podatnik2014 08.05.15, 11:26 Jak w temacie, czy już czas naprawiać niedawno zrobioną nawierzchnie, czy jakieś inne są powody? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mieszkaniec_zielonki Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 11:29 Podobno jest to naprawa w ramach reklamacji . Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 12:03 Tylko dlaczego takich "reklamacji" nie ma na innych ulicach Zielonki ? ? ? A może jakieś znaczenie w tej sprawie ma fakt, ze przy tej ulicy mieszka Przewodniczący Rady Miasta ? Nie znajduję także logicznego uzasadnienia, dlaczego akurat na ulicy Kopernika powstały miejsca parkingowe .... czy nie ma to związku z parkowaniem klientów gabinetów lekarskich mających siedzibę w budynku należącym do Przewodniczącego ?. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_zielonki Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 12:14 Samochody które tam parkują cały dzień to głównie pracowników banku i przyległych punktów handlowych jak i gabinetu , parking powstał na wniosek mieszkańców , trzeba sobie przypomnieć co się tam działo jak auta stały na ulicy i blokowały jeden pas. Odpowiedz Link Zgłoś
kama2201 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 13:45 Mam wrażenie że remontowany jest odcinek Kopernika (przy Kolejowej) który nie był robiony w czasie remontu całej ul.Kopernika.PozdKM. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 14:37 Była robiona cala Kopernika. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 13:26 Panie dabrowa51. Chyba radny Grodzki byłby samobójcą jeśli remont byłby robiony z tego tylko względu, że on tam mieszka, lub Pan jest maksymalnym populistą skoro takie rzeczy sugeruje. Odpowiedź jest prosta: gmina modernizuje gminną drogę. Wykonuje prywatna firma która daję gwarancję że to co robi - będzie solidne. Jeżeli po zimie asfalt się wykrusza - to jest powód by w ramach gwarancji wykonawca naprawił. Takie remonty przechodziły też w ostatnich latach i Marecka i Kolejowa i Wyszyńskiego. Są to jednak drogi powiatowe i wojewódzkie i Zielonka nie może ich reklamować. Co do innych ulic: koło Kopernika jest ulica Staszica w fatalnym stanie. Kiepsko też wygląda Asnyka. Ale komu to reklamować? PRLowskim państwowym wykonawcom? a gwarancja już nie minęła? Uprawia pan tu obrzydliwy Pisowski populizm. Niech Pan zapamięta co ONR na to rzecze: nic gorszego niż lewica katolicka, duszą i ciałem komunistyczna i socjalistyczna pod banderą niby prawicowego PIS-u. Tfu! Szkarady. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 13:41 Stan nawierzchni ulic uległ fatalnemu pogorszeniu w trakcie rozbudowy infrastruktury. Wszelkie podłaczenia sieci wodociagowej, kanalizacyjnej,telewizji kablowej itd powodowała, ze odtwarzana nawierzchnia ulic nie była prowadzona zgodnie ze sztuką. Wykonawcy przyłączy brali kasiorę, a pozostawiali po sobie pobojowisko, zdewastowane nawierzchnie . Miasto nie wiedzieć dlaczego łaskawym okiem patrzyło na to wszystko. Tutaj na Kopernika czyjeś bystre oko wychwyciło jakieś drobne detale ... . To oczywiście dobrze. Zachodzi jednak pytanie, dlaczego tylko ulica Kopernika jest pod specjalnym nadzorem ? ? ? A jezeli chodzi o parkingi ... dlaczego nie wybudowano parkingów na ul.Jagiellońskiej,od Koscioła do Kolejowej. Tam się często blokuje ruch uliczny. Dlaczego nie zbudowano parkingów przy Biedronce w ul.Leśnej ? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_zielonki Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 14:19 Ulica Leśna jest terenem kolei. Poza tym to Biedronka powinna dbać o swoich klientów a nie miasto. Na ulicy Jagiellońskiej nie ma parkingu bo mieszkańcy nie złożyli odpowiedniego wniosku tak jak to zrobili mieszkańcy ul.Kopernika. Progi zwalniające też są montowane na wnioski mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:19 Ulica Leśna nie należy do PKP. Parking przy ulicy Jagiellońskiej NIE JEST potrzebny MIESZKAŃCOM tej ulicy, ale większości mieszkańców Zielonki,dojeżdżającym do kościoła ! Tyle w kwestii wyjaśnień i sprostowań. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 14:37 Niech Pan nie kontynuje rzucania insynuacji, bo pogrąża się Pan w oparach żenady. Czy to źle zmusic wykonawcę do wywiązania się z gwarancji? Czy złe jest to, że gwarancja jest udzielana? Czy może to, że burmistrz kilka kadencji temu - czyżby paskudny lewacki Stępkowski - nie dbał o to by nawierzchnia ulic po inwestycjach wodnokanalizacyjnych nie została przywrócona do stanu poprzedniego? Czy może niedopuszczalne jest modernizowanie ulic przy których mieszkają radni? Jeszcze raz powtarzam: z tej żenady juz Pan nie wybrnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 14:50 Osobiście uważam, że osoby decyzyjne powinny mieć baczenie nie na najbliższą okolicę, ale tę najdalszą..... .Taka mi się marzy kolejność załatwiania spraw przez ludzi utrzymywanych z naszych podatków. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:05 Czyli postawił Pan kropkę za Manifestem Populistycznym. Tak więc łącznik Chopina - Kolejowa miał mieć fatalną nawierzchnię bo na nieszczęscie radny tam mieszka a w zamian powino się wyasfaltować Podleśną (bo prawie nikt tam nie mieszka). Jeżeli do tego dążą komunistosocjalistokatolewikonibyprawicowcy z PIS-u to nie ma nadzieji dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:11 Ma Pan niezwykły dar kategorycznego oceniania ludzi, ich szufladkowania .... . Mam jednak pewne wątpliwości czy jest to dar nadprzyrodzony czy brak refleksji, mówiąc najdelikatniej. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:20 Wniosek wyciągnięty tylko na podstawie Pana wpisów. Czego Pan się więc wyprze? Populizmu? Katolicyzmu? Socjalizmu? Prawicowości? Lewicowości? Spuścizny PRL-u? Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:39 Niczego n ie mam zamiaru się wypierać.... . Oczywiście z tego ci ja napisałem, a nie z tego co Pan sądzi o mnie. Podtrzymuję swoje zdanie o Pańskim bezrefleksyjnym darze "diagnozowania". A tak na marginesie to nie mogę zrozumieć jak można być lewicowym i prawicowym jednocześnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_zielonki Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:43 Ul. Leśna jest terenem PKP przynajmniej od Kolejowej do Staszica, wszystkie te nieruchomości mają adres i wjazd od ul.Kopernika , a jak na Jagiellońskiej potrzebny jest parking to niestety ktoś musi napisać o tym do UM. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:22 Z geomapy wynika, że owszem,numeracja nieruchomości na tym odcinku jest z ul.Kopernika. Ale z podanych numerów działek i nr obrębu wynika, że ul.Leśna jest wydzielona nie terenów PKP, ale z terenów należących do prywatnych właścicieli . Odpowiedz Link Zgłoś
michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:47 Prawicowość jest zawłaszczona przez PIS z którym Pan sie identyfikuje. Pana wpisy zaś ociekają lewicowym myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:02 Proszę się nie kompromitować. Błagam. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:11 Niestety tak to nie działa. Z tej żenady ktora jest Pana udziałem w insynuowaniu związków pewnych inwestycji z radnymi (patrz: zatoczki parkingowe na Kopernika nające ucywilizować sytuację w tygodniu koło banku a w soboty klientów bazarku i innych sklepów to parking dla klientów gabinetu pana radnego; reklamowanie wad nawierzchni) już Pan się nie wydobędzie, a odwracanie kota ogonem w niczym Pana sytuacji nie poprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:17 Klienci bazarku parkują auta na ul.Kopernika ? ? ? Pańska zdolność fantazjowania budzi we mnie podziw. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:36 Czy Pan mieszka w Zielonce i robi zakupy na bazarku? Po pierwsze napisałem bazarku i innych sklepów. Po drugie proszę jutro popatrzeć uważnie czy samochody parkują na Kopernika i Piotra Skargi i czy właściciele tych samochodów robią zakupy w Getmorze, Ejarcie, Gromulskiej i na bazarku również. Tyle na temat fantazji. Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:45 Liczę sobie ponad 50 wiosen i jeszcze nie zauważyłem, by ktoś parkował na Kopernika w celu zrobienia zakupów na bazarku .... . A często kłopoty z parkowaniem aut mieli natomiast pacjenci pracowni stomatologicznej z ulicy Kopernika .... . Odpowiedz Link Zgłoś
michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:55 Panie dabrowa51. Najlepiej będzie jeśli w pierwszej turze odda Pan głos na Brauna lub Kowalskiego, i nie pomawia radnego Grodzkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
po-wiatowy Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:17 dabrowa51 napisał: > Proszę się nie kompromitować. Błagam. Powiedział największy oszołom na forum....:))) Odpowiedz Link Zgłoś
dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:25 Tradycyjnie każdy wpis to jedynie inwektywy .... . Rozumiem, że chcesz po sobie zostawić jakiś ślad w necie. Szkoda, że zostawiasz tylko smród ... Odpowiedz Link Zgłoś