Dodaj do ulubionych

Mam trąbkę :-)

12.05.06, 00:15
Kupiłem sobie do rowera taką najtańszą, z kerfura za 9.99. Blaszana, srebrna z gumową gruszką. Trąbi całkiem przyzwoicie, jak trąbnąłem kumpelę jak przyszedłem do domu to mało co zawału nie dostała, a potem jak ona kota trąbnęła to przez cały przedpokój przeleciał ;-)

Dzwonek w dzisiejszych czasach jest bez sensu - ruch na ulicy jest duży a dzwonek cichutki. Jak jadę szybko to z daleka mnie nie słychać, a jak zadzwonię z bliska to nigdy nie wiadomo w którą stronę pieszy się usunie i może być za późno na jego ominięcie.

Teraz mam trąbkę i mogę lezących po ścieżce rowerowej ostrzegać z daleka o tym, że nadjeżdżam. Ale oczywiście to nie jest takie zabawne jak podjechanie po cichutku na pół metra za plecy takiego bałwana i ... JEBUT!!!!!! :-) A niech się uczą ;-)
Obserwuj wątek
    • marekatlanta71 Re: Mam trąbkę :-) 12.05.06, 02:56
      Ja mam dzwoneczek (wcale nie dziala) a w kieszeni Air Horn - malenka, a daje
      sygnal jakbys za plecami mial 18-sto kolowca :)
      • tomek854 Re: Mam trąbkę :-) 12.05.06, 02:57
        wiem, znam, ale 99 zlotych kosztuje. Moja jest tańsza, a efekt niewiele gorszy... No i pompować nie trzeba :-)
        • marekatlanta71 Re: Mam trąbkę :-) 12.05.06, 02:59
          U nas kupuje sie jednorazowki, o ile pamietam to kosztuje to jakies grosze
          ($2?), jest malenkie, leciutkie a ryczy tak ze bebenki pekaja. Bardzo przydatne :)
          • tomek854 Re: Mam trąbkę :-) 12.05.06, 03:01
            Ale to nieekologiczne. U nas to sie da napompować potem ;-)
            • marekatlanta71 Re: Mam trąbkę :-) 12.05.06, 03:10
              A co w USA jest ekologiczne? Od Hummerow i innych SUV'ow az do reklamowek w
              sklepach - dzis robilem jakies drobne zakupy i pakowacz zapakowal mi 10
              produktow jakie kupilem w 7 plastikowych torebek. Normalnie sie kloce i kaze mu
              zapakowac w mniej, ale zauwazylem ze i tak te odpakowane wywalaja do smieci wiec
              lepiej jak je wezme do domu i oddam do recyclingu.

A propos recyclingu - w mojej poprzedniej pracy mielismy w kazdym cubie dwa
              kosze - jeden na smieci a drugi na papier. Wszystko bylo pieknie az do momentu
              kiedy ktos musial zostac dlugo w pracy i odkryl ze firma sprzatajaca chodzi z
              JEDNYM koszem duzym i wrzuca zawartosc tych mniejszych jak leci. Zrobila sie
              rozroba, byly przeprosiny i zaczeli chodzic z dwoma koszami. Ale jako ze ludzie
              podejrzliwi, to postanowili sprawdzic co dalej - okazalo sie ze po zebraniu
              smieci w dwa kosze, oba szly do tej samej ciezarowki...

W mojej obecnej pracy nie ma takich ekstrawagancji, ale mamy obowiazek wszelkie
              papery wywalac do specjalnych koszy ktore potem ida do firmy niszczacej
              dokumenty. Mam nadzieje ze to co zostanie idzie na jakis recycling...
              • tomek854 Re: Mam trąbkę :-) 12.05.06, 03:33
                Ech... Taki to śmietnisty kraj.

A ja na przykład po zakupy chodzę z plecakiem. Nawet, jeżeli jeździłem samochodem, to także chodziłem z plecakiem. Oszczędzało się na tym parę foliowych toreb, no a po za tym duże zakupy na drugie piętro mimo wszystko lepiej wnieść w plecaku niż w rozrywających się, wżynających się w ręce workach.
    • fru.fru Re: Mam trąbkę :-) 13.05.06, 07:01
      hehe,
      mialem taka w zeszlym sezonie, po 2 masach padła ;-)
      Ostatecznie kupilem airzound3, po pierwszych testach musze stwierdzic, ze to
      urzadzenie dla sadystów ;-)
      W stosunku do pieszych, IMHO nieuzywalne..chyba, że ktos chce ich trwale
      wyeliminowac ;-)
      • tomek854 Re: Mam trąbkę :-) 13.05.06, 07:37
        Ja na szczęście nie jeżdżę na masy (tymbardziej że we wrocławiu idea upadła) ;-)
      • akashha Masa krytyczna :] 13.05.06, 11:57
        Btw. Wie ktos, kiedy nastepna masa w Wwie? :]
        • camillie Masa 13.05.06, 13:03
          jest zawsze w tym samym terminie. Jak możesz o tym nie wiedzieć? :)

www.masa.waw.pl/
          • tomek854 Re: Masa 14.05.06, 18:48
            A mi sie ta masa (przynajmniej we Wrocławskim wydaniu) nie podoba.
    • qrakki999 Re: To uważaj 15.05.06, 11:00
      Ponieważ możesz zostać ukarany za posiadanie zbyt "przeraźliwego" sygnału i są
      nawet na to podstawy prawne (w kwietniowym "magazynie rowerowym" jest artykuł w
      którym jest to wyjasnione).

pzdr
      MQ
      • fru.fru Re: To uważaj 15.05.06, 18:09
        Dokladnie, jakies 2 lata temu, na pl.rec.rowery, po jednej z warszawskich mas,
        policja chciala ukarac/ukarala, rowerzyste, za "Strasznego Pingwina"..czyli
        trabke w ksztalcie pingwina;-)
        Podobno byl to zbyt przerazliwy sygnal..
        BTW ja airzoundu, na pieszych nie stosuje..to naprawde nie humanitarne..
        • qrakki999 Re: Pingiwn 16.05.06, 10:30
          Własnie cytowany był przypadek z Pingiwnem:)
          pzdr
          MQ
      • tomek854 Re: To uważaj 16.05.06, 02:36
        musieliby mnie złapać na używaniu - przewóz trabek nie jest zakazany. Ja już na rowerze z gitarą jeżdżę przecież :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka