Dodaj do ulubionych

Mam prosbe do moderatora...

03.02.06, 16:00
Jak wyzej...Zauwazylam, ze dosc swobodnie traktuje sie tu wszelkiego
typu "rozprowadzaczy" roznych srodkow...Tylko, ze powoli wiekszosc postow
zaczyna miec ten sam ksztalt : "szukasz rady na... to skontaktuj sie ze mna,
znam ( rozprowadzam) cudowny srodek", albo " mi na cos tam pomoglo to"...( i
tu nastepuje odpowiednia strona gdzie mozna to "cos" kupic).
Czy nie mozna by cos z tym zrobic i rzeczywiscie wrocic do statutu forum,
czyli " O stosowaniu i uprawie roślin leczniczych
O naturalnej medycynie i kosmetyce" a nie o reklamie ( nawet nie krypto)
roznych srodkow?
Obserwuj wątek
    • asiabed Re: Mam prosbe do moderatora... 03.02.06, 21:04
      popieram!!!
    • ankin1 do Izuni 04.02.06, 09:30
      Nie masz racji.Ja bardzo sie cieszę ,że ktoś z forum poleciłmi preparaty dla
      zdrowia , ponieważ sama wypróbowałam na sobie . Leczenie u lekarza 3 miesiące ,
      nie dawało żadnych efektów zdrowotnych , a po apteczych lekach był nikłe efekty
      - plamki zanikały , a gdy przestałam stosować tą chemię , to powracały ponownie
      , nie mówiąc o tym , jak fatalnie się czułam . Postanowiłam coś zrobić sama ,
      kupiłam Sylimarol 70mg i to podwójne dawki . 3x dziennie po 2 tabl. przez 3
      miesiące - efekt żaden.Plamy na dłoniach , szyji , dekolcie nawet nie drgnęły.
      Po zastosowaniu suplementu (właśnie z forum) wszystko zanika, jeszce nikłe
      plamki i czuję się o wiele lepiej. I teraz radzę sprawdzony produkt innym. A
      chorób u mnie było wiele .
      A jeśli chcesz coś mało efektywnego to idź do apteki tam poproś o radę i
      zastosuj sie do ich zaleceń. Widocznie nikt na forum nie ma Tobie nic
      pozytywnego do powiedzenia a propos Twoich pytań . Przeważnie są tu osoby po
      różnych przejściach zdrowotnych , bez rezultatów i szukają pomocy już
      sprawdzonych produktów , chociaż czasami preparat na innego zadziała szybciej ,
      a u innego wolniej , ale to już inna bajka .
    • deczi Re: Mam prosbe do moderatora... 04.02.06, 12:21
      Jest to dość trudne i niewdzięczne zadanie - usuwanie postów spamerskich.
      Staram się usuwać regularnie te, których charakter nie pozostawia żadnych
      wątpliwości, ale nie zawsze jest to jednoznaczne. Kryterium jest dość płynne:
      usuwam to, co sprzedaje się "bezpośrednio" jako środek na wszystko, jedyny i
      najlepszy. Czasami zostawiam fragmenty wątków z dyskusją na temat, którą uznaję
      za ciekawą i wartą zaprezentowania innym.
      Poza tym jestem tylko adminką pomocniczą, Pumie zostawiam decyzję, czy być
      bardziej stanowczym. Mam propozycję - jeśli jakiś post uznacie za nadający się
      do usunięcia, a ja tego nie zrobię, piszcie do mnie z podaniem linka.
      • izzunia1 Re: Mam prosbe do moderatora... 04.02.06, 14:50
        No ja widze swiatelko w tunelu - zniknal watek "schudlam" :)
        A co do cudownych preparatow, ktore pomagaja w przeciwienstwie do
        np.aptecznych...Kazdy ma wolna wole i kupi to co sam uzna za stosowne. Tylko,
        ze w wiekszosci te cuda mozna bez trudu znalezc w internecie a niekoniecznie
        czytac o nich tam, gdzie spodziewa sie znalezc cos innego...
      • are.1 Re: Mam prosbe do moderatora... 05.02.06, 14:56
        " nie chce sie pytac na ziolach, bo tam szaleja tacy, co handluja mieszankami
        ziolowymi i takimi tam :-///"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=353&w=12746593&a=12746593

To jest dobry powod zeby zaostrzyc kryteria. Wyobraz sobie ile osob rezygnuje z
        pisania na forum, ale o tym nie informuje (tak jak zrobil to Tripper).

Np takiego Jacka moznaby zabanowac na stale. Jak napisze cos z sensem, to tylko
        po to zeby sprowokowac potencjalnego klienta do napisania na swoja skrzynke.
        ZUPELNIE nie zna sie na medycynie, choc "struga" eksperta. Wystarczy poczytac
        z 5 jego postow zeby sie przekonac, ze med naturalna zna tylko z kilku
        artykulikow w necie (ktore nazywa "publikacjami", co ma sie kojarzyc z
        publikacjami naukowymi).
        • are.1 Re: Mam prosbe do moderatora... 05.02.06, 15:01
          Jeszcze tu sie wypowiedzialem na ten temat:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=36028203&a=36246391

To wyrachowany handlarz. Jak sie zorientowal ze ludzie nie nabieraja sie na to,
          ze jego cudowny preparat "wyplukuje wszystkie zlogi", zaczal pisac, ze toto
          jest cudownym suplementem, ktore likwiduje wszystkie nie dobory i - "co za tym
          idzie" - leczy wszystkie choroby.
          • nerwus6 Re: Mam prosbe do moderatora... 21.02.06, 19:42
            Skorzystałem z podanego przez Ciebie linku i poczytałem sobie.
            Twoja opinia wydaje się być sporo przesadzoną.Skąd się ona wzięła?
            "Wyrachowany handlarz",który podaje mieszankę dostępnych powszechnie ziół
            jako lekarstwo na spokojny sen i namawia do korzystania z ziół a nie aptecznych
            lekarstw? Spotkałem również w googlach wiele adresów dotyczących preparatu
            "wypłukującego wszystkie złogi".To bardzo ciekawa lektura i faktycznie jest
            tam przedstawiany ten preparat jako suplement.Myślę are.1 że to z jego strony jest raczej przejaw zafascynowania możliwościami tej mieszanki a nie chęć handlowania.Tym bardziej,że pod wspomnianymi adresami kryją się dystrybutorzy
            sprzedający tę miksturę i dostęp do nich jest otwarty dla każdego.
        • deczi Re: Mam prosbe do moderatora... 08.02.06, 16:40
          Nie mam uprawnień do banowania.

A takie opinie uważam za przesadne - aż tylu tych handlarzy tu nie ma, to raz,
          a dwa - jak ktoś nie chce korzystać z ich oferty, to przecież nikt go nie
          zmusza. Pisze tu parę fajnych, chętnych do pomocy i dysponujących sporą wiedzą
          osób.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka