Dodaj do ulubionych

Już obcinam / OT

05.02.09, 14:37
Już obcinam centymetr krawiecki, odmierzający dni do wymarzonego
urlopu (okolice Łeby). Kombinuję żeby pojechać od Grudziądza
autostradą i potem już normalnie. Tylko zastanawiam się czy jechać
kikół - golub dobrzyń - Radzyń chełmiński czy może sierpc - rypin -
brodnica - radzyń chełmiński. Wyjadę sobie w sobotę ok. 2.00 i
powinienem w 6-6,5 godziny się wyrobić.
Tak mi się nie chce pracować że myślę już tylko o urlopie..zaczynam
chyba coś pi... od rzeczy. Pozdro
------
Obserwuj wątek
    • pizza987 Re: Już obcinam / OT 05.02.09, 14:52
      Ja jechałem ostatnio przez Kikół-Golub Dobrzyń-Radzyń Chełmiński-Grudziądz i bardzo mi się ta droga podobała. Ale ja musiałem tak jechać bo musiałem zahaczyć o Skępe. Za to mój senior jeździ Sierpc-Rypin-Brodnica i chwali sobie tamtą drogę, podejrzewam ze w godzinach nocnych lepiej może być przez Rypin (mniej zakrętów moim subiektywnym zdaniem, dawno bo dawno ale jechałem tamtędy).
      • strongwaz Re: Już obcinam / OT 05.02.09, 14:58
        Własnie o to chodzi: odcinek w okolicach "skępe" to jak gierkówka (
        dwa pasy w jedną stronę)ale nie pamiętam gdzie się zaczyna i gdzie
        kończy
        • pizza987 Re: Już obcinam / OT 05.02.09, 15:17
          Sorry, ale gdzie koło Skępego masz dwa pasy w jedną stronę? Jak na razie w listopadzie był tam remont i pewnie teraz jeszcze jakieś kawałki doprowadzają do stanu drogi jednojezdniowej z równym asfaltem, utwardzonym asfaltowym poboczem i wyraźnie wymalowanymi pasami jak było w zeszłym roku pod koniec maja na odcinku +/- do Drobina. Marzę odkąd poznałem tę drogę do jej poprawy do takiego stanu, ale dwie jezdnie?
          • strongwaz Re: Już obcinam / OT 05.02.09, 15:27
            Normalnie między skępem a lipnem jechałem w 2002roku i było jakoś
            tak szeroko... Byłem w pobliżu na urlopie, no ale chyba nie aż
            tak "przyprawiony"
            • simr1979 Re: Już obcinam / OT 06.02.09, 11:29
              strongwaz napisał:

> Normalnie między skępem a lipnem jechałem w 2002roku i było jakoś
              > tak szeroko... Byłem w pobliżu na urlopie, no ale chyba nie aż
              > tak "przyprawiony"

A może wtedy też wystartowałeś o 2 w nocy i przejeżdżałeś tam np. ok 4 nad
              ranem. O tej porze doby normalny człowiek ma percepcję jeszcze gorszą niż gdyby
              był "przyprawiony"... ;)
              Obwodnica Skępego do jednojezdniówka z s z e r o k i m i (takimi jak w
              zachodniej Polsce, a nie takimi jak pod Warszawą) poboczami. Ze względu na kilka
              łuków o słabej - wbrew pozorom - widoczności, odcinek ten jest wyjątkowo zdradliwy.
    • mrzagi01 Re: Już obcinam / OT 05.02.09, 14:58
      Czyzbyś przyznał się swojemu pryncypałowi ze nie lubisz spoconych kobiet i
      cieplej wódki, ze dostałeś urlop w lutym?
      • strongwaz Re: Już obcinam / OT 05.02.09, 15:04
        Mrzagi, więcej tego obcinania zostało.
        BTW: przez Kikół 17 kilmetrów więcej więc zaczynam wątpić czy warto
        • mrzagi01 Re: Już obcinam / OT 05.02.09, 15:08
          strongwaz napisał:

> Mrzagi, więcej tego obcinania zostało.
          a, rozumiem. Ja juz obcinam od Października ;)
    • ernest_linnhoff Re: Już obcinam / OT 05.02.09, 16:36
      Osobiscie wole odcinek Lipno - Lubicz/Lysomice - Stolno - Swiecie.
      • pizza987 Re: Już obcinam / OT 05.02.09, 20:44
        ernest_linnhoff napisał:

> Osobiscie wole odcinek Lipno - Lubicz/Lysomice - Stolno - Swiecie.

Tyle że jak ostatnio tamtędy jechałem ta droga była w dużym remoncie i dużo wahadełek było, warto dlatego chyba uciec w Sierpcu na Rypin. Poza tym jak dociągniesz całkiem sympatycznymi drogami do Grudziądza to już blisko do autostrady i zupełnie inna jazda w stronę Trójmiasta chyba że wybiera się wariant starej 1 jak ja w listopadzie (nieświadomie) i jedzie się spokojną drogą krajoznawczą Mejsonowego typu ale przez miejscowości.
        • ernest_linnhoff Re: Już obcinam / OT 06.02.09, 09:01
          Oczywiscie, ze kiedys na odcinku przed Toruniem bylo sporo remontow. Ale z
          biegiem czasu ich liczba maleje, to troche jak z pacjentem, ktory leczy dziurawe
          zęby ;) Ja tydzien temu jechalem w jedna strone przez Grudziadz, w druga przez
          Swiecie. I ten drugi wariant bardziej przypadl mi do gustu. Co prawda zawsze to
          milej zobaczyc po drodze zamek w Golubiu, badz ruiny w Radzyniu Chelminskim, ale
          tez jest bardziej kręto, wąsko i wiecej kundelkow tudziez innych zwierzatek czai
          sie po poboczach gotoeych podbiec i ugryzc w opone ;) Kiedys ustawicznie
          jezdzilem 1szym wariantem, ale teraz nastapila zmiana. Ot taki psychiczny
          "automat" w postrzeganiu drogi sam mnie przelaczyl :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka