Dodaj do ulubionych

Tarczyca a wykres temperatury

07.04.06, 16:50
Witam, Chciałabym się dowiedzieć czy wykres temperatury może odzwierciedlać
problem z niedoczynnością tarczycy?
Obserwuj wątek
    • irka15 Re: Tarczyca a wykres temperatury 07.04.06, 21:24
      Nie wiem, ale krazy opinia, ze osoby z niedoczynnoscia tarczycy maja niska
      tempke, u mnie sie to nie sprawdzilo, bo tempka w I fzie cyklu to okolo 36,6, a
      w drugiej ok 36,9-37.
      Gdzies czytalam, ze wykresy moga byc szarpane, a u mnie byly piekne i zwarte.

Wiec nie wiem.

Pozdrawiam
      • monikare Re: Tarczyca a wykres temperatury 08.04.06, 07:41
        Po usunięciu tarczycy i braniu dawek hormonów odpowiadajacych nadczynności- bo
        tak caly czas jest- zwiekszyła mi sie przemiana materii a tym samym i podstawowa
        temperatra ciala. To znaczy wszystkie są wyżej nie mam juz tak niskich jak miałm
        -poniżej 36. Tarczyca ma zwiazek z naszą plodnością i jest prawdopodobne że
        wykres może odzwierciedlać jakies problemy.
    • mamalgosia Re: Tarczyca a wykres temperatury 08.04.06, 10:42
      Uważam, że w tę stronę, co napisałaś to nie. To znaczy; tarczyca (chora) może
      mieć wpływ na PTC. Natomiast same zaburzenia PTC nie są wyznacznikiem do tego,
      aby twierdzić, że się am niedo/nad-czynnośc tarczycy
      • napy Re: Tarczyca a wykres temperatury 08.04.06, 17:40
        Mam po prostu obawy że moge mieć coś nie tak z tarczycą...Ktos mnie nastraszył
        że to mogło byc przyczyną poronienia. Gin skierował mnie na badania hormonów,
        wyszły ok, kazał się starać o dzidzię i nie sugerował dalszych badań w kierunku
        tarczycy.Ale ja już wszystkiego się boje...
        • monikare Re: Tarczyca a wykres temperatury 08.04.06, 23:32
          to prawda z tymi poronieniami.A wszystkie hormony miałas badane? Wiesz
          poronienia bardzo często się zdażają i lekarze po jednym jeszcze nic nie robią
          dopiero jak sie poroni drugi raz . A przyczyn może byc naprawde wiele. Bardzo
          wiele mam kolezanek które poroniły a przyczyna były naprawde rózne- prawie każda
          z nich miała inna przyczyne, ale wszystkie udało sie pokonac i sa juz
          szczęśliwymi mamami.
          • napy Re: Tarczyca a wykres temperatury 09.04.06, 13:07
            Badali mi estradiol, prolaktynę i progesteron... Oprócz tego ostatniego
            wszystko jest ok, książkowo.. Dlatego jestem na luteinie.Robiłam jescze toxo,
            cytomegalie i też ok. Tak jak pisałam wcześniej nie mogę zajśc w ciąże od
            listopada i panikuje...
            • monikare Re: Tarczyca a wykres temperatury 09.04.06, 18:16
              a jak tam cykle wygladaja
              • napy Re: Tarczyca a wykres temperatury 09.04.06, 19:07
                Regularnie jak w zegarku... 14 dni po owu @.Kilka razu miałam cykl
                bezowulacyjny. Ale to w ciągu 2 lat może 3 razy.
                • monikare Re: Tarczyca a wykres temperatury 09.04.06, 19:41
                  To sie nie stresuj- bo wiesz czest z tego powdu nie mozna zajsc w ciaze.
                  Niektórzy nawet proponuja zostawienie obserwacji i pomiarów temperatury zeby sie
                  az tak mocno nie nastawiac. Napewni wszystko bedzie ok
            • mamalgosia Re: Tarczyca a wykres temperatury 09.04.06, 20:55
              napy,ale przeciez to nie sa hormony tarczycy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka