Dodaj do ulubionych

Z praznikom!

24.02.07, 20:18
Wybaczcie mi mój kulawy rosyjski.

Pyłajet plamia,
rwutsa miny,
leżat pa wsiudu trupow gory
i tanki smiertonosnym klinom sminajut mirnyje zabory

Strelajut puszki,
pulemioty,
rakiety z bombami letajut,
a w niebie chrobryje piloty drug druga masterski zbiwajut

I Polkowodiec, wziawszy lastik
skloniłsia nad wojennoj kartoj
Wot, eta panimaju praznik!
nie to szto, bladź, wasmowa marta.
Obserwuj wątek
    • pioter34 Re: Z praznikom! 26.02.07, 11:38
      Jesteś tu pewnie nowy, to ci wytłumacze, jeżeli nikt inny nie zechciał. Uzycie
      słowa na b w końcu wierszyka, zadziałało jak zaklecie, które zamieniło serca
      praktycznie wszystkich forumowiczów w twardy głaz. Jedyny, który pewnie za
      zasługi dla forum, może sobie bezkarnie rzucać mięsem, jest niejaki otkin vel
      tuliak. Ale jak to sie mówi: pierwsze koty za płoty.
      • hajota Re: Z praznikom! 26.02.07, 13:10
        pioter34 napisał:

> Jesteś tu pewnie nowy, to ci wytłumacze, jeżeli nikt inny nie zechciał. Uzycie
        > słowa na b w końcu wierszyka, zadziałało jak zaklecie, które zamieniło serca
        > praktycznie wszystkich forumowiczów w twardy głaz.

Nieprawda. W tym - cytowanym - tekście słowo to świetnie "siedzi". Cytowane też
        były kiedyś teksty "Leningradu" i nikt się chyba nie gorszył. Mnie się ten
        wierszyk spodobał, ale nie jestem w stanie reagować na wszystkie wpisy.
        • metelica Re: Z praznikom! 26.02.07, 13:31
          hajota napisała:

>
          > Nieprawda. W tym - cytowanym - tekście słowo to świetnie "siedzi". Cytowane
          też
          > były kiedyś teksty "Leningradu" i nikt się chyba nie gorszył. Mnie się ten
          > wierszyk spodobał, ale nie jestem w stanie reagować na wszystkie wpisy.

Zgadzam się! A ja teraz szykuję dac na Forum nowy wątek i tam we fragmencie z
          jednego bardzo znanego filmu tez jest to slowo smile,ale chyba nikt przez to nie
          rezygnuje z oglądania filmu,a jestem pewna,ze wielu z checią obejrze to
          jeszcze raz, i jeszcze.... smile

No i faktycznie - pisac w kazdym wątku - to jest niemozliwe. A czasem poprostu
          i nie ma co powiedziec.To co? Pisac byleby coś napisac? smile

• pioter34 Re: Z praznikom! 26.02.07, 13:37
            I po co ta dwulicowość Metelico, na post kacapa odnosnie prazdnika
            odpowiedziałaś.
            • metelica Re: Z praznikom! 26.02.07, 13:44
              Tak, odpowiedzialam,bo bardzo lubię ten prazdnik smile I w wątku Kacapa
              powiedzialam juz wszystko,co moglam powiedziec na ten temat. Jezeli Roger dałby
              swoj watek wczesniej od Kacapa - z całą pewnoscią napisalabym sporo własnie w
              tym wątku.

A przed tym,jak kogos nazwac dwulicowym - najpierw trzeba poznac lepej tę
              osobę.
    • pioter34 Re: Z praznikom! 26.02.07, 13:53
      Rzeczywiście kacap jest szybki, za szybki. I w dodatku sam sobie złożył
      życzenia. Ciekawe czy 8 marca po północy jakaś forumowa kobieta będzie zdolna
      do czegoś takiego.
      A dwulicowym nie nazwałem Ciebie, tylko Twoje zachowania. Chyba zachowanie
      można komentować nie znając człowieka. Chociaż jak niedawno wyszło na forum,
      kto pisze jest ważniejsze niż co pisze.wink
      Ty jesteś inteligenta dziewczyna, więc pomyśl, dlaczego w wątku naszego kacapa
      jest 30 wpisów, a w watku obcego rogera do dzisiejszego ranka ani jednego?
      • naina7 Re: Z praznikom! 26.02.07, 14:10
        Czasem trzeba uzyc mocniejszego słowa, w tym przypadku dla mnie osobiscie, to
        się nie spodobało. To tylko moje zdanie. Może zbyt słabo znam się na poezji, a
        raczej na takim słownictwie.
        • metelica Re: Z praznikom! 26.02.07, 14:38
          naina7 napisała:

> Czasem trzeba uzyc mocniejszego słowa, w tym przypadku dla mnie osobiscie,
          to
          > się nie spodobało. To tylko moje zdanie. Może zbyt słabo znam się na poezji,
          a
          > raczej na takim słownictwie.

Tez nie lubię takiego slownictwa i nie uzywam tego,ale cala ta rozmowa przeciez
          nie dotyczy wiersza!

A autorowi wątku nalezaloby jakos zaznaczyc,ze to cytat smile

Ja znalazlam to w takim widzie smile

Стреляют пушки, пулемёты,
          ракеты с бомбами летают,
          а в небе храбрые пилоты друг
          друга мастерски сбивают.
          Пылает пламя, рвутся мины,
          лежат повсюду трупов горы,
          танки смертоносным клином сминают
          мирные заборы.
          Полководец, сжимая ластик,
          склонился над военной картой....
          Вот это, понимаю, Праздник!!!
          Не то что, блин, 8 Марта.
      • metelica Re: Z praznikom! 26.02.07, 14:15
        Zauwaz,ze w sobotę i niedziele zawsze jest bardzo malo wpisow.
        A jeszcze popatrz Archiwum forum. Był tutaj jeden wątek tego autora,szukał
        piosenkę.

Kacap zlozył zyczenia WSZYSTKIM męzczyznom,a nie sobie. Swoją drogą,kobety tez
        защищают Родину (naprzyklad,ja - na forum wink))))Ale Yigor to naprawil i zlozyl
        zycenia dla baryszeń tez,co bylo bardzo milo smile

PS.Czemu Ty,Piotrze,się nie wpisales odrazu do tego wątku? A teraz czemus do
        nas pretenzji masz?

• pioter34 Re: Z praznikom! 27.02.07, 12:56
      No, Roger, winny mi jesteś podziękowania. Beze mnie, to twój wątek nawet pies z
      kulawą nogą... wink
      • naina7 Re: Z praznikom! 27.02.07, 12:58
        big_grin
      • r0ger Re: Z praznikom! 28.02.07, 23:24
        No dobra pioter34, dzięki. Swoją drogą, nie jestem pewien, czy o takie zainteresowanie mi chodziło...
        • pioter34 Re: Z praznikom! 01.03.07, 09:31
          Ale nawet rosyjska wersja wiersza szybko się znalazła. Super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka