das.krokodil 29.07.07, 23:04 Co myslicie? Ja ostatnio jestem bardzo zafascynowana tym imieniem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Cecylia 29.07.07, 23:21 Lubię je, ale wolę Celestynę; poza tym obawiałabyn się kontrowersyjnego odbioru wśród rówieśników. Kojarzy mi się z wiotką, bladą blondynką, majwyrażniej ze św. Cecylią. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Cecylia 29.07.07, 23:26 Bardzo lubię to imię (muszę przypomnieć Mamie o liście do cioci Celi ) Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Re: Cecylia 29.07.07, 23:46 Podoba mi sie. Kiedys kojarzylo mi sie z zakonnica (jak bylam dzieckiem mialam regularny kontakt z Cecylia-zakonnica, imie zakonne przybrane), potem dlugo z przygoda w rzymskich katakumbach. Teraz mamy je na liscie imion dla dziecka, gdyby okazalo sie dziewczynka. Cecylka rzymska nie jest zla patronka . Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Cecylia 29.07.07, 23:48 A pisalam w zeszlym roku, ze wraca, w Niemczech przynajmniej. We Wloszech tez znam kilkuletnia Cecilię. I też mam na liście, choć M. przewraca oczami Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Re: Cecylia 29.07.07, 23:53 Mozliwe, podczas jednego z ubieglorocznych licznych pobytow w szpitalu zanotowalam sobei katem oka Cäcilie (ale pierwsze czy drugie, nie powiem juz). Moj chlop tez przewraca oczami ) wiec jakby co na zasadzie mniejszego zla przeforsuje jakies imie rodzinne (byc moze Felicie wlasnie, bo bylismy o krok od uzgodnienia, ze mogloby byc na pierwsze, tylko uslyszalam, ze Skody on w domu miec nie chce). Odpowiedz Link Zgłoś
pluskotka Re: Cecylia 31.07.07, 21:51 Też była brana pod uwagę przy bierzmowaniu. Tak miała na imię siostra mojego dziadka i jedna z jej córek. Odpowiedz Link Zgłoś