Dodaj do ulubionych

Co moża zakłócać temperaturę?

18.10.11, 11:25
Witam,
1. CZy CLO zastosowane (3-7 dc) może zakłócać temperaturę w 2 fazie cyklu?
2. CZy Luteina brana od 16 dc może zakłócać temp w II fazie cyklu?
3. Jesli zawsze mierzę temp o 6.30, to jak zapomnę i zmierze za godzinę, to powinna być wyższa czy niższa? Wstałam, zapomniałam zmierzyć, krzątałam sie po domu, szykowałam do pracy, i portem zmierzyłam. Powinna być wyższa czy niższa?
4. Czy termometr do ucha jest miarodajny? Bo już mnie wkurza ten tręciowy pod jęzek

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • bystra_26 skrótowo 18.10.11, 12:03
      maja2010 napisała:

> Witam,
      > 1. CZy CLO zastosowane (3-7 dc) może zakłócać temperaturę w 2 fazie cyklu?

Patrz ulotka leku. NPR na to pytanie nie odpowie.

> 2. CZy Luteina brana od 16 dc może zakłócać temp w II fazie cyklu?

Patrz ulotka leku i wyszukiwarka forumowa. Nie jest zalecane branie syntetycznego progesteronu przed owulacją.

> 3. Jesli zawsze mierzę temp o 6.30, to jak zapomnę i zmierze za godzinę, to pow
      > inna być wyższa czy niższa? Wstałam, zapomniałam zmierzyć, krzątałam sie po dom
      > u, szykowałam do pracy, i portem zmierzyłam. Powinna być wyższa czy niższa?

Temp. zmierzona po godzinie od wstania nie spełnia warunków pomiaru PTC. U większości kobiet będzie wyższa, ale nie musi, zbyt wiele rzeczy wpływa na organizm po wstaniu, żeby była to taka prosta zależność.

> 4. Czy termometr do ucha jest miarodajny? Bo już mnie wkurza ten tręciowy pod j
      > ęzek

Nie jest miarodajny, bo mierzy temp. skóry. Do celów NPR pomiar PTC musi być w jamie ciała - to mniej podatne na zmiany temp. w wyniku oddziaływania czynników zewnętrznych niż skóra.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka