Dodaj do ulubionych

guz tarczycy

11.12.06, 10:56
wykryto u mnie niezłosliwego guza tarczycy, wielkości 11mm x 6mm - czy sa
jakies naturalne metody aby wspomóc leczenie? lekarz zapisał eutyrox i jodit.
tarczyca jest w lekkiej, subklinicznej niedoczynności.
Obserwuj wątek
    • klara551 Re: guz tarczycy 16.12.06, 17:06
      Nie,tylko edokrynolog i niestety medycyna konwencjonalna/doświadczenie/
      • stapelia Re: guz tarczycy 17.12.06, 15:33
        ja mam inne doswiadczenia, co prawda o calkowitym wyleczeniu mowic jeszcze nie
        moge ale moj guz prawie 5 cm zmniejszyl sie po ziolach o 1cm, terapie caly czas
        kontynuuje. Ziola zostaly dobrane przez lekarza po 2h wywiadzie.
        • lumja Re: guz tarczycy 18.12.06, 08:35
          leczę sie konwencjonalnie, ale chodzi mi o to aby wspomoc to jeszcze.
          Stapelia - a co to za lekarz dobieral ci te ziola? Możesz napiosac cos więcej?
          • stapelia Re: guz tarczycy 18.12.06, 20:38
            coz moge wiecej napisac- ziola dobrane sa do mnie, moich dolegliwosci (nie
            tylko tarczycowych), dobrano je po dlugim wywiadzie, analizie wynikow badan.
            jest to mieszanka pospolitych ziol, skrzyp, krwawnik, jarzebina, jasnota itp.
            co jakis czas ten sklad sie zmienia w zaleznosci od wynikow badan i mojego
            samopoczucia. Jestem z Krakowa i tu zostal mi polecony lekarz, ktory zjmuje sie
            ziolami. Jets normalnym lek med, z wyksztalceniem medycznym. nie stosuje
            zadnych poderzanych technik czy magicznych ziol spod biurka:)) po prostu- robi
            rzetelny wywiad i mysli...
    • mag401 Re: guz tarczycy 22.12.06, 15:18
      lumja napisała:

> wykryto u mnie niezłosliwego guza tarczycy, wielkości 11mm x 6mm - czy sa
      > jakies naturalne metody aby wspomóc leczenie? lekarz zapisał eutyrox i jodit.
      > tarczyca jest w lekkiej, subklinicznej niedoczynności.
      Możesz użyć metodę BSM Lewandowskiego. Przy tej metodzie te leki, które
      bierzesz absolutnie nie pasują.
      • grazynagold Re: guz tarczycy 28.12.06, 08:09
        Stapelia
        Czy mogłabyś podać namiary na tego lekarza. Też jestem z Krakowa i także mam
        guzy na tarczycy.
        • stapelia Re: guz tarczycy 02.01.07, 17:58
          grazyna, napisalam na prv.
    • bbbb66 Re: guz tarczycy 12.08.15, 16:26
      Czy może ktoś wie, gdzie w Polsce wykonuje się zabiegi HIFU na tarczycy. Francuska firma Theraclion wyprodukowała aparat Echopulse, który usuwa pojedyncze zmiany tarczycy bezoperacyjnie, skoncentrowana wiązka ultradźwieków. Wiem, że klinika endokrynologiczna we Frankfurcie nad Menem prowadzi takie zabiegi od jakiegoś czasu (ambulatoryjnie, w znieczuleniu miejscowym, zabieg trwa 0,5 godziny i nie trzeba operacji). Nie wiem tylko czy w Polsce ten zabieg już jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka