ja7911 10.03.06, 12:07 Witam! Dziewczyny powiedzcie mi jakich uzywacie termometrów, bo ja mam taki zwykły ale wydaje mi sie ze on jest mało dokladny czasami nie wiem czy jest np 36.6 czy moze 36.5 ,jak sobie z tym radzicie?dzieki za odpowiedz Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagps Re: pytanie o termometr 11.03.06, 16:11 mozna kupic elektroniczny, choc lekarz poradzil zeby do badania w pochwie lepiej uzywac rteciowego - bedzie mial bardziej adekwatne pomiary, bo bada sie dluzej - 5 min a nie minutke. kupilam rteciowy tylko ze owulacyjny, kosztuje 5 zl, jest grubszy i ma podzialke tylko od 36 - 39, ale rozszerzona, tak, ze wdac idealnie czy jest blizej 36,6 czy 0,7, nawet 36,65 widac. Odpowiedz Link
pantarejka Re: pytanie o termometr 13.03.06, 19:34 A gdzie kupiłaś rtęciowy termometr owulacyjny? Czy w normalnej aptece można dostać? Odpowiedz Link
jovanna_waw Re: pytanie o termometr 15.03.06, 13:56 Ja polecam termometry microlife - w aptece po ok.25zł. Odpowiedz Link
pieszczoszek5 Re: pytanie o termometr microlife 28.03.06, 11:22 ILe czasu się nim mierzy i czy można wymieniać baterie?-może mi ktoś odpowiedzieć. Odpowiedz Link
jovanna_waw Re: pytanie o termometr microlife 28.03.06, 14:21 Można wymieniać baterie i w ustach ja mierzę jakąś 1 minutę i sam termometr daje znać - pika jak się kończy pomiar. Jest bardzo fajny - polecam Odpowiedz Link
pieszczoszek5 Re: pytanie o termometr microlife 28.03.06, 14:39 A możesz mi jeszce powiedzieć , bo właśnie zobaczyłam go na necie, ale tam nie piosze ,że mozna dopochwowo mierzyć- tylko pisze że dostnie, pod pachę , doodbytu. A jak mierzysz w ustach- pod językiem? i jak długo go używasz? Aha jeszcze jedno czym go myjesz -to ważne tak na codzień lub czyścisz. Odpowiedz Link
jovanna_waw Re: pytanie o termometr microlife 29.03.06, 09:07 Można mierzyć dopochwowo, w ustach, pod pachą(najdłużej pomiar), na opakowaniu temomteru jest wszystko co i jak - zakres prawidłowych temperatur w zależności gdzie się mierzy. Ja mierzę w ustach - pod językiem. Myję ciepłą (nie gorącą) wodą i wycieram. Zobacz na forum.starania.pl - jest o mierzeniu. Odpowiedz Link
jovanna_waw Re: pytanie o termometr microlife 29.03.06, 09:09 i tak wygląda edumed.com.pl/sklep.php/p634-Termometr-elektroniczny-MT-1622.html Odpowiedz Link
florencja29 Re: pytanie o termometr 28.03.06, 13:41 Ja też kupiłam ten owulacyjny z rozszrzona podziałką za 5 zł, ale chciałam sobie kupić właśnie microlife MT 1622 (polecany tutaj), ale w Szczecinie w aptekach robią wielkie oczy jak pytam. Byłam nawet w sklepie ze sprzętem medycznym reakcja ta sama. Chyba będę musiała kupić przez internet. Odpowiedz Link