Dodaj do ulubionych

zerwany asfalt na Kopernika

08.05.15, 11:26
Jak w temacie, czy już czas naprawiać niedawno zrobioną nawierzchnie, czy jakieś inne są powody?
Obserwuj wątek
    • mieszkaniec_zielonki Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 11:29
      Podobno jest to naprawa w ramach reklamacji .
      • dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 12:03
        Tylko dlaczego takich "reklamacji" nie ma na innych ulicach Zielonki ? ? ? A może jakieś znaczenie w tej sprawie ma fakt, ze przy tej ulicy mieszka Przewodniczący Rady Miasta ? Nie znajduję także logicznego uzasadnienia, dlaczego akurat na ulicy Kopernika powstały miejsca parkingowe .... czy nie ma to związku z parkowaniem klientów gabinetów lekarskich mających siedzibę w budynku należącym do Przewodniczącego ?.
        • mieszkaniec_zielonki Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 12:14
          Samochody które tam parkują cały dzień to głównie pracowników banku i przyległych punktów handlowych jak i gabinetu , parking powstał na wniosek mieszkańców , trzeba sobie przypomnieć co się tam działo jak auta stały na ulicy i blokowały jeden pas.
          • kama2201 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 13:45
            Mam wrażenie że remontowany jest odcinek Kopernika (przy Kolejowej) który nie był robiony w czasie remontu całej ul.Kopernika.PozdKM.
            • michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 14:37
              Była robiona cala Kopernika.
        • michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 13:26
          Panie dabrowa51. Chyba radny Grodzki byłby samobójcą jeśli remont byłby robiony z tego tylko względu, że on tam mieszka, lub Pan jest maksymalnym populistą skoro takie rzeczy sugeruje. Odpowiedź jest prosta: gmina modernizuje gminną drogę. Wykonuje prywatna firma która daję gwarancję że to co robi - będzie solidne. Jeżeli po zimie asfalt się wykrusza - to jest powód by w ramach gwarancji wykonawca naprawił. Takie remonty przechodziły też w ostatnich latach i Marecka i Kolejowa i Wyszyńskiego. Są to jednak drogi powiatowe i wojewódzkie i Zielonka nie może ich reklamować. Co do innych ulic: koło Kopernika jest ulica Staszica w fatalnym stanie. Kiepsko też wygląda Asnyka. Ale komu to reklamować? PRLowskim państwowym wykonawcom? a gwarancja już nie minęła?
          Uprawia pan tu obrzydliwy Pisowski populizm. Niech Pan zapamięta co ONR na to rzecze: nic gorszego niż lewica katolicka, duszą i ciałem komunistyczna i socjalistyczna pod banderą niby prawicowego PIS-u. Tfu! Szkarady.
          • dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 13:41
            Stan nawierzchni ulic uległ fatalnemu pogorszeniu w trakcie rozbudowy infrastruktury. Wszelkie podłaczenia sieci wodociagowej, kanalizacyjnej,telewizji kablowej itd powodowała, ze odtwarzana nawierzchnia ulic nie była prowadzona zgodnie ze sztuką. Wykonawcy przyłączy brali kasiorę, a pozostawiali po sobie pobojowisko, zdewastowane nawierzchnie . Miasto nie wiedzieć dlaczego łaskawym okiem patrzyło na to wszystko. Tutaj na Kopernika czyjeś bystre oko wychwyciło jakieś drobne detale ... . To oczywiście dobrze. Zachodzi jednak pytanie, dlaczego tylko ulica Kopernika jest pod specjalnym nadzorem ? ? ? A jezeli chodzi o parkingi ... dlaczego nie wybudowano parkingów na ul.Jagiellońskiej,od Koscioła do Kolejowej. Tam się często blokuje ruch uliczny. Dlaczego nie zbudowano parkingów przy Biedronce w ul.Leśnej ?
            • mieszkaniec_zielonki Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 14:19
              Ulica Leśna jest terenem kolei. Poza tym to Biedronka powinna dbać o swoich klientów a nie miasto. Na ulicy Jagiellońskiej nie ma parkingu bo mieszkańcy nie złożyli odpowiedniego wniosku tak jak to zrobili mieszkańcy ul.Kopernika. Progi zwalniające też są montowane na wnioski mieszkańców.
              • dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:19
                Ulica Leśna nie należy do PKP. Parking przy ulicy Jagiellońskiej NIE JEST potrzebny MIESZKAŃCOM tej ulicy, ale większości mieszkańców Zielonki,dojeżdżającym do kościoła ! Tyle w kwestii wyjaśnień i sprostowań.
            • michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 14:37
              Niech Pan nie kontynuje rzucania insynuacji, bo pogrąża się Pan w oparach żenady. Czy to źle zmusic wykonawcę do wywiązania się z gwarancji? Czy złe jest to, że gwarancja jest udzielana? Czy może to, że burmistrz kilka kadencji temu - czyżby paskudny lewacki Stępkowski - nie dbał o to by nawierzchnia ulic po inwestycjach wodnokanalizacyjnych nie została przywrócona do stanu poprzedniego? Czy może niedopuszczalne jest modernizowanie ulic przy których mieszkają radni?
              Jeszcze raz powtarzam: z tej żenady juz Pan nie wybrnie.
              • dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 14:50
                Osobiście uważam, że osoby decyzyjne powinny mieć baczenie nie na najbliższą okolicę, ale tę najdalszą..... .Taka mi się marzy kolejność załatwiania spraw przez ludzi utrzymywanych z naszych podatków. I tyle.
                • michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:05
                  Czyli postawił Pan kropkę za Manifestem Populistycznym.

Tak więc łącznik Chopina - Kolejowa miał mieć fatalną nawierzchnię bo na nieszczęscie radny tam mieszka a w zamian powino się wyasfaltować Podleśną (bo prawie nikt tam nie mieszka).

Jeżeli do tego dążą komunistosocjalistokatolewikonibyprawicowcy z PIS-u to nie ma nadzieji dla Polski.
                  • dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:11
                    Ma Pan niezwykły dar kategorycznego oceniania ludzi, ich szufladkowania .... . Mam jednak pewne wątpliwości czy jest to dar nadprzyrodzony czy brak refleksji, mówiąc najdelikatniej.
                    • michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:20
                      Wniosek wyciągnięty tylko na podstawie Pana wpisów. Czego Pan się więc wyprze? Populizmu?
                      Katolicyzmu?
                      Socjalizmu?
                      Prawicowości?
                      Lewicowości?
                      Spuścizny PRL-u?
                      • dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:39
                        Niczego n ie mam zamiaru się wypierać.... . Oczywiście z tego ci ja napisałem, a nie z tego co Pan sądzi o mnie. Podtrzymuję swoje zdanie o Pańskim bezrefleksyjnym darze "diagnozowania". A tak na marginesie to nie mogę zrozumieć jak można być lewicowym i prawicowym jednocześnie ?
                        • mieszkaniec_zielonki Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:43
                          Ul. Leśna jest terenem PKP przynajmniej od Kolejowej do Staszica, wszystkie te nieruchomości mają adres i wjazd od ul.Kopernika , a jak na Jagiellońskiej potrzebny jest parking to niestety ktoś musi napisać o tym do UM.
                          • dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:22
                            Z geomapy wynika, że owszem,numeracja nieruchomości na tym odcinku jest z ul.Kopernika. Ale z podanych numerów działek i nr obrębu wynika, że ul.Leśna jest wydzielona nie terenów PKP, ale z terenów należących do prywatnych właścicieli .
                        • michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 15:47
                          Prawicowość jest zawłaszczona przez PIS z którym Pan sie identyfikuje.
                          Pana wpisy zaś ociekają lewicowym myśleniem.
                          • dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:02
                            Proszę się nie kompromitować. Błagam.
                            • michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:11
                              Niestety tak to nie działa. Z tej żenady ktora jest Pana udziałem w insynuowaniu związków pewnych inwestycji z radnymi (patrz: zatoczki parkingowe na Kopernika nające ucywilizować sytuację w tygodniu koło banku a w soboty klientów bazarku i innych sklepów to parking dla klientów gabinetu pana radnego; reklamowanie wad nawierzchni) już Pan się nie wydobędzie, a odwracanie kota ogonem w niczym Pana sytuacji nie poprawia.
                              • dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:17
                                Klienci bazarku parkują auta na ul.Kopernika ? ? ? Pańska zdolność fantazjowania budzi we mnie podziw.
                                • michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:36
                                  Czy Pan mieszka w Zielonce i robi zakupy na bazarku? Po pierwsze napisałem bazarku i innych sklepów. Po drugie proszę jutro popatrzeć uważnie czy samochody parkują na Kopernika i Piotra Skargi i czy właściciele tych samochodów robią zakupy w Getmorze, Ejarcie, Gromulskiej i na bazarku również. Tyle na temat fantazji.
                                  • dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:45
                                    Liczę sobie ponad 50 wiosen i jeszcze nie zauważyłem, by ktoś parkował na Kopernika w celu zrobienia zakupów na bazarku .... . A często kłopoty z parkowaniem aut mieli natomiast pacjenci pracowni stomatologicznej z ulicy Kopernika .... .
                                    • michal_prickstein Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:55
                                      Panie dabrowa51. Najlepiej będzie jeśli w pierwszej turze odda Pan głos na Brauna lub Kowalskiego, i nie pomawia radnego Grodzkiego.
                            • po-wiatowy Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:17
                              dabrowa51 napisał:

> Proszę się nie kompromitować. Błagam.

Powiedział największy oszołom na forum....:)))
                              • dabrowa51 Re: zerwany asfalt na Kopernika 08.05.15, 16:25
                                Tradycyjnie każdy wpis to jedynie inwektywy .... . Rozumiem, że chcesz po sobie zostawić jakiś ślad w necie. Szkoda, że zostawiasz tylko smród ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka