robertb3 22.01.09, 10:06 Witam Mam takie pytanie jak sobie radzicie wpracujac i karmiac piersia? przecierz jesli idziecie na 8 godzin do pracy to kiedy karmicie? ????? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bernimy Re: Karmiace Mamy 22.01.09, 10:14 Ja poszłam do pracy w 6 miesiącu, czyli miała skończone 5 a byłam na pół etatu przez miesiąc. Karmiłam po powrocie z pracy non stop, kiedy chciała, wieczorem do snu, w nocy (jeszcze wtedy 2 czasem 3 razy), rano 2 razy. Mleko dostawała jeszcze odciągnięte, z butelki w ciągu dnia. Po miesiącu byłam już na cały etat, poza domem od 7.20 do 16. Karmienie powoli nocne kończyło się i obecnie 15 miesiąc i karmimy się nieraz w nocy (rzadko), rano, po powrocie kiedy tylko chce i wieczorem. Wiesz pewnie, że masz prawo do 2 półgodzinnych przerw na odciąganie (ja tylko przez miesiąc odciągałam, bo nie chciała pić mleka) lub któtszy o godzinę dzień pracy?! Odpowiedz Link
jozefinnka Re: Karmiace Mamy 22.01.09, 21:18 Ja wróciłam do pracy jak mała skonczyła 6 miesięcy niestety .Karmię małą rano przed pracą w pracy odciągam mleko do butelki i mała pije je następnego dnia jak jestem w pracy. Karmie jak wracam i przez całą noc. Odpowiedz Link
a.k.77 Re: Karmiace Mamy 23.01.09, 14:31 zaprzyjaźniłam się z laktatorem:) męczące, ale jak się ma motywację...:) Mój synek ma ponad 7 m-cy, karmię go tak już przeszło 2 m-ce. Za to po powrocie do domu, nie mogę go od siebie oderwać - dosłownie:) bo wbija się swymi dwoma żabkami we mnie i nie chce puścić:) Odpowiedz Link
robertb3 Re: Karmiace Mamy 25.01.09, 12:48 no niezle gratuluje wam samo zaparcia ja niewoeem czy chciałbym odciagac w pracy moje znajome maja mnostwo problemow wrecz same problemy np gdzie?, jak? jak to potem przechowywac :) jeszcze raz gratuluje :) Odpowiedz Link