Dodaj do ulubionych

PORÓD PO OPERACJI- TORBIELE ENDO. MIĘŚ.

06.02.06, 22:29
8 miesięcy temu przeszłam operację- usunięcie kilku torbieli end. i mięśniaków
mam 28 lat i jestem 1 raz w ciąży , chyba 6 tydzień
jak myslicie- będę rodzić naturalnie czy przez cesarkę
opiszcie swoje doświadczenia
Obserwuj wątek
    • apple_pie_76 Re: PORÓD PO OPERACJI- TORBIELE ENDO. MIĘŚ. 15.02.06, 16:30
      gdzie miałaś cięcie? W którym miejscu macicy? blisko czy daleko od trzonu ?
      Jakiej wielkości miałaś te twory? Ile było cięć? innymi słowy na ile osłabiony
      masz mięsień macicy?

Ja miałam ponad rok temu usunięcie jednego mięśniaka, ale miał ponad 6 cm i idę
      pod nóż. Cięcie było blisko trzonu, gdzie macica jest gruba. W moim przypadku
      jest ryzyko pęknięcia macicy. Pogadaj ze swoim lekarzem. Mnie lekarz, który
      operował sam powiedział, że rodzić będę raczej przez CC. I żebym się na to
      nastawiła. Kuzynka, która jest ginekologiem powiedziała mi, że można próbować
      porodu sn ale sala operacyjna musi być w pogotowiu. Natomiast gin prowadząca
      powiedziała mi, że nie będziemy ryzykować. To jest moja pierwsza ciąża więc
      drugie dziecko chyba będę planować i wolałabym nie ryzykować, że macica poleci
      mi przy pierwszym porodzie. Dlatego zgodziłam się na CC. A po maju powiem Ci
      czy fatkycznie tak poród odbył się przez CC. Gdybym miała gwarancję,że poród
      będzie lekki i krótki, czyli macica się nie zmęczy rodziłabym sn ale nikt mi
      nie zagwarantuje takiego przebiegu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka