29.08.08, 21:04
www.samar.pl/index.html?__la=pl&__ac=sec,4&new=16932
Wygld ana to, że popełnia ten sam błąd, co VW parę lat temu. I jeśli mam być szczery, to mi ten ranking wygląda wiarygodnie - coraz więcej osób narzeka na Toyoty, Honda od zawsze jest prymusem, a Audi i BMW pną się ostro w góre. O miejscach Subaru (lider) i Alfy (outsider) nie wspomnę, bo to praktycznie oczywistość ;)
Obserwuj wątek
    • lexus400 Re: Toyota :( 29.08.08, 21:23
      Toyota robi takie same gówna jak inne koncerny. Corolla Verso 2004 2.0 silnik
      D4D z przebiegiem oryginalnym 93tkm - w przypadku uszkodzenia zaworu regulacji
      ciśnienia (przykręcony do pompy 2-ma śrubkami), ASO Toyota nie oferuje zaworu
      jako elementu wymiennego za to oferuje kompletną pompę wysokiego ciśnienia za
      jedyne 6600 PLN (zamienników brak)

"Ten model to dobra propozycja i dla kierowców oszczędnych i lubiących szybką,
      sportową jazdę." dobre hasło, można się zesrać ze śmiechu.
      • sherlock_holmes Re: Toyota :( 29.08.08, 21:31
        Heh, a silnik 1.9 dTi Renault? Tam nawet występowały niektóre części do pompy wtrykowej (Lucas), ale pomagała tylko ...wymiana całej pompy - co prawda żyła jakieś 200-250tys.
        Diesle Common Rail są dobre, ale na długie trasy autostradowe i nie na polskie paliwo. Wtedy dają duże oszczędności i małą awaryjność. W końcu do takich celów były diesle projektowane. Do czasu aż się marketinowcy nie wpieprzyli.
        • sven_b Re: Toyota :( 29.08.08, 21:58
          Słuszne spostrzeżenie dot. paliwa. Kosztuje w ch. a jakość nie wiem do czego
          przyrównać. Trasę Łódź-Hamburg robię z międzytankowaniem, a wracam na 1 baku,
          przy czym w tamtą stronę idę jak pod wiatr, a z powrotem auto chce spode mnie
          wyskoczyć.
          • crannmer Re: Toyota :( 29.08.08, 22:19
            sven_b napisał:

> Trasę Łódź-Hamburg robię z międzytankowaniem, a wracam na 1 baku,
            > przy czym w tamtą stronę idę jak pod wiatr, a z
            > powrotem auto chce spode mnie wyskoczyć

A nie zauwazyles, ze na tym odcinku statystycznie mocno przewazajace sa wiatry
            zachodnie? I w dodatku na niemieckiej stronie nieco silniejsze, niz te, do
            ktorych jestes przyzwyczajony.

Staly wiatr ma olbrzymi wplyw na zuzycie paliwa i subiektywne zachowanie sie
            samochodu.
            • sven_b Re: Toyota :( 29.08.08, 22:44
              Wpływ jest oczywisty. Brałem to pod uwagę, ale wynik dla kier. powrotnego i tak
              wychodził mi in plus. Powiedzmy że raz wracałem i pod domem tankowałem, a
              czasami dało się jeszcze zrobić do 70km. Nigdy nie dociągnąłem tak do HH.
          • margotje Re: Toyota :( 30.08.08, 08:31
            sven_b napisał:

> Słuszne spostrzeżenie dot. paliwa. Kosztuje w ch. a jakość nie wiem do czego
            > przyrównać. Trasę Łódź-Hamburg robię z międzytankowaniem, a wracam na 1 baku,
            > przy czym w tamtą stronę idę jak pod wiatr, a z powrotem auto chce spode mnie
            > wyskoczyć.

No popatrz..... mam identyczne spostrzezenia. Zawsze sie zastanawiam jak to jest
            z tym dystansem: czy z domu do Warszawy jest po prostu krotszy? Bo bez
            tankowania sie odbywa. Z powrotem juz sie nie da....
      • plawski Re: Toyota :( 29.08.08, 22:02
        lexus400 napisał:

> Toyota robi takie same gówna jak inne koncerny. Corolla Verso 2004 2.0 silnik
        > D4D z przebiegiem oryginalnym 93tkm - w przypadku uszkodzenia zaworu regulacji
        > ciśnienia (przykręcony do pompy 2-ma śrubkami), ASO Toyota nie oferuje zaworu
        > jako elementu wymiennego za to oferuje kompletną pompę wysokiego ciśnienia za
        > jedyne 6600 PLN (zamienników brak)
        >
        > "Ten model to dobra propozycja i dla kierowców oszczędnych i lubiących szybką,
        > sportową jazdę." dobre hasło, można się zesrać ze śmiechu.

Och, kur.a mać MEGA ROFTL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • wowo5 Re: Toyota :( 30.08.08, 03:00
          Toyota za bardzo chce wyprzedzic GM. Jakosc Toyot, ktora byla swego
          czasu legendarna (wiem cos na ten temat - posiadam Corolle z 1997
          roku) znacznie sie popsula. Toyota w dalszym ciagu nie wypada
          tragicznie ale juz sie z tlumu na plus nie wyroznia. Nie ma
          specjalnie powodu by kupic Toyote w chwili obecnej. Bez
          niezawodnosci Toyoty pozostaja w wiekszosci autami o przecietnych
          wlasnosciach jezdnych. Cale szczescie jakosciowo Lexus sie jeszcze
          trzyma.
          • cracovian Re: Toyota :( 05.09.08, 21:02
            W USA Sienna i Camry (rodzima produkcja) jakosciowo nadal na topie.
            Carolla i Matrix tuz za nimi. Camry hybrid - jakosc najlepsza w
            historii. Duze pickupy sie psuja, ale po co sie w to pchali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka