hajota 29.01.04, 12:39 Byłam właśnie w kasie Sali Kongresowej zasięgnąć języka. Występują 5 marca o 19:00, chór, balet i orkiestra. Bilety od 100 do 250 zł, już można kupować. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jr1000 Re: Chór Aleksandrowa 29.01.04, 13:51 5 marca?? To nie jest czasem dzień śmierci Stalina? Pieśni i plaski w taki dzień - ten świat już chyba stanął na głowie!!! A swoją drogą цены кусаются - 250 zł za bilet!! Chyba tylko zasobni towarzysze zasiądą w pierwszych rzędach. A co ma zrobić ubogi student? Odpowiedz Link
clelia Re: Chór Aleksandrowa 29.01.04, 14:00 Ubogi student uczci rocznicę śmierci Stalina w ciszy. Aha, no i rocznicę śmierci Prokofiewa. Może cos dadzą w radiu - za darmo. clelia Ps. Przecież mieliśmy już coś lepszego 17.01., kiedy Putin był fetowany w Warszawie. Odpowiedz Link
clelia Re: Chór Aleksandrowa 29.01.04, 14:01 >Cetereum censeo Carthaginem esse delendam. Sorka za literówkę; powinno być oczywiście "Ceterum" Odpowiedz Link
sasza04 Re: Chór Aleksandrowa 07.02.04, 22:16 A coz takiego zrobila Ci biedna Kartagina??!! O ilez lepiej brzmi: Ceterum censeo romam esse delendam! A swoja droga byloby milo gdyby gdyby chlopcy Aleksandrowa dobili i do Poznania. Moze 23 lutego. Za jednym zamachem wyzwolenie Poznania i dzien chlopa - potencjalnego obroncy Матушки России Jak zaspiewaja Полюшко поле или Священная Война to Kongresowa moze runac Sasza Odpowiedz Link
clelia Re: Chór Aleksandrowa 08.02.04, 01:12 sasza04 napisał: > A coz takiego zrobila Ci biedna Kartagina??!! To symbol mojego uporu > O ilez lepiej brzmi: Ceterum censeo romam esse delendam! A może "moskoviam esse delendam"? (nie znam łaciny) Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Chór Aleksandrowa 30.01.04, 15:32 Rewelacyjna sprawa. Pozwolicie, ze zadam gwoli niedowierzajacego upewnienia pytanie ignoranta: Czy chor Aleksanrowa to jest ta wojskowa kapela, co tak niesamowicie spiewa? Odpowiedz Link
hajota Re: Chór Aleksandrowa 30.01.04, 15:59 Tak, ta sama. Oczywiście pewnie już któreś kolejne pokolenie... Nie, żebym była na żołdzie Chóru czy Sali Kongresowej, ale jak kto chętny, to radzę się spieszyć z zakupem biletów, bo jeszcze się styczeń nie skończył, a jak dziś przy kasach byłam, to co chwila ktoś podchodził i brał. Jeden pan to nawet kupił 10 tych najdroższych, na rachunek, dla pewnej centrali handlu zagranicznego. Na wsiakij słuczaj podaję telefon do tej kasy: 6567299, pon.-pt., godz. 12-18 Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Chór Aleksandrowa 30.01.04, 19:05 W Rosji sie tego juz naogladalem, ze az nudzi to... Na kazde niemal swieto, albo oni, albo spiewajacy gliniarze, czy inni w mundurkach, ze jakby to byl taki rosyjski prototyp supermena... Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Chór Aleksandrowa 30.01.04, 20:30 A ja bym to poszla! I pojde. Chyba Musze tylko troche ponegocjowac A nawet jesli prototyp supermena, to wcale nie taki zly..... Tak przy okazji widzieliscie to?: dimka.ee/foo/xyunR.html) mogli bardziej final zrymowac Odpowiedz Link
color Re: Chór Aleksandrowa 30.01.04, 20:53 fanta-girl napisała: > Musze tylko troche ponegocjowac z kim chcesz negocjowac, bo chyba nie z kasą biletową.. ? Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Chór Aleksandrowa 31.01.04, 18:26 wiesz, powod do negocjacji i osoba do negocjowania sie znajdzie zawsze полуофф: szukajac szegos o chorze Aleksandrowa, znalazlam taka strone: polska.ru/forum/szukam_przyjaciol.html Jeden z szukajacych wlasnie sie tym chórem interesuje. Niezle, ze takie strony istnieja, myslalam ze chec do korespondencji umarla wraz ze "Swiatem mlodych" Wogóle cala strona jest warta przy-look-ania: polska.ru Ciekawa jestem jak ten nowy spec co ma Polske reklamowac (wczoraj w tv mowil- jakis guru od marketingu) zamierza ja na wschodzie przedstawiac. Odpowiedz Link
stary.prochazka Re: Chór Aleksandrowa 31.01.04, 19:12 albo to: pl.polska.ru/galeria/images/napolskij.jpg Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Chór Aleksandrowa 31.01.04, 19:32 Ale zobacz z jakim bykiem opisali ten plakat! "Powod dla uśmiecha" ? Po jakiemu to? Moze powod do uśmiechu? opcjonalnie:powod dla uszmiechu/na usmiech - tak sadze. www.polska.ru/pl/galeria/plakat_radziecki.html Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Chór Aleksandrowa 01.02.04, 15:26 fanta-girl napisała: > ... > Wogóle cala strona jest warta przy-look-ania: polska.ru ================= Wszystcy wiedzieli, a Ty nie ? Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Chór Aleksandrowa 01.02.04, 21:06 nie nie wiedzialam (((((( Alez ze mnie gapa w takim razie Odpowiedz Link
kontrkultura Re: Chór Aleksandrowa 01.02.04, 15:27 > A nawet jesli prototyp supermena, to wcale nie taki zly..... =============== Raczej smutna alternatywa... Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Chór Aleksandrowa 01.02.04, 21:08 nie tam - jaka smutna alternatywa? Mnie tam zawsze dreszcz przechodzi jak spiewaja... Odpowiedz Link
kolberg.de Re: Chór Aleksandrowa 25.02.04, 22:17 Czy ktos moze wezmie kamere video i nagra ten koncert? Chetnie kupilbym takie nagranie. Prosze o maile Odpowiedz Link
demka Re: Chór Aleksandrowa 28.02.04, 16:30 Ha!!Ja idę.Czy ktoś z forumowiczów się wybiera?Straszny sajgon był z biletami. Odpowiedz Link
fanta-girl Re: Chór Aleksandrowa 28.02.04, 17:08 Ja tyż ide. Zakladamy z Demka cienkie rajstopy->zakladamy noge na noge -> i bedziemy na naszych krzeselkach -dostawkach mrugac do chorzystow z ostatniego rzedu kongresowej... Ja kamery nie posiadam, ale moze zrobimy sobie z Demka po jakims gustownym zdjeciu przy bufecie dzierzac w reku kanapke z wysuszonym plastrem zoltego sera... Pokazemy, pokazemy oczywiscie... Odpowiedz Link