Dodaj do ulubionych

zioła na RZS

09.04.10, 14:13
CZy ktoś wie jakie zioła są pomocne na zapalenie stawów.
Obecnie biorę metotreksat, ale chciałabym wspomagać się czymś naturalnym.
Dzięki za ewentualne informacje
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nowa76 Re: zioła na RZS 09.08.10, 23:08
      jestem w trakcie badan pod katem tej choroby i tez chcialabym sie wspomóc
      jakimis ziolami. czy koci pazur bedzie dobry?
    • malavida Re: zioła na RZS 10.08.10, 08:03
      przede wszystkim kłącze imbiru i owoc dzikiej róży (te dwa składniki połączone z glukozaminą znajdziesz w gotowym preparacie Humavit- Glukozamina, Imbir, Dzika Róża - polecam szczerze), poza tym kora wierzby, malina, pokrzywa - pita w postaci naparu oraz nalewka do nacierania bolących stawów, także nalewka bursztynowa, propolis (stosowany wewnętrznie oraz zewnętrznie w postaci maści i nalewki), z gotowych preparatów warto wymienić balsam Reumobonisol - obszerny artykuł o ziołach i przyprawach pomocnych przy zapaleniu stawów znajdziesz tutaj atlantyda2.w.interia.pl/a/artretyzm.htm i tutaj nasze-choroby.pl/?act=statki&arty=701&opt=czytaj&id=688
    • ewaradecka7 Re: zioła na RZS 12.01.18, 22:37
      Polecam korę cynamonową, owoc pieprzu jawajskiego oraz korzeń lukrecji gładkiej. Można je kupić osobno lub ekstrakty z tych rośliny znajdziesz w naturalnym preparacie Reumpapai.
      • solwer Re: zioła na RZS 14.01.18, 23:07
        ewaradecka7  12.01.18, 22:37 napisała : Polecam itd..... j.w

Odrzucając trywialna reklamę, lub chęć zaistnienia , wnioskuję, że skuteczność proponowanych przez siebie środków p.ewaradecka7 stwierdziła, po ich zastosowaniu w postaci wlewów doodbytniczych (jako składniki lewatyw) W czasie biegu do toalety , najbardziej bolące stawy się uruchamiają. Bezboleśnie!! Ulga jaką poczuła (gdy zdążyła), porównywalna była, do zażycia bardzo silnego środka przeciw bólowego.
        Od siebie dodam: można też zastosować w/w proponowane środki, tradycyjnie , połykając je lub wcierając.(proporcje, ilości i lata stosowania, poda usłużnie p. ewaradecka7) Osiągniemy wtedy skuteczność podobną do okładów z liścia kapusty. Czytelnikom zostawiam do oceny, która kapusta lepsza: biała czy czerwona.
        Jednak najlepszą,wręcz gwarantowaną skuteczność w/w składników,zapewnią okłady (wcieranie) z dodatkiem świeżo utartego własnoręcznie chrzanu. Już po pierwszych łzach wypływających z oczu i kapiących na bluzkę,koszulę lub fartuszek (niepotrzebne skreślić) ,zorientujemy się, że płaczemy nie na skutek bólu stawu np biodrowego ,lecz nad własną głupotą,która pozwoliła nam skorzystać z propozycji zawartych w poście ewaradecka7!
    • zielarka1988 Re: zioła na RZS 22.05.18, 18:36
      Ziola na oczyszczanie stawów . Najwazniejsze jest to aby wyzbyc sie toksyn oraz złogów soli ktore potegują bol stawow . W tym celu przeprowadza sie kuracje w celu wyzbycia sie złogów oraz zmiejszenia bolu Jak rowniez ważne jest to aby dostarczyc do organizmu alantoiny w postaci żywokostu . Sa rożne przpisy receptury jakie można zastsowac w tym zakresie ..
    • shiftlk19 Re: zioła na RZS 29.03.23, 14:19
      Choruję na RZS od 2003 r. Leczono mnie różnymi lekami,rozwalił mi się żołądek a i tak stawy mnie bolały. dlatego zdecydowałam się w naturalny sposób sobie pomóc .Obecnie od kilku dni mam nawrót RZS, a wczoraj nad ranem zlapal mnie bardo mocny bol stawow, ale to naprawde mocny. Zaczelo sie od prawego kolana, a skonczylo na obu nogach, od bioder po kostki. Nie moglam juz wytrzymac z twgo bolu, az mna trzeslo. Kiedyś systematycznie stosowałem naturalne olejki CBD w moi przypadku pani z Konopnej Farmacji z Poznania dobrała mi odpowiednią kurację olej CBD 10% stosowałem 3 razy dziennie po 4 krople siarkę organiczną (MSM ), krzem organiczny i maść konopna Themrolka extra do smarowania .... jednak było i dużo lepiej i przerwałem suplementację tych 3 produktów wiecie jak to jest jak już jest dobrze to odstawiłem .... jednak jak chwycił mnie ten ból szybko pobiegłem do szafki i wziełem tego olejku CBD na raz chyba 15 kropli Po około pól godziny się sie usoikoilo, ale to byla zasluga tego produktu ... więc poznałem sposób jak działać doraźnie na ból polecam wam dlatego jak Was też tak trafi nagle ból !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka