Dodaj do ulubionych

W-wa --> Wrocław

16.12.13, 23:47
Dobrze rozumuję, że teraz w dobrym tonie jest pyrgnąć się A-2, a potem z m.Łodzi przez Łask, Sieradz ("12" i "14") do "bezpiecznej ósemki" w Sokolnikach? Bo dawniej to gierkówką pedałowałem do Piotrkowa i dalej na Bełchatów - ale to jeszcze przed Euro było.
I ew. którędy samą Łódź okrążyć? Targeo prowadzi "1" i "14" przez miasto.
Podziękował.
Obserwuj wątek
    • ballbreaker Re: W-wa --> Wrocław 17.12.13, 08:27
      W tym roku dosc czesto we Wrocku bywajac jezdzilem gierkowka a potem 8 i S8. Wyniki mocno zalezaly od dnia tygodnia i godziny, ale nie mialem nigdy jakiejs masakry, zamykalem sie w 4-5h, zaleznie od stylu jazdy. Przez Łodz probowalem raz - w ciagu dnia raczej postoisz, jak z Wawy bedziesz chcial wyjechac w godzinach popoludniowego exodusu, to tez bywalo ciezko, ale zazwyczaj moj czas przejazdu nie cierpial na tym jakos szalenczo porownujac np. z weekendem, kiedy wylotowki sa puste.
      • truskava Re: W-wa --> Wrocław 17.12.13, 09:50
        ballbreaker napisał:

> jak z Wawy bedziesz chcial wyjechac w godzinach popoludniowego exodusu...

Zapomnialem zeznać, że wyjazd z W-wy bladym świtem, ok. 5.00
        • franek-b Re: W-wa --> Wrocław 17.12.13, 11:13
          hmm ja jechałem w lipcu gierkówką i jechałem dokładnie co do minuty tyle jak pokazały mi gógle mapy (jak pamiętam coś ok. 4,5 h).
          Dla odmiany jechałem we wrześniu do Łodzi i był problem z wyjazdem z Łodzi, korek na minimum pół h stania przed autobahem.
          • sven_b Re: W-wa --> Wrocław 17.12.13, 13:58
            Łódź przejęła los Strykowa i dopóki nie domkną obwodnicy A1 należy uzbroic sie w cierpliwość.
            Aby uniknąć korkowania są dwa wyjścia:
            - należy pominąć pierwszy zjazd na Łódź przez DK14 i pociągnąć do następnego, Zgierz/Kutno przez 702
            - ewentualnie tip na ominięcie całego rejonu w kier. Wrocka LINK>> W tej wersji w miejscowości Warta należy dokonać wyboru czy chcemy lecieć na Sieradz czy kontynuować skrót na Błaszki, Grabów n.Prosną i Syców.
            • tiges_wiz Re: W-wa --> Wrocław 17.12.13, 14:34
              ja jezdzilem przez mzurki, burzenin, widawe
    • simon921 Re: W-wa --> Wrocław 17.12.13, 16:11
      W sobotę otwierają S8 Syców - Walichnowy. Dzięki temu "starej ósemki" zostaje do przejechania ok 100km (do Piotrkowa). Pytanie, czy nadal opłaca się kombinować z objazdami.
      • tiges_wiz Re: W-wa --> Wrocław 17.12.13, 16:30
        Został jeszcze ten najgorszy odcinek ;)
      • tiges_wiz Re: W-wa --> Wrocław 17.12.13, 16:32
        a tak w ogóle, to współczuje lokalesom. Chyba, że porozbierają te zasieki, ale już brzęczą, że im przeszkadzają :D a fotoradary ich łapią ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka