Dodaj do ulubionych

Sprawozdanie

08.11.03, 00:46
Kochani!
Z wielką dumą informuję, że odbyło się pierwsze spotkanie forumowiczów! Na
razie jestem zbyt śpiąca, żeby opisać wszystko dokładnie i ze szczegółami,
ale z rana usadowię się wygodnie przed kompem i zdam relację jak
najdokładniejszą! (Zgodnie z wytycznymi White Falcon). W dwóch słowach tylko
powiem, że 1) było nas duzo! 2) posłuchaliśmy sobie nawet rosyjskiej muzy!
(były też knigi smile) 3) Odwiedził nas Jakub Sadowski! A możliwe, że za
niedługo usłyszycie o nas w jednej z audycji w PR!
URRA! Dziękuję wszystkim, którzy przyszli na spotkanie, szczególnie Staremu
Prochazce, który dzielnie zniósł przeciwności losu, oraz Hance, która
odnalazła nasze forum w dniu spotkania i od razu stawiła się na wezwanie!
Na razie uciekam sapać, do swiazi!
Obserwuj wątek
    • yigor Re: Sprawozdanie 08.11.03, 13:22
      Muuuu,zaintrygowalasz, czekam i czekam na Twoje "sprawozdanie", a jego nie ma.sad
      Napisz, mysle ze nie tylko ja jestem ciekaw, jak to wszystko wygladalo od
      Twojej strony.
      Pozdrawiam
    • mala-muu Re: Sprawozdanie 08.11.03, 15:27
      Sprawozdanie z I spotkania RMFK

Wstriecza odbyła się w Czułym Barbarzyńcy. Stawili się: jr1000, Daria z
      koleżanką Martą i tajemniczym Jurą, hajota, white.falcon, fanta-girl i demka
      (bez Dimy sad ), yigor, stary.prochazka i mala-muu. Gościem specjalnym był Jakub
      Sadowski, który pomimo swych zajęć znalazł czas, by nas odwiedzić i opowiedzieć
      o różnych ciekawych sprawach (kto nie był, niech żałuje). Znaki rozpoznawcze w
      postaci gustownych broszek z podobizną Wodza Rewolucji zaprezentowały jr1000 i
      hajota. Fanta, demka i yigor otrzymują pochwałę, dyplom i chorągiewkę
      pamiątkową za wspaniałe stroje w kolorze rewolucji (yigor miał nawet czerwony
      portfel).
      Podczas spotkania omawiano następujące zagadnienia:
      1) stworzenie mafii rosyjskiej, której głównym celem była by podstępna zmiana
      biegu Wisły (kierunek - południe, tam musi być jakaś cywilizacja)
      2) wypromowanie płyty wszechczasów Brat-8, audiobojewik.
      3) los tłumacza przysięgłego (poradnik dla kandydatów)
      4) Promocja Stadionu - tam ponoć wszystko można znaleźć (w tym mp3 i kawior).
      Po wygłoszeniu zachwytów z powodu spotkania uczestnicy odbyli dyskusje panelowe
      w podgrupach. Tematy dyskusji: "Dima a strona polska" (prelegentki: Fanta i
      Demka), "Wysyłanie krótkich wiadomości tekstowych z cudzych telefonów oraz
      skrócone menu w komórce" (główny specjalista: Jurij), "Mir tiesien, czyli
      odkrywanie wspólnych znajomych" - patron dyskusji - Igor smile, i dyskusja na
      temat "W poszukiwaniu zagubionej toalety". Za późniejszym rozwojem sytuacji
      sprawdozdawca już nie nadążał.
      Spotkanie przebiegało w radosnej atmosferze przyjaźni i porozumienia. Udało się
      posłuchać rosyjskiego rocka.
      Podsumowując: moim skromnym zdaniem spotkanie się udało, i mam nadzieję, że
      będą dalsze, ciekawsze i częstsze!

Dodam jeszcze, że dostarczyliście mi wczoraj niesamowitych wzruszeń!
      Jeszcze raz BARDZO WAM DZIĘKUJĘ!
      • stary.prochazka Re: Sprawozdanie 08.11.03, 15:37
        nic dodać,nic ująć.Muzyka rosyjska nie cieszy się w Czułym Barbarzyńcy wielką
        sympatią więc musieliśmy prosić o jej podgłośnienie.Okazało się także że każdy
        ma jakichś wspólnych znajomych a ja po raz kolejny przekonałem się jak silne i
        zakamuflowane jest lobby absolwentów Wydziału Dziennikarstwa i Nauk
        Politycznych UW.
        Dziękuję i pozdrawiamsmile))
        • white.falcon Re: Sprawozdanie 08.11.03, 18:24
          Acha, rzeczywiście. Jako uzupełnienie dodam, że lobby dziennikarskie jest
          rzeczywiście silne, ale też wykryłam obecność pomniejszego lobby - wileńskiego.
          A może jest większe, tylko jego lobbyści nie stawili się. wink

