Dodaj do ulubionych

Ceny Focusa C-Max

30.12.03, 09:19
Ford ujawnił ceny C-maxa w Polsce.
Najtańszy kosztuje 65800 zł,a najdroższy 86200zł.
W podstawowej wersji ambiente klient dostaje silnik 1600 o mocy 100 KM.
do tego klimatyzację manualną,el.szyby z przodu i z tyłu,pdgrzewaną przednią
szybę i el.lusterka.centr.zamek z pilotem,cztery poduszki
gazowe,ABS,wsp.ukł.kierowniczego.
W najbogatszej wersji trend to samo co w ambiente ale silnik 1600 TDCi z
automatyczną skrzynią biegów,+autom.klimatyzacja,alufelgi,aut.włącznik
świateł po zmroku i czujnik deszczu.
Ta cena wersji podstawowej spowoduje,że chyba każdy trzeźwo myślący klient
kupi C-maxa niż np.golfa 5 za 57 600 tyś.który jest goły jak św.turecki.
PZDR.
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: Ceny Focusa C-Max 30.12.03, 10:06
      Nie mogę pojąć, jaki jest sens kompaktowych minivanów. O ile mogę jeszcze
      zrozumieć, że ktoś potrzebuje jak najtańszego samochodu 7-osobowego (Zafira,
      Touran), mimo że bagażnik przestaje wtedy istnieć, to wersje 5-osobowe są już
      zupełnym bezsensem.

Pozdrawiam
      • mejson.e5 5-osobowy miniszpan 30.12.03, 10:16
        Popieram greenblacka, że kupowanie 5-osobowego auta klasy C z wyższym dachem w
        cenie porównywalnej albo wyższej niż np przyzwoicie wyposażona Toyota Avensis,
        trąci bezsensem.
        Ale kto powiedział, że wszyscy muszą jedzić praktycznymi samochodami?
        Wtedy nie byłoby np. kabrioletów, roadsterów tylko wszyscy jeździliby beżowymi
        dieslami kombi ;-).
        Ja wolę kupić praktyczny samochód, ale co bym zrobił, gdybym nie musiał liczyć
        się z forsą?
        Ani z żoną ;-)?

Pozdrawiam,
        Mejson
      • grzek Re: Kompaktowe minivany 04.01.04, 22:47
        Wszystko zależy jakie ma się potrzeby. Kompaktowe minivany są większe niż kombi
        w klasie C, ale tańsze niż kombi w klasie D. Przy tym zazwyczaj są bardzo dobrze
        wyposażone. Ja kupiłem 2,5 roku temu minivana z uwagi na dużą przestronność w
        środku, nie było problemu z wózkiem dla dziecka, z rowerkiem, z innymi gratami,
        nie zastanawiam się czego nie zabrać, żeby domknął sie bagażnik. Teraz może
        wybrałbym 307SW 2,0. Dla mnie większym bezsensem jest posiadanie samochody
        terenowego do jazdy tylko po mieście, po to żeby wozić dzieci do szkoły i na zakupy.
        • mejson.e5 Większy? 04.01.04, 23:02
          Kolega przymierzał się z wózkiem i bambetlami do Scenica i musiał zdecydować się
          na Megane kombi, bo był dłuższy i wózek wreszcie mu się zmieścił. Scenic
          (stary) to tylko pozornie duży samochód - długość hatchbacka, tylko wysokość
          większa.

Tak więc niektóre vany tylko udają duże samochody.

Pozdrawiam,

Mejson
          • grzek Re: Większy? 05.01.04, 09:58
            Np: Picasso i Zafira są większe od każdego kombiaka w klasie C i pakowniejsze
            od sedanów w klasie D. Poza tym ja patrzyłem jeszcze pod katem wyposażenia,
            silnika. A początkowo przymierzałem się do kombi.
      • sherlock_holmes Re: Ceny Focusa C-Max 05.01.04, 12:33
        A ja rozumiem - wyzszy samochod daje wrazenie wiekszej przestronnosci. Poza
        tym - zapewnia lepsza widocznosc w miescie, latwiej wsadzic dziecko do fotelika
        itd. Latwiej tez wsiasc (a wlasciwie wejsc) do wyzszego samochodu - symulacje
        takie przeprowadzal juz Giugiaro przy okazji prototypu Megagamma 25 lat temu.
        www.users.zetnet.co.uk/gammacon/htmlfr/meggagam.htm
        Zazwyczaj jest krotszy od kombi - zmiesci sie w ciasniejsza luke, do tego
        czesto ma oddzielne fotele, nie zespolona kanape. Zazwyczaj te ma wiecej
        schowkow (wiele z nich jest dyskusyjna pod wzgledem praktycznosci, ale...)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka