29.07.07, 23:04
Co myslicie? Ja ostatnio jestem bardzo zafascynowana tym imieniem smile
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Cecylia 29.07.07, 23:21
      Lubię je, ale wolę Celestynę; poza tym obawiałabyn się kontrowersyjnego odbioru
      wśród rówieśników. Kojarzy mi się z wiotką, bladą blondynką, majwyrażniej ze
      św. Cecylią.
    • olianka Re: Cecylia 29.07.07, 23:26
      Bardzo lubię to imię (muszę przypomnieć Mamie o liście do cioci Celi smile )
    • agmani Re: Cecylia 29.07.07, 23:46
      Podoba mi sie. Kiedys kojarzylo mi sie z zakonnica (jak bylam dzieckiem mialam
      regularny kontakt z Cecylia-zakonnica, imie zakonne przybrane), potem dlugo z
      przygoda w rzymskich katakumbach. Teraz mamy je na liscie imion dla dziecka,
      gdyby okazalo sie dziewczynka. Cecylka rzymska nie jest zla patronka wink.
      • agi40 Re: Cecylia 29.07.07, 23:48
        A pisalam w zeszlym roku, ze wraca, w Niemczech przynajmniej. We Wloszech tez
        znam kilkuletnia Cecilię.
        I też mam na liście, choć M. przewraca oczamibig_grin
        • agmani Re: Cecylia 29.07.07, 23:53
          Mozliwe, podczas jednego z ubieglorocznych licznych pobytow w szpitalu
          zanotowalam sobei katem oka Cäcilie (ale pierwsze czy drugie, nie powiem juz).
          Moj chlop tez przewraca oczami wink) wiec jakby co na zasadzie mniejszego zla
          przeforsuje jakies imie rodzinne (byc moze Felicie wlasnie, bo bylismy o krok od
          uzgodnienia, ze mogloby byc na pierwsze, tylko uslyszalam, ze Skody on w domu
          miec nie chce).
          • abiela Re: Cecylia 30.07.07, 00:12
            Bardzo mi się podoba.
            • pluskotka Re: Cecylia 31.07.07, 21:51
              Też była brana pod uwagę przy bierzmowaniu. Tak miała na imię siostra mojego
              dziadka i jedna z jej córek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.