Pozdrv.smile
    • demka Re: Sprawozdanie 08.11.03, 16:01
      I pomyśleć tylko,że miałam nie iść.Szczerze mówiąc zdecydowałam się w ostatniej
      chwili.I nie żałuję!!!
      Jeżeli chodzi o kolejne spotkanie pt. My w strukturach mafii - to ja jestem
      za.Wy też powoli kompletujcie stroje i gadżety.Ale lokal mógłby być jednak
      bardziej przyjazny muzyce rosyjskiej.
      • fanta-girl Re: Sprawozdanie 08.11.03, 16:14
        Nie chce Ci robic pod pioro moja Demko, lecz tak jak powiedzialam to
        Steremu.prochorzce (ktory jak wszyscy, chlubiacy sie ksywa "Stary", okazal sie
        byc mlody....) Ty jestes za strojem a'la mafia bo tak sie juz kiedys przebralas-
        i komplet masz- pozatym dobrze wygladasz w czarnym, ja na ostatnie przebierane
        party pt.Mafia wloska i polswiatek- wystapilam w stroju bawarki (ktora okrutny
        alfons z Neapolu zwerbowal do ponizajacej pracy...)czyli czerwone getry, biala
        spodnica z haftem, gorset i rumience.
        Ide przebieranstwa mi sie podoba, ale nie zdziwcie, sie moja wersja pojmowania
        tematu jakby co.
        Przeciez dlatego tez nie zostalam zakonnica- bo kiepsko w czarnym wygladam!
        • demka Re: Sprawozdanie 08.11.03, 17:04
          No nie wiem Fanto,czy Twój dramat można nazwać robieniem pod pióro.Póki co to
          mnie jest do twarzy w czarnym.A w ogóle to gdzie jest napisanie,że skoro mafia
          to zaraz na czarno.Na czarno byłam na imprezie włoskiej jako czarna wdowa.A
          jako damy mafii rosyjskiej możemy wydumać coś innego i równie fajnego.Ja
          stawiałabym na nadmiar biżuterii,bo kokosznik to chyba nie ta epoka smile
          • white.falcon Re: Sprawozdanie 08.11.03, 18:22
            Nigdzie nie ma opisu stroju damy mafii rosyjskiej, więc kwestia kolorystyki
            kostiumu rosyjskiej mafiozki jest kwestią, moim zdaniem, otwartą. Pod jednym
            jednak warunkiem, by strój w jakiś sposób kojarzył się z "przynależnością
            mafijną". wink

Pozdrv.smile
        • stary.prochazka Re: Sprawozdanie 08.11.03, 18:22
          gwoli wyjaśnienia:stary.prochazka nie oznacza ze jestem stary i wiąże się z
          bardzo konkretnym zdarzeniem.Otóż Prochazka czyli przechadzka to bardzo
          popularne w Czechach nazwisko.Pewnego razu Jego Cesarska Mość Frantisek Josef
          vel Ferenc Jozsef vel Franciszek Józef I wybrał się na spacer po jednym z
          praskich mostów co uwieczniono w prasie na zdjęciu podpisanym "Prochazka na
          moste".
          Od tej pory jednym z jego przydomków(tytułów?) w Czechach był właśnie "Stary
          prochazka"wink))
    • rapan Re: Sprawozdanie 08.11.03, 16:29
      Tez bardzo sie ciesze, ze bylam i na wlasne oczy sie przekonalam, ze rusofile
      to nie jakies dziwne zwierzatka a calkiem inteligentni i mili ludzie. Zaluje,
      ze Kuba Sadowski nie znalazl czasu na maly wyklad o literaturze rosyjskiej i
      tak szybko musial nas opuscic... Otoz tradycja sie narodzila i nie mozemy
      pozwolic jej zginac!!! Pozdrawiam wszystkich, kogo wczoraj poznalam!
    • white.falcon Re: Sprawozdanie 08.11.03, 18:20
      Potwierdzam doniosły fakt spotkania i poświadczam własnopazurkowo, że to, co
      napisała Mala-muu jest prawda najprawdziwsza. Ci, co nie przybyli, lepiej niech
      żałują, bo było ogromnie sympatycznie i wesoło. Nieśmiałym (bo zapewne
      niektórzy nie wiedzieli, jak znaleźć się w nieznanym towarzystwie i dlatego nie
      przyszli) powiem tak: nikt nikogo nie zjadł, poznaliśmy się i jesteśmy takimi
      samymi ludźmi, jak cała masa ludzi dookoła, których łączą wspólne
      zainteresowania, będące tematyką tego forum, a więc na następne spotkanie macie
      się zjawić bez dwóch zdań. smile

Pozdrv.smile
      • mala-muu Re: Sprawozdanie 08.11.03, 21:44
        No właśnie, tak liczyłam, że przyjdą Passione i joolz, a tu nici... Ale na
        następne spotkanie dostaniecie specjalne wezwanie!
        • seman2 Re: Sprawozdanie 09.11.03, 00:16
          Jestem na tym forum od dzisiaj wiec wybaczcie moją niewiedzę...ale w jakim
          miescie miała miejsce ta:встреча vel вечеринка vel тусовка ???

Z góry dzieki za infosmile
          • yoric Re: Sprawozdanie 09.11.03, 09:25
            Gratulacja!

Ja spoza stolycy, więc szanse na to, że kiedykolwiek dołączę do grona nikłe,
            ale popieram smile, gratuluję i cieszę się smile.
            pzdrv
    • geront77 Re: Sprawozdanie 09.11.03, 13:59
      To był miły wieczór piątkowy. Cieszę się że sa tacy ludzie jak Wy, Rusofile.
      Stolica tylko zyskuje na cudzoziemcach, oby więcej tych Ruskichsmile było w tej
      wiosce Warszawie. Pozdrawiam
      • zorianx rozumiem, to spot. formalnie było w żydowskiej... 09.11.03, 14:51
        ... knajpie, dla kamufl. zwanej barbarzyncą, a w spotkaniu uczestniczyła
        komunistyczna mafia zawracająca kijem Wisłęsmile

Prawdziwy Rus... Wołgarofil.
        • hajota Re: rozumiem, to spot. formalnie było w żydowski 09.11.03, 18:10
          Mowa! Masoni i cykliści też byli i knuli smile
          • stary.prochazka Re: rozumiem, to spot. formalnie było w żydowski 09.11.03, 19:39
            nie wspominając o talibachsmile
            • zorianx Re: rozumiem, to spot. formalnie było w żydowski 09.11.03, 20:49
              stary.prochazka napisał:

> nie wspominając o talibachsmile

... talibowie?, ho ho pewnie robli wywiad dla al'Kaidy, nie boicie się
              islamskich terorystów?, lubią psuć żydom interesy, na następnym spotkaniu wyślą
              was do niebasmilechyba, że będzie tam mosad, CIA i ABW wink)))
              • yigor Re: rozumiem, to spot. formalnie było w żydowski 10.11.03, 00:57
                >pewnie robli wywiad dla al'Kaidy,

Tym razem robili wywiady dla al'Lacha.
                pozdr
                • white.falcon Re: rozumiem, to spot. formalnie było w żydowski 10.11.03, 16:12
                  I jeszcze sieliśmy plany hodowli wąglika. Jak w Klewkach pod Olsztynem
                  talibowie z wąglikiem byli, to dlaczego by ich nie miało być w sielsko-
                  miejskiej Warszawie? Naprawialiśmy niedopatrzenie. ;D

Pozdrv.smile
                  • geront77 Re: rozumiem, to spot. formalnie było w żydowski 11.11.03, 22:48
                    Hmm...takie teksty to już chłopcy z Miłobędzkiej czytają....bo zawsze można być
                    zwerbowanym...niechcącysmile
                    • white.falcon Re: rozumiem, to spot. formalnie było w żydowski 13.11.03, 19:05
                      Na wojnę czeczeńską nie idę. Poza tym "werbowka" Falconetty wyszłaby im mocno
                      bokiem. Chyba wiedzą, kogo werbować, bo Falconetta to do tego się kompletnie
                      nie nadaje. A po co komu "szpion", który jest bezużyteczny? Szkoda kasy. ;D

Pozdrv.smile
    • demka Re: Sprawozdanie 11.11.03, 18:31
      A Staremu Prochazce mąciłyśmy umysł o trzymaniu dziewictwa do ślubu (ja i
      Fanta) więc wątki niemoralne też wystąpiły !!!
      • yigor Re: Sprawozdanie 11.11.03, 18:41
        Nie posadzalem was o takie zacofanie. Nowoczesna mlodziez musi byc bardziej
        twarda w swoich checiach i potrafic trzymac dziewictwo jeszcze dlugo po szlubie.
        • demka Re: Sprawozdanie 11.11.03, 19:27
          Generalnie to niewykluczone,że my będziemy dziewicami nawet po dziesięciu
          porodach.Podobno bywały takie przypadki..smile
          • fanta-girl Re: Sprawozdanie 11.11.03, 19:57
            Demka, moja droga, mialysmy trzymac wersje o naszym dziewictwie tak dlugo jak
            sie da, a ty wywlekasz to na forum.
            Wstrzemiezliwosc- rzecz godna podziwu- i byc moze asceza (tak zreszta wiele
            osob twierdzi) powoduje zwiekszenie potencji i mozliwosci w innych dziedzinach
            zycia
            • zorianx ... no to może się coś urodzi;-) 12.11.03, 13:56
              ... sądząc z podtekstów, a już myślałem, że było to spotkanie całkiem jałowe,
              czyli tańce, pijaństwo, muzyka i śpiewsmile
              • demka Re: ... no to może się coś urodzi;-) 13.11.03, 01:05
                ruja i poróbstwosmile
                • white.falcon Re: ... no to może się coś urodzi;-) 13.11.03, 19:07
                  Uhum. wink

Pozdrv.smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka