adrasteaa 11.04.06, 09:15 Powidzcie mi ile dni utrzymuje się sluz płodny bo ja zaobserwowalam go tylko przez jeden dzień. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
violla7 Re: sluz 11.04.06, 12:23 jest to na pewno sprawa indywidualna;u mnie średnio 9 dni w cyklu Odpowiedz Link
lilith76 Re: sluz 11.04.06, 14:24 indywidualnie dla każdej kobiety - od kilku dni, do jednego dnia, czasami ciężko go zauważyć. Odpowiedz Link
adrasteaa do lilith 11.04.06, 14:33 wiem ze pytanie moze troche infantylne ale im wiecej czytam na ten temat tym mniej wiem czyli aby pomyslnie zajsc w ciaze trzeba wspolzyc w dniu czy w dniach wystepowania sluzu plodnego?? A jaki jeszcze okres po wystepowaniu sluzu plodnego moze byc tez czasem plodnym ( moze dojsc do zaplodnienia). Bo u mnie skok temperatury jest dopiero po jakis 2-3 dniach od dnia zaobserwowania sluzu plodnego. Dzieki za wszelkie informacje Odpowiedz Link
lilith76 Re: do lilith 11.04.06, 16:38 nie jestem ekspertem w sprawach śluzu, bo sama mam go niewiele :) najlepszy czas na zajście w ciążę to dni ze śluzem, nie wiem jak sprawdzasz, ale czasem na szyjce macicy mogą być niewielkie ilości śluzu niewidoczne na zewnątrz i nawet one umożliwiają poczęcie. owulacja występuje po śluzie, czyli u ciebie pewnie gdzieś między zanikiem śluzu, a skokiem. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: sluz 12.04.06, 09:19 na zewnątzr powinien być odczuwalny 3-5 dni. A w praktyce bywa różnie. Natomiast jeden dzień to raczej za mało Odpowiedz Link
horpyna4 Re: sluz 12.04.06, 10:50 Ale zdarza się. Dlatego niektóre pary przez długie lata nie mogą doczekać się potomstwa, bo nie wiedzą, że muszą "wstrzelić się" w jeden dzień. Po wielu latach niektórym się to wreszcie udaje, ale lepiej nie zdawać się na statystykę. Znacznie skuteczniejsza jest dokładna obserwacja i rzetelna wiedza o własnym organiźmie. Odpowiedz Link
mamalgosia Re: sluz 12.04.06, 11:12 alez oczywiście, wcale nie mówię, że się nie zdarza. Ale prawidłowe to nie jest. Ja np. mam płodny śluz 7 dni, a jak zaplanowaliśmy dziecko, to nagle 1-2 dni tylko był i to strasznie marny. Wnioskuję więc, że psychika kobiety ma wielki wpływ na te sprawy Odpowiedz Link
adrasteaa Re: sluz 12.04.06, 11:28 Psychika niestety ma na wszystko wplyw ehhh Ten cykl i tak jest nietypowy bo bylismy zagranica inny klimat, poprzednim razem nie utrzymalam ciąży ( przypuszczam ze była, test w 27 dc pozytywny)po tym niestety dosc dlugie krwawienie zobaczymy co z tego bedzie a teraz jeszcze jakis robal ludzki uaktywnil sie u mnie i musze zbadac co to za pasozyt aby go czyms skutecznie wytruc jak nie urok to... Odpowiedz Link