Dodaj do ulubionych

dezorientacja - prośba o pomoc

09.03.11, 09:50
Witam,
to mój 2 obserwowany cykl. Poprzedni był poprawny. Niestety w połowie obecnego cyklu dostałam infekcję grzybiczną. Czy w związku z tym ta dolegliwość może mieć wpływ na fazę lutealną?Wykres jest mocno zakłócony i przyznam,że mnie to niepokoi. Nic w nim nie ma poprawnego, nawet nie wiem, czy skok temp. traktować jako skok, bo nie ma 3 następujących po sobie temperatur.
Czy temperatura podstawowa w fazie niższej to w moim przypadku 36,64?A potem w 17-18 dniu ułomny (niepełny, bo nie ma 3-go punktu wyższego) skok?
O dziecko chcemy się starac za parę miesięcy, ale jeśli kolejny cykl będzie przebiegać podobnie, chcę się udać do ginekologa i zacząć konkretne badania.
Mój wykres:
28dni.pl/cycles/current
Dziękuję z góry.
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: dezorientacja - prośba o pomoc 09.03.11, 17:56
      Pod podanym linkiem nie ma wykresu.
      Grzybica chyba nie ma wpływu na temperaturę, ale mogę sie mylić
      • szonik1 Re: dezorientacja - prośba o pomoc 09.03.11, 18:31
        28dni.pl/szonik1/wykresy/2011-02-16
        A teraz?Trzeba chwilkę odczekać.
    • bystra_26 Re: dezorientacja - prośba o pomoc 09.03.11, 22:45
      1. Do dwóch cykli "od czapy" w roku dla kobiety w okresie rozrodczym nie jest powodem do niepokoju. Za szybkie diagnozowanie czegoś, co jest raczej normą, jest bez sensu.
      2. Jak na razie interpretacja nie jest możliwa. Wzrost temp. wskazuje na nieudaną przymiarkę do owulacji - może Twój organizm tak zareagował na infekcję? Może miałaś więcej stresów, jesteś na diecie, za mało odpoczywasz... wiele rzeczy potrafi się odbić właśnie na przebiegu cyklu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka