ludina 25.07.04, 23:11 w/g temp, śluzu była owu 16 d.c.,ale teraz mniej więcej od 28 d.c. mam znowu śluz płodny i wyższą temp ? co to może znaczyć ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zamia1 Re: śluz płodny przed menstruacją ? 26.07.04, 07:46 Mam tak samo - rekord to 5 dni śluzu płodnego przed miesiączką, przy wyższej temperaturze. "Po jajeczkowaniu może wystąpić śluz o różnych cechach. Zdarza się, że poowulacyjny wzrost stężenia estrogenów po kilku dniach suchych spowoduje pojawienie się śluzu przypominającego śluz typu płodnego. Niekiedy taki śluz występuje przed miesiączką, utrzymując się przez jeden do trzech dni, co jednak nie powinno niepokoić, jeśli wykres temperatury oraz kilka dni suchych po dniu szczytu wyraźnie świadczą o rozpoczęciu się fazy III" (Sztuka naturalnego planowania rodzinay, JS Kippley, str 73, wyd.III.) Widać to na wykresie: www.npr.prolife.pl/plansza_14.htm - chodzi o obszar zaznaczony niebieskim kolorem pod koniec cyklu. Pytałam też o to dr Wrochnę, która napisała mi mniej więcej to samo, dodając, że po rozpoczęciu fazy III można już nie zwracać uwagi na śluz. :-) Odpowiedz Link
rozj Re: śluz płodny przed menstruacją ? 29.10.04, 13:33 U mnie jest podobnie od trzech cykli, mimo 7 dnia wtższej temp pojawia się śluz o cechach płodnych tzn trochę się ciągnie, ale jest mętny i raczej przyczepny. Pojawia się na zmianę z całkiem mętnym śluzem. W okresie okołoowulacyjnym brak sluzu ciągnącego jest raczej tylko mokro. Sluz u mnie zwariował i nie wiem co robić. Trudno o lekarza który lubi pacjentki NPR nawet włączające metody mechaniczne. Zaczynam się uczyć szyjki, widzę zmiany, nie jest to takie trudne jak myślałam. Czy Persona byłaby w tym przypadku dobra? Może to niedobór progesteronu, bo niby hiperprolaktynemię wyleczyłam, ale ona wraca i biorę leki zapobiegawczo małe dawki, oraz zmniejszam ilość Duphastonu, po 4 dniach wzrostu temp 1 x1 dziennie w każdym cyklu. Poprzedni cykl nawet w czasie brania Duphastonu śluz miał cech śluzu płodnego. Ratunku i pomocy. Może PP coś pomoże , może jakiś lekarz? Odpowiedz Link
maja2 Re: śluz płodny przed menstruacją ? 09.01.05, 00:58 No właśnie ja też tak miałam w ostatnim bardzo długim cyklu (wtedy nie wiedziałam,że będzie taki długi, oczywiście) pojawił się śluz o cechach płodnego. Z forum dowiedziałam się że za 2-3 dni dostanę miesiączkę, ale dostałam ją po 10 dniach. Teraz w tym cyklu( dziś mój 34 dc)od 11-17 dc miałam płodny śluz i staraliśmy się z mężem o dzidziusia. Juz bylismy pewni, ze się udało, bo mam pierwszy raz wyraźne, inne niż dotąd objawy, a TU DZISIAJ NIESPODZIWANIE PO KILKU DNICH SUCHOŚCI, MLECZNY, ALE ROZCIĄGLIWY ŚLUZ. Pewnie następny cykl na straty.Pocieszcie mnie, smutno mi... Odpowiedz Link