crannmer 03.01.11, 13:31 Interesujace, jak potencjalne zagrozenie moderacja sprawia, ze uczestnicy gdzie indziej trollujacy w zaparte na tym naszym forum zachowuja sie znaczaco (co nie znaczy optymalnie) poprawniej. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emes-nju Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 13:39 crannmer napisał: > Interesujace, jak potencjalne zagrozenie moderacja sprawia, ze uczestnicy gdzie > indziej trollujacy w zaparte na tym naszym forum zachowuja sie znaczaco (co > nie znaczy optymalnie) poprawniej. A kto oprocz Ciebie (zakladam, ze skoro piszesz o optymalnym zachowaniu, to siebie bierzesz za punkt odniesienia) zachowuje sie optymalnie? Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 14:07 hola hola :> na auto-moto i BND tez jest spokojnie :P Odpowiedz Link
wolfgang87 Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 15:15 Vide wątek: forum.gazeta.pl/forum/w,510,120402451,120402451,Top_Ten_2010.html który powinien być w koszu :) Odpowiedz Link
tiges_wiz Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 15:27 mialem rozmowe wychowawcza z zawodowymi, ze hannnnnni jest potrzebny, bo dodaje kolorytu i rozkreca forum ;) ... ja bym mu dal permanentnego bana. Odpowiedz Link
edek40 Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 15:28 > mialem rozmowe wychowawcza z zawodowymi, ze hannnnnni jest potrzebny, bo dodaje > kolorytu i rozkreca forum ;) ... Dobrze Ci powiedzieli :) Odpowiedz Link
emes-nju Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 15:30 tiges_wiz napisał: > hannnnnni jest potrzebny, bo dodaje kolorytu To prawda... Od niektorych jego wypowiedzi mozna sie wyrzygac. Na kolorowo :-D Odpowiedz Link
crannmer Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 19:07 tiges_wiz napisał: > ja bym mu dal permanentnego bana. Ale Hanni nie udziela sie na Automobilu. A przynajmniej nie pod tym samym nickiem. A pewien autor roznych dziwnych tez i niekwalifikowanych komentarzy owszem. Odpowiedz Link
qqbek Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 18:50 emes-nju napisał: > A kto oprocz Ciebie (zakladam, ze skoro piszesz o optymalnym zachowaniu, to sie > bie bierzesz za punkt odniesienia) zachowuje sie optymalnie? Pewnie o moją osobę chodzi :) Czasami piszę na Auto-Moto i BND w momentach wyższego natchnienia (%)... zawsze jednak przeproszę, jeżeli się zagalopuję :) Odpowiedz Link
crannmer Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 19:02 qqbek napisał: > Pewnie o moją osobę chodzi :) Nie pochlebiaj sobie ;-) Odpowiedz Link
qqbek Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 19:14 crannmer napisał: > Nie pochlebiaj sobie ;-) A już miałem nadzieję :( A tu kurcze o pokurcza imieniem Hania chodziło :( :) I tak miło było to przeczytać :) Odpowiedz Link
crannmer Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 07:41 qqbek napisał: > o pokurcza imieniem Hania chodziło :( Zimno. Hanni nie jest (przynajmniej pod tym nickiem) obecny na Automobilu. Natomiast inkryminowany uczestnik owszem. Odpowiedz Link
crannmer Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 19:00 emes-nju napisał: > (zakladam, ze skoro piszesz o > optymalnym zachowaniu, to siebie > bierzesz za punkt odniesienia) Zle i bezpodstawnie zakladasz. > kto zachowuje sie optymalnie? To nie jest tematem tego watku. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 16:07 Ja uważam, że "nasze" forum jest całkiem ok ale czasem się może zdarzyć zwykła różnica poglądów:)) Odpowiedz Link
crannmer Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 19:04 lexus400 napisał: > Ja uważam, że "nasze" forum jest całkiem ok Nie twierdzilem czegos innego :-) Odpowiedz Link
otli Re: Nozyce Damoklesa 03.01.11, 22:39 Te "nożyce Damoklesa" to taka zmyłka miała być? Odpowiedz Link
crannmer Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 07:42 otli napisał: > taka zmyłka miała być? W jakim sensie? Odpowiedz Link
emes-nju Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 11:08 W takim sensie, ze Damoklesa to raczej byl miecz. I gdyby inkryminowany uczestnik tego forum (oczywiscie nadal nie wiemy o kim mowa!) zechcial zachowac sie optymalne, zgodnie z Twoimi standardami, to powinien Cie gruntownie i bez zmilowania zmieszac z blotem. Odpowiedz Link
crannmer Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 11:54 emes-nju napisał: > W takim sensie, ze Damoklesa to raczej byl miecz. Nozyce - dawniej symbol cenzury, a obecnie narzedzie moderatorow na roznych forach. Nad uczestnikami moderowanego forum nie wisi (w przenosnym znaczeniu tego slowa) miecz, glaz, czy kaloryfer, lecz wisza wlasnie rzeczone nozyce moderatora. Czy teraz jasniej? > zgodnie z Twoimi standardami powinien > Cie gruntownie i bez zmilowania > zmieszac z blotem. Mam nieodparte wrazenie, ze chcesz mnie sprowokowac. Odpowiedz Link
emes-nju Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 12:28 crannmer napisał: > Mam nieodparte wrazenie, ze chcesz mnie sprowokowac. Vice versa :-D Odpowiedz Link
lexus400 Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 13:35 Panowie robimy - "ciach" tej "dyskusji" bo chyba smród wisi na włosku:)) Odpowiedz Link
emes-nju Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 14:40 Masz racje. Konczmy bo faktycznie wisi taki smrodek niedomowionych zarzutow w wykonaniu osoby, ktora stawia sie za wzor zachowan optymalnych :-/ Odpowiedz Link
wolfgang87 Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 14:44 lepiej znajdzcie obcokrajowca, ktory wypowie: "rzeczone nożyce" ;) Odpowiedz Link
crannmer Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 14:49 emes-nju napisał: > smrodek niedomowionych zarzutow > w wykonaniu osoby, ktora stawia > sie za wzor zachowan optymalnych :-/ Juz po raz drugi, i to _mimo_mojego_wczesniejszego_protestu_ usilujesz wmowic, jakobym stawial sie za jakikolwiek wzor. W obliczu faktu, ze ani w tym, ani w zadnym innym watku nie przedstawialem sie jako wzor do czegokolwiek, jest to bardzo wyrazny przyklad bardzo zlej woli z Twojej strony. Masz jakis problem? Chcesz o czyms porozmawiac? Czapka gore? Jesli o to ostatnie chodzi, to spiesze zapewnic, ze nie Ciebie mialem na mysli. Przynajmniej wtedy, kiedy pisalem pierwszy post tego watku. Odpowiedz Link
emes-nju Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 14:58 crannmer napisał: > Jesli o to ostatnie chodzi, to spiesze zapewnic, ze nie Ciebie mialem na mysli. > Przynajmniej wtedy, kiedy pisalem pierwszy post tego watku. Bardzo sie ciesze. Spiesze jednak doniesc, ze, zgodnie z tradycja, nie to mnie wkurza co piszesz, ale jak piszesz. W tym watku nieladnie, i calkiem niezgodnie z duchem tego forum zapachnialo niedomowieniami, a tego, niezaleznie od tego jak bardzo moge sobie popsuc u Ciebie opinie, nie znosze i bede wyrazal to czarno na bialym! Odpowiedz Link
tomek854 Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 16:49 Od razu niedomówieniami. Ty siedzisz na tamtym forum, to gdyby nie to, ze sam jestes zajety pieniastymi dyskusjami z hannim czy kozakiem, bylbys w stanie usiasc przyjrzec sie i bez trudu zrozumiec o kim cranmer mowi ;-) Odpowiedz Link
emes-nju Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 17:03 tomek854 napisał: > Od razu niedomówieniami. Ty siedzisz na tamtym forum, to gdyby nie to, ze sam > jestes zajety pieniastymi dyskusjami z hannim czy kozakiem, bylbys w stanie > usiasc przyjrzec sie i bez trudu zrozumiec o kim cranmer mowi ;-) Ale ja nie mam ochoty siadac i sie przygladac! Wypowiedz, w ktorej ktos komus cos zarzuca, a nie pisze komu, to niedomowienia w stylu az za dobrze nam znanym: "Pewne osoby, mniam, mlask, ktorych nazwisk nie wymienie, mniam, a ktore wiedza o kogo chodzi..." Kazdy (z wyjatkiem autora), kto nie ma ochoty siadac i sie przygladac, a kto uczestniczy w tych dwoch forach moze poczuc sie "winny" nieoptymalnego (wedlug wzorca optymalnosci) zachowania. Sorry, ale to ciezkie k.stwo, ktore wkurza mnie nawet w wykonaniu osob z kregu (kiedys) najwyzszych wladz partyjnych i panstwowych. Chce ktos komus cos przekazac, to albo na priv, albo otwartym tekstem. Zadnych zgadywanek! Odpowiedz Link
marekatlanta71 Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 18:33 Ja też chcę kawę na ławę - nazwiska, daty i cytaty! Inaczej to oszczerstwa. Odpowiedz Link
lexus400 Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 18:33 emes-nju napisał: to niedomowienia w stylu az za dobrze nam znanym: > "Pewne osoby, mniam, mlask, ktorych nazwisk nie wymienie, mniam, a ktore wi > edza o kogo chodzi..." Jeśli chodzi o najwyższe władze to domyślam się o jakim mlaskaczu piszesz - wcale to nie było trudne:-D Odpowiedz Link
tomek854 Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 18:40 Prawda? Przyganiał emes cranmerowi a sam smoli. Tak trudno napisać "wkurwia mnie Kaczyński"? :-) Odpowiedz Link
sven_b Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 20:42 Nie wiem co jest grane, ale jak coś to chętnie poniosę krzyż i dam sie zbanować. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 21:58 Ja Ci zaraz poniosę! Krzyż ma zostać gdzie jest dopóki nie będzie tam pomnika!!! Odpowiedz Link
lexus400 Re: Nozyce Damoklesa 04.01.11, 22:18 tomek854 napisał: > Ja Ci zaraz poniosę! Krzyż ma zostać gdzie jest dopóki nie będzie tam pomnika!! > ! Noooo jest o krzyżu, jest o pomniku czyli dyskusja wkracza w dobrze znanym kierunku:)) Odpowiedz Link
tomek854 Re: Nozyce Damoklesa 05.01.11, 01:56 oczywiście, bo to ma być pomnik Chomasa przecież :-) Odpowiedz Link
emes-nju Re: Nozyce Damoklesa 05.01.11, 10:51 tomek854 napisał: > Prawda? Przyganiał emes cranmerowi a sam smoli. A raczej podaje przyklad zachowania, ktore mnie wk.rwia. Odpowiedz Link
otli Re: Emes dostal poczte. EoT 05.01.11, 01:29 Cranmerze - oczywiście niczego Ci nie wytykam, to był tylko ;) Czasami zaś przydaje się na forum "brzytwa Ockhama" :) Odpowiedz Link
winnix Re: Nozyce Damoklesa 05.01.11, 05:38 Oryś, nie każdy ma kuźwa czas się przyglądać, analizować i cholera wie co jeszcze. Mnie się nie chce, bo mam parę innych rzeczy do roboty i parę ciekawszych miejsc w sieci do odwiedzenia. Dlatego mnie takie wątki strasznie wkurzają, bo stawiają mnie i wielu innych forumowiczów poza nawiasem "wtajemniczonych", którzy puszczają do siebie oczko i mówią półsłówkami. Wiesz, dziecinne i śmieszne to jest. Masz (nie Ty konkretnie) coś do kogoś? Napisz mu priva. Chcesz się czymś konkretnym podzielić? Napisz publicznie jasno i bez półsłówek. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Nozyce Damoklesa 05.01.11, 13:14 Widzisz, generalnie zgoda. Ale nie w tym przypadku, bo tu naprawdę nie chodzi o tą konkretną osobę, wiec po co cranmer miałby pisać o kogo chodzi. Jakby napisał i jakby się taki bimota (jak się domyślam) zorientował że o nim mowa, to mogłoby się od razu zacząć bezproduktywne dyskutowanie. Tymczasem cranmerowi w sumie nie chodzi konkretnie o bimotę, tylko stwierdził bardziej ogólnie że perspektywa bycia wykopana z forum (nawet tak krucha jak na naszym forum) powoduje że wyroby trollopodobne same się pilnują. Ale oczywiście nikt nie zwrócił uwagi na to, że to jest ogólne twierdzenie tylko zaraz wszystkich ciekawosć zżera kogo on ma na myśli :-) Odpowiedz Link
emes-nju Re: Nozyce Damoklesa 05.01.11, 13:20 tomek854 napisał: > Ale oczywiście nikt nie zwrócił uwagi na to, że to jest ogólne twierdzenie tylko zaraz > wszystkich ciekawosć zżera kogo on ma na myśli :-) Tacy ulomni juz, jak widac, jestesmy. Zakladajac taki watek warto wziac to pod uwage. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Nozyce Damoklesa 05.01.11, 13:33 Przepraszam emesie, że użytkując forum nie zakładam Twojej ułomności. Obiecuję się poprawić :) Odpowiedz Link
emes-nju Re: Nozyce Damoklesa 05.01.11, 13:42 Przepraszam, ze piszac to, na co opowiedziales nie wzialem pod uwage, ze mozesz nie zrozumiec. Nie obiecuje sie poprawic. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Nozyce Damoklesa 05.01.11, 13:47 No bo takie niedopowiedzenia zostawiasz a potem się dziwisz. O chomasach lepiej pogadajmy ;-) Odpowiedz Link
emes-nju Re: Nozyce Damoklesa 05.01.11, 13:47 tomek854 napisał: > O chomasach lepiej pogadajmy ;-) Nie moge. Moja frau to czytuje... ;-) Odpowiedz Link
crannmer Dziekuje za przeklad 05.01.11, 13:48 tomek854 napisał: > stwierdził bardziej ogólnie że perspektywa > bycia wykopana z forum (nawet tak krucha > jak na naszym forum) powoduje że > wyroby trollopodobne same się pilnują. Dziekuje za przelozenie z mojego na wspolny. Sam bym tego lepiej nie zrobil. Odpowiedz Link
emes-nju Re: Dziekuje za przeklad 05.01.11, 13:56 crannmer napisał: > tomek854 napisał: > > stwierdził bardziej ogólnie że perspektywa > > bycia wykopana z forum (nawet tak krucha > > jak na naszym forum) powoduje że > > wyroby trollopodobne same się pilnują. > > Dziekuje za przelozenie z mojego na wspolny. > Sam bym tego lepiej nie zrobil. Nawet ja ten przekaz zrozumialem. Nawet bez tomkowej pomocy! Tylko, ze nie zmienia to tego, ze nadal nie podobaja mi sie niepodpisane "zarzuty". Odpowiedz Link
crannmer Re: Dziekuje za przeklad 05.01.11, 14:03 emes-nju napisał: > Nawet ja ten przekaz zrozumialem. Nawet bez tomkowej pomocy! Jesli to prawda, to potrafiles doskonale to ukryc. > Tylko, ze nie zmienia to tego, ze nadal nie podobaja mi sie niepodpisane "zarzu > ty". Mnie tez wiele rzeczy na tym swiecie sie nie podoba. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Dziekuje za przeklad 05.01.11, 14:08 > Tylko, ze nie zmienia to tego, ze nadal nie podobaja mi sie niepodpisane "zarzu > ty". Najwyraźniej zatem nie zrozumiałeś wszystkiego co napisałem: dla zasadniczej treści OP cranmera, nie jest istotne KOMU są stawiane ewentualne potencjalne zarzuty Odpowiedz Link
emes-nju Re: Dziekuje za przeklad 05.01.11, 14:10 Pierwsze pytanie po przeczytaniu "zarzutow" brzmi: "Komu przedstawiono zarzuty". Odpowiedz Link
tomek854 Re: Dziekuje za przeklad 05.01.11, 14:49 "Interesujace, jak potencjalne zagrozenie moderacja sprawia, ze uczestnicy gdzie indziej trollujacy w zaparte na tym naszym forum zachowuja sie znaczaco (co nie znaczy optymalnie) poprawniej. " Gdzie ty tu widzisz zarzuty? Ja tu widzę twierdzenie ogólne... Odpowiedz Link