tomek854 09.01.13, 22:50 ...że już sami wpadają nawzajem w swoje pułapki: odc. 51 Mondeo ITD Barnówko DK23 - Inspekcja Transportu Drogowego, czym, jak i kogo upoluje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yamasz Re: Tak jest dużo tych zbójców przydrożnych... 09.01.13, 23:07 Policmajstry na przypale i zapewne opierdol od komendanta też zbiorą. ;) Powinni się dogadywać gdzie stoją, bo inaczej MSW się samo finansowo wykończy. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Tak jest dużo tych zbójców przydrożnych... 10.01.13, 01:15 Bardzo mi się podoba to, że nasz forumowy policjant mówi, że powinni się dogadywać gdzie stoją, zamiast sugerować, żeby jeździli zgodnie z przepisami które z takim zapałem egzekwują od innych... To jakby takie piękne podsumowanie tej całej sytuacji :) Odpowiedz Link
franek-b Re: Tak jest dużo tych zbójców przydrożnych... 10.01.13, 09:36 Dokładnie, to jest kwintesencja tej całej hipokryzji. Niedaleko mnie jest szkółka policyjna i więc bardzo często widzę jak jeżdżą tymi nyskami przekraczając prędkość, nawet mam skręcony film jak jeden lawirował pomiędzy autami tak mu się spieszyło. Odpowiedz Link
sven_b Re: Tak jest dużo tych zbójców przydrożnych... 10.01.13, 10:33 Kiedyś pod Urbach dybnęła mnie drogówka. W międzyczasie zmierzyli inne auto, które wolno podjechało. Siedzący na miejscu pasażera przystawił do szyby jakąś legitkę. Zatrzymujący pokazał gestem by opuścić szybę i powiedział, że to nie zwalnia z myślenia. Następnie machną lizakiem a panowie skinęli głowami i odjechali. Nikt nie wysiadł i nie łaził z łapami w kieszeni, nie świrował. Odpowiedz Link
qqbek Mundurówka 10.01.13, 11:27 Jest takie ładne powiedzenie: "Kurwa kurwie łba nie urwie" I niestety w 99% wypadków tak jest. Mój niedoszły szwagier był celnikiem (Służba Celna, tzw. "czarni"). Raz zatrzymali nas przy 140/70 (fakt, 70 tam stało od czapy bo droga ładna, dwujezdniowa, ale 140 zapierniczać też nikt mu nie kazał") - podał im dokumenty razem z legitymacją służbową. "Prosimy bardziej uważać no i w X...x jest jeszcze jedna kontrola, lepiej tam zwolnić". Odpowiedz Link
tomek854 Re: Mundurówka 10.01.13, 17:43 Znam takiego policjanta jednego, wżenił się (czy wmężył raczej) w zaprzyjaźnioną rodzinę. Co u nich jestem to on zawsze na L4, jak gdzieś po pijaku "trzeba" jechać to on zawsze chętnie bo "jemu nic nie zrobią" a kiedyś na przykład się szczycił, że jechali radiowozem i jakaś staruszka przyniosła im szczeniaka huskiego który się przybłąkał żeby zawieźli do schroniska, to zawieźli, ale na plac i opchnęli handlarzom... Odpowiedz Link
yamasz Re: Tak jest dużo tych zbójców przydrożnych... 10.01.13, 13:28 motoryzacja.interia.pl/raport/fotoradary/news/uwaga-radiowozy-itd-skontroluje-policja-zatrzyma-dowody,1881404 Ciekawe czy cos z tego wyniknie. Zapewne ITD się wyłga, aczkolwiek czytając ich oficjalne oświadczenie mam wrażenie, że równie dobrze każdy z nas mógłby sobie założyć niebieskie wiaderka na dach, albo przynajmniej lampy stroboskopowe z przodu, no bo przecież nie są używane wraz z innym oświetleniem pojazdu, no i wogóle co to kogo obchodzi co mamy na aucie. Odpowiedz Link
tomek854 Re: Tak jest dużo tych zbójców przydrożnych... 10.01.13, 17:41 Pora na reklamę: Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Tak jest dużo tych zbójców przydrożnych... 10.01.13, 18:32 Wiesz, ja to "dzieło" postrzegam w tej samej kategorii co kamienne głowy z Wyspy Wielkanocnej bunkry Enwera Hodży jakby podobna paranoja Odpowiedz Link
tomek854 Re: Tak jest dużo tych zbójców przydrożnych... 10.01.13, 19:04 Wiesz, ja tam chociaz sie nadzialem niedawno na jeden w zamysleniu, generalnie nie jestem przeciwko fotoradarom. Tylko ze w polskiej karykaturalnej wersji od razu widac, ze tu wcale nie chodzi o to, zeby ludzie jezdzili wolniej. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Tak jest dużo tych zbójców przydrożnych... 10.01.13, 20:58 > Tylko ze w polskiej karykaturalnej wersji Właśnie w tym problem. Odpowiedz Link
emes-nju Re: Tak jest dużo tych zbójców przydrożnych... 11.01.13, 10:51 tomek854 napisał: > Tylko ze w polskiej karykaturalnej wersji od razu widac, ze tu wcale nie chodzi > o to, zeby ludzie jezdzili wolniej. Cieszę się, że wreszcie to zauważyłeś Odpowiedz Link
tomek854 Re: Tak jest dużo tych zbójców przydrożnych... 11.01.13, 12:59 To, że widzę oczywiste rzeczy, nie oznacza od razu, że zacznę popierać twoje antywysepkowe batalie :) Zresztą nie od dzis piszę, ze nie mam nic przeciwko fotoradarom, jeśli ssą po to, żeby poprawiać bezpieczeństwo :) Odpowiedz Link
lexus400 Re: Tak jest dużo tych zbójców przydrożnych... 11.01.13, 13:10 tomek854 napisał: Zresztą nie od dzis piszę, ze nie mam nic przeciwko foto > radarom, jeśli ssą po to, żeby poprawiać bezpieczeństwo :) Nie po to są stawiane, żeby poprawiały bezpieczeństwo, one mają za zadanie przynosić zyski dla gmin i proszę niech mi nikt nie mówi, że jest inaczej. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: Tak jest dużo tych zbójców przydrożnych... 11.01.13, 13:31 Polecam ten tekst do poczytania- treściwie, w prostych żołnierskich słowach, na temat. www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/jerzy-dziewulski-policyjne-ambicje-strazy-miejskiej Odpowiedz Link