typson 15.08.08, 21:51 zasadniczo to nie jest jakoś wesoło, skoszone lasy, połamane latarnie od wiatru, lekka przeginka. Teraz na K-batach też mocno daje conajmniej od 30 minut wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80273,5593623.html?i=19 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekatlanta71 Re: Burze w PL 15.08.08, 22:06 Nie wyglada to zachecajaco. Raczej jak Oklahoma i Nebraska niz jak Polska. Ciekawe w jakim stopniu przyczyniaja sie do tych zniszczen zmiany klimatu a w jakim wzrost populacji = wieksze szanse ze jak cos ma uderzyc, to uderzy w ludzi. Odpowiedz Link
sven_b Re: Burze w PL 15.08.08, 22:39 U mnie też stargało okolicę. Power siadł na 2 godz. a ulica chwilowo przejeła rolę Czarnego Dunajca. Odpowiedz Link
speedone Re: Burze w PL 16.08.08, 01:25 wiało ladnie , pelno galezi padlo mi na autko a jedna kalez zostala na klapie i dowiozlem ja do domku :] Odpowiedz Link
sven_b Re: Burze w PL 16.08.08, 11:04 W II turze zdrowo zlało i położyło drzewo na trakcje. Do energetyków nie można się dodzwonić, a drzewo dynda na kablach i robi bzzzzt. Ogólnie ciężka noc. Oglądałem pogodę i się uśmiałem. W czasie jednego wejścia kobieta zapowiedziała burze 'jedynie w centrum, czyli na zachodzie, a także możliwe na wschodzie'. Odnoszę wrażenie, że w prognozach pogody zaczyna liczyć się tylko to, kto ubrał prezenterkę. Odpowiedz Link
simon921 Re: Burze w PL 16.08.08, 15:48 U mnie w Wielkopolsce na szczęście jedyne burze o jakich słyszę to doniesienia radiowe. A że pada to nie przeszkadza;) Spędzam cały weekend na tarasie w domku rodziców nad jeziorem z sierściuchem na kolanach i piwem w ręce. I totalna cisza wokoło, bo nikogo prawie nie ma;) Odpowiedz Link
bassooner Re: Burze w PL 16.08.08, 17:06 sven_b napisał: > Do takiego wypoczynku tęsknił Strongwaz:) ____________________________________________________________________ Ale sierściucha to by zagłaskał na śmierć... ;-((( Odpowiedz Link
przewoz_pw Re: Burze w PL 17.08.08, 13:42 Co do burz... W gorącym burzowym okresie (takim jak teraz) polecam wizytę na tej stronie: www.pogodynka.pl/produkty/safir.gif Będziecie wiedzieli nie tylko w którym kościele dzwoni, ale również jak intensywnie :) Stronka pokazuje mapę wyładowań atmosferycznych - doziemnych. (-) - ujemne i (+) - dodatnie (głośniejsze, mocniejsze). Na czerwono - wyładowania zarejestrowane do 30 minut, następnie pomarańczowe - do 60 minut etc. Można zobaczyć, skąd i dokąd zmierza burza. Polecam. Mam zrzut ekranu z 14 sierpnia. Wyglądało to nad Polską bardzo imponująco. Odpowiedz Link
ecikp Re: Burze w PL 18.08.08, 14:16 Ja sprawdzałam pogodę na icm.meteo, ale pod Zamościem miało nic nie być poza deszczem. Niestety - w ciągu paru minut trafił się bardzo gęsty deszcz i nagle grad. Wielkości jaja przepiórczego. Straty podliczylismy potem: dwa samochody z "eleganckimi" dołeczkami :( do tego jedna szyba (w domu) + zawalona stodoła i niezły guz na głowie. Obyło sie na szczęście bez ofiar, ale żeby docenić to trzeba to zobaczyć i przeżyć. Jak do tej pory widywałam to jedynie w tv - na żywo wygląda straszniej. Odpowiedz Link
dr.verte Re: Burze w PL 17.08.08, 15:35 A wczoraj na Jedynce o 20:10 leciał Hit na sobotę: "Twister" , nieźle się wstrzelili z repertuarem ;-)) Odpowiedz Link
marekatlanta71 A w USA wszystko jest wieksze. Nawt burze :) 18.08.08, 15:08 www.wunderground.com/tropical/tracking/at200806.html#a_topad Odpowiedz Link