszulke reprezentacji Polski, wielka polska flage uszyta
          > jeszcze na milenijna olimpiade oraz farby do twarzy i udam sie do pracy.
          >
          > Luis , szkoda ,ze nie urodzilas sie w Brazyli bo wkleilabys pewnie zdjecia
          > ze stringami i wianuszkiem kwiatow na biodrach i piersiach .
          > Ale trudno , czekamy na zdjecia z haftowana biala bluzka , pasiakiem i
          > kierpcami.

Hola, hola, Anty, nie rozpedzaj sie, jakie stringi (blee, do nich trzeba
          robic "brazilian wax"), jakie kierpce? KOLORY narodowe, nie stroje narodowe!
          Bialo-czerwono itd

Poza tym jestem Poznanianka z korzeniami w Poznaniu i Ziemi Szamotulskiej,
          ktora posiada swoj wlasny, piekny stroj ludowy z koronkowymi czepcami, wiec zadnych
          pasiakow i kierpcow bym nie zakladala, o!

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie
          • antyproton Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 01:39
            No ja wlasnie mialem na mysli cus takiego jak na tym zdjeciu
            zespol Szamotuly w strojach lubelskich wink)

A Poznan znam , to to mniej znane miasto lezace niedaleko mojej rodzimej
            Bydgoszczy .

wink))
            • luiza-w-ogrodzie Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 01:48
              antyproton napisał:

> A Poznan znam , to to mniej znane miasto lezace niedaleko mojej rodzimej
              > Bydgoszczy .

Tej, to Ty jestes z bydgoskiego przedmiescia Poznania? :o[+]
              Pozdrawiam krajana
              Luiza-w-Ogrodzie
              • antyproton Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 01:55
                Gdyby nie bydgoszczanin , Jan Kulczyk , ktory
                zapragnal odtworzyc w Poznaniu czesc splendoru grodu znad Brdy ,
                to nie wiem jakbyscie dzisiaj wygladali .

wink))))
                • luiza-w-ogrodzie Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 02:10
                  antyproton napisał:

> Gdyby nie bydgoszczanin , Jan Kulczyk , ktory
                  > zapragnal odtworzyc w Poznaniu czesc splendoru grodu znad Brdy ,

Masz na mysli budowe centrum sklepowego kopiujacego stary poznanski browar?
      • jutka1 Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 09:37
        Dziendobrybardzo smile

Na _Dolnym_ (podkreslenie dla Luizy ;-D) Slasku, a raczej w mojej okolicy,
        swieci slonce, ale prognozy mowia, ze bedzie pochmurno i 22C. W sobote ma byc
        25C, w niedziele i poniedzialek 28C, a we wtorek 31C! big_grin big_grin

Znow dzis trzeba pracowac, jutro zreszta tez, ale bron Boze nie narzekam!
        Wieczorem chyba pojade do znajomych na mecz. I tyle, nic nadzwyczajnego na dzis. smile

Milego piatku smile
        • ewelina10 Re: Piatek przed Mundialem i dlugim weekendem 09.06.06, 10:22
          dziendobry smile
          Nic nadzwyczajnego, ale czasami dzionek bez wzlotów też może być ciekawy.

Przeczytałam "grafik" Luizy na najbliższe miesiące, ufff to ci dopiero tempo
          życia.

U nas trochę słońca, wiatru i zbierających się chmur na horyzoncie. Rozkoszuję
          się kolejnym dniem samotności w pieleszach domowych. Psst na razie udaje mi się
          wybraniać przed, może i sympatycznymi, a jednak absorbującymi gośćmi.

Posadziłam akację, odmiana o jasno zielonych liściach "Frisia" i trochę szałwi.
          Na działce przeważają iglaki, ale ostatnio mam pęd do liściastych. Jak się
          obrobię z robotę, spróbuję coś sobie jeszcze kunsztownego wyszukać
          w "ogrodniczym" smile
    • ewelina10 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 09.06.06, 10:38
      Towarzyszy mi w tle radio blues Latimore - Let's Straighten It Out [5:31] -
      Essential Blues (Disc 2)
      Ach co za ulga dla uszu po "sieczce" weselnej dla każdego wieku
      przedziałowego smile))) Wodzireja wsadziłabym do aresztu za te głośne decybele.
      • mammaja Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 09.06.06, 11:21
        Ja tez pokrecilam sie po ogrodzie, znalazlam obrzydliwe liszki na rozach!
        Trzeba je bedzie czyms prysnac, nie ma rady! Nie jade do zadnego miasta!Powoli
        wchodze w weekend! Tez kupie pewno jakies rozlinki w miejsce wyrwanych przez
        Miszke - "ogrodnika"...
        • jutka1 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 09.06.06, 12:34
          Dobrze, ze mozesz troche zwolnic, Mammaju.
          smile
      • jutka1 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 09.06.06, 12:33
        Ew., czy na weselu byla orkiestra, czy plyty? Jaka muzyka przewazala (procz
        tego, ze glosna wink)?
        Zdalam sobie sprawe, ze od kilku dni zylam w ciszy... Najwyrazniej tego sie
        dusza domagala. Ale dzis poszwaledam sie po plytach i cos wybiore odpowiednio do
        nastroju. big_grin
        • ewelina10 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 09.06.06, 14:20
          Jutek muzyka była z płyt, ale nie pytaj ... Chyba wszystkie wesela tak mają.
          No i ten brak procentów ...

Nie znalazłam odmiany akacjowej kwitnącej na różowo. Mogę sobie tylko na nią
          popatrzeć po drodze. Muszę znaleźć gdzieś miejsca dla Wielosiłka Brise d'Anjou
          i na razie dosyć szaleństw w ogrodzie, poczekamy na krasnoluda.
          • jutka1 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 09.06.06, 14:26
            Wesele bez procentow?.... Czy Ty bez procentow, bo angina? smile
            Czyli muzyka disco-polo? Bum bum bum bum wrumwrumwrum? Oj.

Wielosilek Brise d'Anjou nic mi nie mowi, ale ze mnie taki ogrodnik jak
            z koziej de rajzetasze, wiec.... smile))
            • ewelina10 Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 09.06.06, 15:08
              Juteczko, he he, oj mówiłoby ci coś gdybyś też czytała z etykietki smile)))
              • joujou Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 09.06.06, 16:07
                >Też bardzo lubię wyroby z Bolesławca.
                • mammaja Re: Dzisiejki 171 - wczesnoletnie 09.06.06, 20:40
                  Bardzo mily dzien, bez pospiechu, poszwedalam sie po bazarku i sklepach
                  ogrodniczych, cos tam kupilam, powsadzalam, spryskalam roze o ktore bardzo sie
                  martwie. Dopiero maja drugi rok kwitnienia i szkoda by bylo gdyby zginely!
    • luiza-w-ogrodzie Piatkowy wieczor 09.06.06, 11:51
      U progu dlugiego weekendu. Wracajac z pracy wstapilam na basen przerzucic
      chociaz kilometr, potem zrobilam napredce zakupy i siedze w domu. Wychylilam
      kieliszek wiadomoczego i nie chce mi sie pakowac na jutrzejszy kamping. A jutro
      oprocz pakowania trzeba jeszcze dokupic paliki namiotowe do plandeki, zeby nas
      nie zasniezylo, jak bedziemy pichcic sobie obiad w srodku lasu. W radiu jakis
      skrzypek gra tango "Jelousie" (radio ABC Classic), z pokoju syna dolatuje
      gniewny rap rozglosni Triple J, w kuchni tupie krolik. Ach, chlupne sobie na
      druga noge a raczej reke na klawiaturze.

Pogodnego wieczoru wszystkim
      Luiza-w-Ogrodzie
      • jutka1 Re: Piatkowy wieczor 09.06.06, 12:18
        Luizo, jak masz fajnie, juz u progu week-endu, a mnie od niego jeszcze dzis i
        jutro dzieli (jutro pracuje, week-end zaczyna sie w niedziele). W ramach
        solidarnosci z Toba naleje sobie piwo tyskie i zrobie przerwe w pisaniu zawodowym.

Pani Krasnoludka sie uwija po domu, Pan Krasnoludek tez sie dzis zjawil, choc Go
        nie wzywalam, zaraz pojde zobaczyc, co sobie na dzis wymyslil.

Nalej sobie Luizo nastepnego shiraza, o pakowaniu nie mysl - pomyslisz o tym
        jutro, jak Scarlett O'Hara wink)))
        • skynews Re: Piatkowy wieczor 09.06.06, 12:34
          Jak milo czyta sie takie wiadomoscismile
          Plywanie po pracy - nie wpadlem na to, swietny pomyslsmile

Piekny weekend - mamy wreszcie to o czym marzylismysmile))

Wyrazy wspolczucia dla muszacych pracowacsmile
          • dado11 Re: Piatkowe popołudnie:) 09.06.06, 13:00
            Witam, już naćwiczona po pachy, pogoda idealna dla klimatu umiarkowanego - 21 st. słońce przez
            chmurki, lekki wiaterek. Artur pojechał na targ po świeże ogórki na małosolne i zaraz wykorzystam
            moją nową kamionkęsmile Za chwilkę weekend, a jutro wesele przyjaciół, czas pogrzebać w szafie, coby tu
            na siebie włożyćsmile)
            Miłego dnia, D.
            • dado11 Dla Luizy... nie muzyczne;)) 09.06.06, 13:08
              www.ceramicboleslawiec.com.pl/
              i dla innych zainteresowanych teżsmile
              Pozdr. D
              • jutka1 Re: Dla Luizy... nie muzyczne;)) 09.06.06, 13:17
                Przypomnialas mi, ze od roku wybieram sie do sklepu firmowego przy fabryce.
                W lipcu pojade smile
                Lubie bardzo ich wyroby, oprocz tej serii w kolorze "sraczkowatopiaskowym"
                (pardon) wink
                • skynews Re: Dla Luizy... nie muzyczne;)) 09.06.06, 14:32

Cudne te wyrobysmile
                  Dolny Slask ma rowniez bogate tradycje szklarskie siegajac sredniowiecza -
                  pierwsza huta szkła powstała w XIV w.

Najciekawsze jest to ze wszystko wyrabia sie w dalszym ciagu tradycyjnymi
                  metodami stosujac tradycyjny surowiece.
                  Poza tym chlopaki sa tak zdolne ze sa w stanie zrobic na zamowienie dowolne
                  szklo, ktore mozemy wybrac z oryginalnego osiemnasto-wiecznego katalogu !!!

Dla mnie wydmuchali np. kielichy i kufel do piwa oeaz wazony (jeden z nich z
                  bzami jest w albumie) - wygladaja jak prawdziwe stare zabytkowe dziela sztuki !
                  Jest prawie niemozliwe stwierdzic kiedy powstaly - ci ludzie to prawdziwi
                  artysci i do tego nie wiedza co to jest komercja.
                  Kazdy ich wyrob jest jednorazowy w formie i niepowtarzalny - polecamsmile))

Enjoy it !
                  • dado11 Re: Dla Luizy... nie muzyczne;)) 09.06.06, 14:36
                    No, pięknie, Sky, ale może jakieś bliższe info o tej hucie??? Jakiś adres? www? nazwa chociaż...smile
                    Pozdr. D
                    • skynews Re: Dla Luizy... nie muzyczne;)) 09.06.06, 15:11

No wlasnie szukam jakies strony internetowej - wiem ze nazywa sie to
                      Huta Lesna Szklarska Porebasmile

Enjoy it !
                      • skynews Re: Dla Luizy... nie muzyczne;)) - Dado:)) 09.06.06, 15:43

Nic nie znalazlem, widac nie maja swojej strony ale mam ich kartke pocztowa,
                        na ktorej jest napisane:

Lesna Huta
                        "Huta udostepniona do zwiedzania - mozna przyjzec sie recznej produkcji szkla
                        wedlug technologii sprzed kilkuset lat"

58-580 Szklarska Poreba, ul. Kollataja 2
                        tel. dom 075/7172303; tel. kom. 0601554093
                        Wzorcownia i sklep na miejscu

Tyle na kartce pocztowej - dodam jeszcze tylko ze ta huta nie jest jedyna w
                        okolicysmile

Enjoy it !
                        • joujou Re: Dla Luizy... nie muzyczne;)) - Dado:)) 09.06.06, 15:55
                          >Witam smileRano wydawało się,że dzień będzie
                          piękny i gorący,niestety na zapowiadaniu się
                          skończyło ;-( Jest chłodno,pochmurno i mokro.
                          Jakoś nie dociera do mnie,że dziś już piątek.
                          Jutko nie jesteś osamotniona,ja jutro też pracuję,
                          gorzej,że umówiłam się z koleżaneczką na kawę i ploty
                          po południu,a chyba jeszcze będę musiała wrócić do pracy
                          drugi raz i to już nie jest fajne,ale jak mus to mus...
                          Moje niespanie już daje mi się we znaki więc chyba zaraz
                          nadrobię zaległości.
      • poor_kitty Re: Piatkowy wieczor 09.06.06, 14:47
        "Sem se pravie vratila z prace" i nawet nie zauważyłam,
        że to piątkowy wieczór...wink
        Patrzę po wczorajszych wpisach i już wiem, że wszystko,
        co ekscytujace zawsze mnie omija wink
        • bodzio49 Re: sobotni ranek 10.06.06, 07:19
          No i co o 7 na kawce? Obiecanki cacanki spiochy jedne smile
          A na dworze cieplutko i słonecznie a ptaszki drą dzioby az miło.
          • skynews Re: sobotni ranek 10.06.06, 07:39

Spiochy chrapiace i tylesmile

Dobrze ze slonecznie i ptaszki spiewaja.
            Niedobrze mi sie robi jak patrze na telewizor nawet wylaczonysad((
            Trzeba sie gdzies zaraz wyniesc na sloneczko podleczyc sie.

Enjoy it !
            • ewelina10 Re: sobotni ranek 10.06.06, 09:22
              JUż od kilku dni prawie nie słucham czyt. również nie oglądam wiadomości, bo
              nie lubię strasznie robionej wrzawy wokół czegokolwiek i na jeden temat.
              I wyobraźcie sobie - mało, że z tym można żyć, ale jest mi z tym dobrze.
              Szkoda tylko, że nie mogę obejść się bez "ekonomicznych-politycznych", ale i
              tak ograniczam ich słuchanie/czytanie jak tylko mogę. Od czego ma się księgową.

Ciepło i słonecznie, chyba sobie dam "czadu" a i mięśnie już upominają się o
              większy wysiłek. Pa do wieczora
            • antyproton Re: sobotni ranek 10.06.06, 09:22
              O siodmej to ja wstalem ale po aulin ,
              bo obudzilem sie z Migrena .
              To juz bym chyba wolal z tym Grzechem .

wink))
              • poor_kitty Re: sobotni ranek 10.06.06, 09:38
                antyproton napisał:

> O siodmej to ja wstalem ale po aulin ,
                > bo obudzilem sie z Migrena .
                > To juz bym chyba wolal z tym Grzechem .

Anty, wysłałeś wyszystkich - nawet Grzechawink- w cały świat,
                to się nie dziw, że jeno migrena pozostała...wink

Witam wszystkich, cudny dzionek. Ciekawe, kiedy sie pochmurzy?
              • jutka1 Re: sobotni ranek 10.06.06, 09:42
                Ye, ye, jedni maja Migrene, innych leb nap.... wink))

Dobrze, ze sie na zadne kawy poranne nie umawialam, to i pospac spokojnie moglam
                do dziewiatej ;-D
                Teraz sonczem (zamwink espresso z miodem i mlekiem, i zaczynam planowac dzien.
                Musze pojechac do Wroclawia odebrac saznisty raport, bez ktorego nie moge
                pracowac. Obiad u Rodzicielki. Bankomat. Zakup bejcy z impregnatem, bo Pan
                Krasnoludek w poniedzialek zabiera sie za plot, ganek i okiennice. I wreszcie
                (chyba, do potwierdzenia) ryba z grilla u znajomych. Kurcze. A praca? ;-(
                Chyba jednak przyjdzie mi jutro tez sie z tym zmagac.

Poza tym slonce przeplatane chmurami, albo naabarot, w zaleznosci od nastroju i
                usposobienia, ma byc 25C smile

Milej i mniej niz moja zakreconej soboty big_grin
                • poor_kitty Re: sobotni ranek 10.06.06, 09:49
                  j
                  Zakup bejcy z impregnatem, bo Pan
                  > Krasnoludek w poniedzialek zabiera sie za plot, ganek i okiennice. i
                  > usposobienia, ma byc 25C smile
                  >
                  > Milej i mniej niz moja zakreconej soboty big_grin
                  >
                  Jutka, do okiennic, i na ganek, to może byc lepszy taki 3 w 1. Nie pamiętam jak
                  to się nazywa, ale do bejcy i impregnatu jest jeszcze lakier dodany. Tak sobie
                  pisze, bo nie wiem jaki sobie efekt zamierzyłaś.
                  • jutka1 Re: sobotni ranek 10.06.06, 09:54
                    Dzien dobry, Kitty smile
                    Jesli 3 w 1, tzn. jeszcze z lakierem, to musi byc matowy.
                    Pojade do specjalistycznego sklepu i popytam.
                    big_grin
                    • poor_kitty Re: sobotni ranek 10.06.06, 09:56
                      Na pewno matowy. Skoczę do garażu, jak kolega małżonek
                      nie wywalił puszki, to podam Ci nazwę....
                      • jutka1 Re: sobotni ranek 10.06.06, 09:58
                        OK, dzieki smile))
                        • poor_kitty Re: sobotni ranek 10.06.06, 10:01
                          Jutka, jednak wywalił;-(
                          Ale pytaj, bo taki specyfik jest na pweno w sprzedaży.
                          Oraz miłego dnia smile
                  • oktoberka Re: sobotni ranek 10.06.06, 09:57
                    O....się kibicowało choć się nie znało...smile)) Grunt,że emocje były i to
                    znakomicie przegania stresy; człowiek jak nowy w sobotni raneksmile) Wiemwiem,
                    trochę smutno,ale...życie/piłka toczy się dalej...
                    Pozdrawiam więc wszystkich w ten chyba upalny? poranek, przywdziewam etat
                    Krasnoludki od Wszystkiego i ruszam do boju...wink) póki sił jeszcze starcza, a
                    debet na koncie wciąż wystarczy do wypłatywink))
                    O.
                    • poor_kitty Re: sobotni ranek 10.06.06, 10:03
                      Cześć Oktoberkosmile
                      Ja też walcze z rzeczywistościa i swoim niedoskonałym
                      ciałem. jak i mszycami w ogrodku wink
                    • jutka1 Re: sobotni ranek 10.06.06, 10:14
                      Czesc Oktoberko, pracuj dzielnie, ale czas na odpoczynek tez znajdz smile

Kitty, dzieki jeszcze raz, popytam w sklepie.
                      smile
                      • dado11 Re: sobotni ranek 10.06.06, 11:35
                        Cześć ranne ptaszki i pracowite mróweczkismile)) Dzień, w rzeczy samej, urody przecudnej i oby mu tak
                        zostało choć do północysmile My też ruszamy na wojnę z mszycami, bo to dziadostwo obrodziło w takich
                        ilościach, że aż obrzydliwie wejść w kojący cieńsad(( Jest 21 st. Super.
                        Miłego weekendu, D.
                        • joujou Re: sobotni ranek 10.06.06, 17:08
                          >Dzień dobry weekendowo smileMnie dziś też cały
                          dzień łeb...(wiecie co)... Teraz trochę mi
                          przeszło, więc umówiłam się z koleżanką na kawę i
                          ploty.Wpadnę tu wieczorkiem smile
                          • joujou Re: sobotnie popołudnie 10.06.06, 17:09

• jutka1 Sobotnia wycieczka :-) 10.06.06, 17:47
                              Joujou, zezarlo Ci wpis? ;-D

Odbylam cudna wycieczke do Wroclawia, tzn. nie o sam Wroclaw chodzi, ale o droge
                              do i z: slonecznie, blekitne niebo napstroczone chmutami, mozaika swiatla i
                              cienia, debowe i kasztanowe aleje, Sleza na horyzoncie, wieze kosciolow na tle
                              dziesiatek odcieni zieleni na pagorkach i gorach. No cudo po prostu. W tamta
                              strone spiewala Carla Bruni, z powrotem Ray Charles w duetach, a sobie
                              spokojniutko wrumwrumwrum pomysliwajac z lekka od czasu do czasu wink Reszte
                              czasu uwazalam na droge (dziury! sad ), podspiewujac razem z ww. smile

Nie wiem, czy grill rybny sie odbedzie, czekam na wiadomosc. Na razie biore
                              zywca w reke i ide na slonce. Pa. smile
                              • fedorczyk4 Re: Sobotnia wycieczka :-) 10.06.06, 18:41
                                Ja odbyłam spacerek sobotni i teraz mam nogi w dziąsłach. Zachciało mi się
                                pomanifestować w niewłasciwym obuwiu i teraz mam za swoje. Jak bym nie mogła
                                nauczyć się raz na zawsze że powyżej 2 km. buty muszę mieć sprawdzone i
                                schodzone. Człowiek stary a ciągle jak był głupi, tak jest. A tak ogólnie to
                                witam drogie Kolezeństwo w ten piękny wczesny wieczór. Le mąż wyjechał, więc
                                znowu mam nieograniczony dostęp do kompa. Do roboty niestety też, bo co dwoje
                                robiło będzie musiała jedna zmóc.Ale nic to.
                                • antyproton Re: Sobotnia wycieczka :-) 10.06.06, 19:49
                                  Krem nivea zawiera ftalany ktore powoduja raka jader i nie powinni go stosowac
                                  mezczyzni,wlasnie czytam wypowiedz z kongresu dermatologicznego o szkodliwych
                                  kosmetykach.

Pamietam , ze PRLu Nivea to byl podstawowy krem , sam czasami uzywalem.

Czy w ogole byly jakies inne kremy ?

smile
                                • ewelina10 Re: Sobotnia wycieczka :-) 10.06.06, 19:55
                                  Fed, wyjazd mżonków daje nam nieograniczony zasięg możliwości gospodarowania
                                  naszym czasem smile))

Dzionek spędziłam na wycieczce na kółkach, później byłam na spacerze w bardzo
                                  miłym towarzystwie, potem był telefon wzywający mnie jako taxi na jutro, ale
                                  asertywnie się zachowałam. Ostatni dzionek zamierzam wykorzystać wyłącznie dla
                                  siebie. Wstrętna egoistka jestem.
                                  • fedorczyk4 Ewelino 10.06.06, 20:01
                                    Jaka tam egoistka, instynkt przetrwania przecknął sie ze snu zimowego i tyle.
                                    Ja mam szczery zamiar czas wolny od męża, pracy, prania, prasowania i gotowania
                                    (dzicinka zajmuje się swoimi ciuchami i żoładkiem we własnym zakresie)
                                    wykorzystać na od dawna planowane czynności upiekszające chałupę, moją osobę i
                                    mój więdnący mózg.
                                    • mammaja Re: sobotnio 10.06.06, 20:11
                                      Moj dzionek tez minal pracowicie, usiluje doprowadzic ogrod do stanu jako-
                                      takiego po wiosennych zanidbaniach.Pojechalam do psiapsiolki i ogolocilom ja ze
                                      zbednych bylin, potem trzeba bylo to wsadzac i tak o to juz wieczor, lagodny,
                                      sloneczny, suoer! Chwilo trwaj!
                                      • verbena1 Re: sobotnio 10.06.06, 20:58
                                        Drugi dzien bez malzonka (slomiane wdowy pozdrawiam) spedzony jeszcze bardziej
                                        relaksowo. Pojechalysmy z przyjaciolka na wycieczke rowerowa.Po drodze przerwa
                                        na ogromny puchar lodow,potem kawa i caly czas paplanie typowo babskie.
                                        Wrocilysmy do domu ,wpadla sasiadka z garnkiem zupy,ktorej to ugotowalo sie za
                                        duzo. Niech jej aniolki to wynagrodza w niebiesmile)))
                                        Do wieczora siedzialysmy w ogrodzie,komputery i inne sprzety grajace
                                        wylaczone,jedynie spiew ptakow i brzeczenie pszczolek.
                                        Jutro jade na kiermasz sztuki ze swoimi malunkami.
                                        Bedzie tez przyjemnie.
                                        • fedorczyk4 Re: sobotnio 10.06.06, 21:06
                                          Mam nadzieję że udokumentujesz ten kiermasz i będziemy mogli zobaczyć jak to
                                          wyglądasmile
                                          • verbena1 Re: sobotnio 10.06.06, 21:20
                                            Fed aparat foto juz spakowany,bede tam sie produkowala 6 godzin,zdaze cos
                                            napstrykac. Chyba ze tlum kupujacych mi na to nie pozwolismile))))
                                            • fedorczyk4 Re: sobotnio 10.06.06, 21:31
                                              Francuzi mają powiedzonko które w tłumaczeniu dosłownym na Polski brzmi: To
                                              jest całe zło którego Ci zyczęsmile)
                                              • mammaja Re: sobotnio 10.06.06, 21:33
                                                Ale sprzedawanie swoich prac jest bardzo bolesne! Najpierw czlowiek sie cieszy
                                                z kasy, a potem chcialby z powrotem te swoje dzieci miec w domu smile W kazdym
                                                razie ja tak zawsze mialam...
                                                • verbena1 Re: sobotnio 10.06.06, 21:44
                                                  Mammaju,te ktorych nie chce sie pozbyc zostawilam w domu.
                                                  Poza tym bedzie tam cala nasza artystyczna grupa,konkurencja duza a kto
                                                  przyjdzie popatrzec? Nie wiadomo.
                                                  • jutka1 Re: sobotnio 10.06.06, 21:46
                                                    Polam nogi Verbeno!
                                                    Rob zdjecia, duzo zdjec.
                                                    I pamietaj, jak bede w NL to zapukam jako klient smile))
                                                  • verbena1 Re: sobotnio 10.06.06, 21:52
                                                    To ci historia,klientka z Polskismile)))
                                                    Pozwolisz ,ze zapytam, platne gotowka czy czekiem?
                                                    Zapraszam serdecznie!
                                                  • jutka1 Re: sobotnio 10.06.06, 22:03
                                                    Jasne, ze gotowka.
                                                    smile))
                                                  • antyproton Re: sobotnio 10.06.06, 22:04
                                                    To ja zamawiam portret Jutki pedzla Verbeny
                                                    i portret Verbeny pedzla Jutki .
                                                    Platne moze byc w naturze .

wink)

Tzn. truskawki , czeresnie , jakies finko itp , offcourse wink)
                                                  • jutka1 Re: sobotnio 10.06.06, 22:13
                                                    antyproton napisał:

> To ja zamawiam portret Jutki pedzla Verbeny
                                                    > i portret Verbeny pedzla Jutki .
                                                    > Platne moze byc w naturze .
                                                    Portret Verbeny spod mojej reki to by byly bohomazy pierwszej kategorii! Dam za
                                                    darmo, o ile zechcesz nawet wziac wink))
                                                  • verbena1 Re: sobotnio 10.06.06, 22:17
                                                    Anty, moze reflektujesz na swoj portret?
                                                    Zaplata do uzgodnieniasmile)))))
                                                  • jutka1 Re: sobotnio 10.06.06, 22:25
                                                    Hahahahaha smile)))
                                                  • antyproton Re: sobotnio 10.06.06, 22:41
                                                    Admin Allert !!!

jutka1 napisala :
                                                    Dam za darmo, o ile zechcesz nawet wziac wink))

wink))))

Jutka , a czy niektore slynne obrazy to nie bohomazy ,ze nawet dziecko by
                                                    ladniej narysowalo ?
                                                    No chyba cos takiego to nawet Ty dalabys rade ( nawiasem bardzo do mnie podobne)

www.moma.org/exhibitions/2005/redon/redon.html
                                                    smile)
                                                  • jutka1 Re: sobotnio 10.06.06, 22:45
                                                    Uomatko, Neutrino, skarzypyto Ty! wink))))

Chodzilo mi o moje bohomazy - za "tamto" nigdy nie biore pieniedzy ;-PPPPPPP

PS. W zyciu nie dalabym rady namalowac niczego jak Redon ;-(
                                                    A z tym podobienstwem to lzesz smile))))))
                                                  • antyproton Re: sobotnio 10.06.06, 22:51
                                                    To mial byc link do tego rysunku ,
                                                    niestety nie udalo sie .

smile)

foto.webalice.it/granit/45045/foto.php
                                                  • jutka1 Re: sobotnio 10.06.06, 22:53
                                                    A no to, to rzeczywiscie skora z Ciebie zdjeta!
                                                    wink))))))))
                                                  • mammaja Re: sobotnio 10.06.06, 23:00
                                                    I ta mila wymiana zdan na tematy artystyczne konczymy setke dzisiejeksmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka