Dodaj do ulubionych

Fotoradar. Znowu? :(

14.06.06, 00:03
Chyba mnie dzisiaj fotoradar przenośny "zdjął". :(

Stał sobie za drzewkiem, w zatoczce Hyundai Atos, z otwartą tylną klapą, co
było w środku nie przyuważyłem. Bo jak tylko pojawił się w zasięgu mojego
wzroku, zaczęła mu mrugać na dachu błękitna lampka.
Z umiarkowaną częstotliwością, pyk...pyk...pyk...pyk....

To było na dwupasmówce, kilkanaście kilometrów na zachód od Poznania.
Trasa bezkolizyjna (kładki dla pieszych, żadnych skrzyżowań poprzecznych,
żadnych skrzyżowań ze światłami). Ruch nieduży, bo przed 21.00.

Piraciłem strasznie, bezwstydnie, okropnie po prostu!!!!!!

Na ograniczeniu do 90 km/h zapier*****łem całe 108 km/h!
Obserwuj wątek
    • frax1 Re: Fotoradar. Znowu? :( 14.06.06, 00:11
      Nie bój nic :) Pewnie jest ustawiony na +30, wątpie żeby zdejmowali takich jak
      ty bo by nie nastarczyli z kopertami ;) A co do sposobu unikania fotoradaru -
      antyradar... albo ładny liść co się zaplątał na rejestracje ;) Niestety nie
      próbowałem ani jednego ani drugiego sposobu, ale z tego co słyszałem to ten
      drugi ma niezłą skuteczność.
      Pozdrawiam
      • truskava Re: Fotoradar. Znowu? :( 14.06.06, 07:40
        Przylookałem jakiś czas temu, że mój sąsiad w każdym kolejnym samochodzie
        nie przedniej tablicy rejestracyjnej. Tak sobie myśle, że to chyba ma być metoda
        na fotoradary. A w razie kontroli prawdopodobnie tłumaczy się, że "pewnie blacha
        odpadła gdzieś przed chwilą, bo jeszcze 15 min temu tablica była na 100%".
        Tylko ciekawe co może władza zrobić, za brak jednej tablicy...
        • truskava Re: Fotoradar. Znowu? :( 14.06.06, 07:42
          truskava napisał:

> mój sąsiad w każdym kolejnym samochodzie nie przedniej tablicy rejestracyjnej.

łoczywiście miało być:
          "... w każdym kolejnym samochodzie nie ma przedniej tablicy rejestracyjnej."
          • guru454 Re: Fotoradar. Znowu? :( 15.06.06, 21:14
            truskava napisała:

> truskava napisał:
            >
            > > mój sąsiad w każdym kolejnym samochodzie nie przedniej tablicy rejestracy
            > jnej.
            >
            > łoczywiście miało być:
            > "... w każdym kolejnym samochodzie nie ma przedniej tablicy rejestracyjnej."
            >

Ja zawsze staram się mieć tabliczkę zachlapaną błotkiem,oczywiście z częścią
            zderzaka,tak by była nieczytelna.
            Jak co, to można gliniarzowi wcisnąć kit,że zachlapała ją jadąca wywrotka.
      • sherlock_holmes Re: Fotoradar. Znowu? :( 14.06.06, 08:07
        Ja dostałem jeden jedyny raz zdjęcie, miałem przekroczne o 13km/h - właśnie na ropzenosnym fotoradarze. Oby Rapid miał więcej szczęścia...
        • rapid130 Re: Fotoradar. Znowu? :( 14.06.06, 16:25
          > Ja dostałem jeden jedyny raz zdjęcie, miałem przekroczne o 13km/h - właśnie
          > na ropzenosnym fotoradarze. Oby Rapid miał więcej szczęścia...

Mruganie "niebieskiego oczka" świadczyło wg mnie, że sprzęt jednak zbierał się
          do wykonania foty. ;(((((

Ale nie gaśnij, nadziejo...
          Koło Hyundaia kręcił się siakiś kolo, wyglądało jakby jeszcze dostrajał
          urządzonko. :P
          • typson Re: Fotoradar. Znowu? :( 14.06.06, 16:44
            to ze zbieraja nie oznacza, ze beda wysyłac. Wezma pewnie top liste i nia sie
            zainteresują.

Mi kiedys w tunelu pod wislostrada migało na czerwono i nic nie przyszło. Drugi
            raz migało na modlinskiej i tez nic nie przyszlo. CHoc w obu przypadkach auto
            bylo w w-wie ale na kieleckich blachach. moze im sie nei chcialo
      • inna-bajka Re: Fotoradar. Znowu? :( 14.06.06, 18:43
        frax1 napisał:
        > Nie bój nic :) Pewnie jest ustawiony na +30, wątpie żeby zdejmowali takich jak
        > ty bo by nie nastarczyli z kopertami ;)
        Fotoradary są ustawione na +20, jeśli przysylają wezwania z mniejszymi
        przekroczeniami, to chyba im brakuję do planu miesięcznego.
        Uprzedzam przed Wanatami na DK 1 koło Częstchowy (serwis DAF-a), prawie zawsze
        tam stoja radarki, umiejętnie schowane w wysokiej trawce i po obu stronach.
    • typson Re: Fotoradar. Znowu? :( 14.06.06, 10:10
      trzeba bylo ich postraszych dwoma powiatowymi hardcore'owcami - Bassoonerem i
      typsonem!
      • pizza987 Re: Fotoradar. Znowu? :( 14.06.06, 10:16
        typson napisał:

> trzeba bylo ich postraszych dwoma powiatowymi hardcore'owcami - Bassoonerem i
        > typsonem!

Taaaa, zacznę wozić w aucie Twoje zdjęcie, a najlepiej maskę na twarzy ;P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka