xeikon 10.01.16, 10:13 Wrocilem z wypadu na gielde samochodowa i cos mi sie zdaje ze orkiestra w tym roku lichawa. W ubieglym woecej ludzi z puszkami chadzalo po miescie. Moze pogoda przeszkadza bo leje. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rapid130 Ostatni raz... 10.01.16, 12:02 ...WOŚP występuje w TVP publicznej. Za rok Owsiak dostanie takie warunki "współpracy", że będzie musiał podziękować. Odpowiedz Link
edek40 Re: orkiestra 10.01.16, 18:38 Wrocilem z warszawskiej Starowki, gdzie spacerowalem jako obstawa moich corek z puszkami. Wolontariuszy i "dawcow" w cholere. Wielu chojnych tak, ze mnie zawstydzali. Odpowiedz Link
tomek854 Re: orkiestra 10.01.16, 19:19 Z danych szczątkowych wynika, że WOŚP uzbierało jak na razie więcej niż rok temu o tej samej porze. Ale to nic w porównaniu z tym, ile w tym roku prawica nie dała na WOŚP :) Odpowiedz Link
sven_b Re: orkiestra 10.01.16, 20:59 Wracam ze Światełka do Nieba w Łodzi. Jestem co roku, nie zauważyłem mniejszej frekwencji. Miałem poważny kłopot, żeby zaparkować i potem żeby dzieciaka utrzymać za rękę. Odpowiedz Link
mrzagi01 Re: orkiestra 11.01.16, 00:05 A u mnie na wsi z kolei odtrąbili rekord . Jestem pewien, że to "Efekt Pięty" :) Odpowiedz Link
bassooner Re: orkiestra 11.01.16, 10:58 nagonka zrobiła swoje, bo Polak przekorny... u mnie w Szamoni (18 tys mieszkańców) zebrano prawie 50 tysięcy zł ;-) Odpowiedz Link
edek40 Re: orkiestra 11.01.16, 12:00 Nie chwalac sie (albo chwalac), moje corki zebraly w sumie blisko 1000 zl. W jakies 2 godziny. Odpowiedz Link
qqbek Re: orkiestra 11.01.16, 13:25 bassooner napisał: > nagonka zrobiła swoje, bo Polak przekorny... u mnie w Szamoni (18 tys mieszkańc > ów) zebrano prawie 50 tysięcy zł ;-) W Lublinie wynik był... ponad 50% lepszy niż przed rokiem. I to mimo tego, że "służby mundurowe" się ze strachu obsrały i demonstracyjnie prawie ich nie było (z relacji "Wybiórczej" wynika, że na cały wojewódzki sztab doliczyła się dwóch policjantek i kilku wojskowych, którzy na każdym kroku zastrzegali, że nie są związani z orkiestrą). Rzecz jasna na brak obecności strażaków i o dziwo - też i straży miejskiej nie można było narzekać. Całe to trzęsienie portkami mnie rozczula. A już fakt, że w mieście które bądź co bądź jest siedzibą Brygady Wielonarodowej nie znalazł się chociaż transporter opancerzony i coś ciekawszego ze sprzętu (na 11.11. zawsze się znajduje, z resztą do tej pory na WOŚP też nie brakowało), zakrawa na kpinę. Jak ci ludzie mają nas bronić, skoro srają po nogach po słowach imć Pięty? Odpowiedz Link
tomek854 Re: orkiestra 12.01.16, 23:48 W Glasgow ponad 3000 funtów na kameralnej imprezie. W zeszłym roku chyba w ogóle nie było :) Odpowiedz Link
edek40 Re: orkiestra 14.01.16, 10:40 W bogatym, chojnym i.... zaradnym mieszkam miejscu. Mieszkancow oficjalnie kolo 800 - zbiorka zamknela sie kwota blisko 80.000 zl. Jak pisalem wyzej, zbiorka nie ograniczyla sie wylacznie do naszej wsi, bo chyba nie mialoby to sensu. Dzieciaki (ze szczesliwymi rodzicami) rozjechaly sie po centrach handlowych, McDonaldsach czy, jak moje (i ich kolezanki) na Starowke. Gwozdz w piete Piety!!! Odpowiedz Link
wujaszek_joe Re: orkiestra 12.01.16, 11:06 u nas lokalni posiadacze udoskonalonych samochodów terenowych urządzali wycieczki po lesie za pieniążek w puszce. Sven, to jest zajebiste! przypadł nam nissan terrano 2, na ogromnych kołach ale dosyć seryjny. w lesie nic nie było w stanie go zatrzymać. przechylał się tak, że syn pytał czy się przewrócimy :) łatwo zarazić się takim sportem. Odpowiedz Link
sven_b Re: orkiestra 12.01.16, 12:20 Zachęcam:) Małymi krokami. Najlepiej po linii japończyków. Niekoniecznie Toyota, ale może być też Nissan. Jest jeszcze takie autko jak Vitara, Trooper. Stare Ravki też ciężko zamęczyć. Jak mały podrośnie będziesz miał fajnego towarzysza wypraw. Odpowiedz Link
xeikon Re: orkiestra 12.01.16, 21:23 Znam osobiście takiego gościa z Opola. Na początku lat 90 poznałem go gdy potrzebowałem pomocy w znależieniu adresu w Opolu. Na CB zgłosił się niejaki Żółty ( od żółtego UAZA z mocnym silnikiem Mercedesa i na balonowych oponach z dużym prześfitem). Tak poznałem fascynata wycieczek of roadowych. Gość jest niesamowity. fotowyprawy.com/2013/02/28/heerro-extreme-agency-piotr-szyszko/ Odpowiedz Link
edek40 Re: orkiestra 14.01.16, 10:49 wujaszek_joe napisał: > u nas lokalni posiadacze udoskonalonych samochodów terenowych urządzali wyciecz > ki po lesie za pieniążek w puszce. U nas ze 6 lat temu pomogli nam czlonkowie klubu LC (w tym LC BJ 42 mojego kumpla). Na akcji miejsce dowozil ich moj pickup, ktory po bardzo dokladnych ogledzinach zostal zakwalifikowany jako nie-nissan i jako taki godny warunkowego dopuszczenia w poblize elyty :) Odpowiedz Link