Dodaj do ulubionych

dziedziate roczniki 87

05.06.07, 01:05
staram sie z mezem o dzidziusia od 7 miesiecy. 2 lata temu bylam w ciazy aöe w
12 tyg. poronilam w sumie samopoczucie dobre badania dobr tylko na usg wyszlo
ze serduszko przestalo bic.bardzo pragnelam tego dzidziusia.
tera mieszam w niemcach od 2 lat ustawilismy sie mamy mieszkanie.
tylko brakuje dzidzi.
niedawno siedowiedzialm ze jak po stosunku dake sie nogi do gory to
zaplodnienie jest lepsze jestem w 26 dc za 4-5 dni powinnam dostac@ mam
nadzeje ze nie dostane
Obserwuj wątek
    • wiosenka1 Re: dziedziate roczniki 87 05.06.07, 11:36
      tak Pysia ponoc swieca pomaga
      • pysia2255 moze to ciaza? 05.06.07, 13:30
        mam pytanko co to moze oznaczac
        po owulacji podniosla mi sie temperaturka do 37,0 nastepny dzien takrze37,4,ale
        3 dnia mialam juz 36,6 a dzisiaj 36,8
        • wiosenka1 Re: moze to ciaza? 05.06.07, 21:49
          to nic nie musi oznaczac, aw jaki mznaczeniu pytasz, to jest wyrwane z kontekstu

pewnie podniosla sie komus tempka, bo wzrost tempki jest potwierdzeniem
          przebytej owu, a pozniej sie martwi ze jej spadla, ale jesli nie spadla pod
          linie podstawowa to nic sie nie stalo

proponuje Ci mierzyc tempki jesli rozpoczniesz nowy cykl i wowczas na biezaco
          bedziemy Ci pomagac

pozdrowionka
          • pysia2255 Re: moze to ciaza? 06.06.07, 12:15
            dopiero pierwszy cykl mierze temperaturke.

jestem jeszcze niedouczona w sprawie kiedy spada a kiedy wzrasta.
            od nowego cyklu naewno bede mierzyc tempkei bylabym wdziedzieczna za pomoc
            wiosemko
            • wiosenka1 Re: moze to ciaza? 06.06.07, 19:44
              Pysia pomozemy, mierz tempke i wtedy pytaj

po @ tempka utrzymuje sie nisko po owu podnosi sie, poogladaj inne wykresy,
              pewnie juz to zrobilas, i koniecznie obserwuj sluzik i notuj codzinnie jaki on
              jest
    • bystra_26 porada 05.06.07, 12:16
      Według Światowej Organizacji Zdrowia staranie się o dziecko do roku czasu jest
      normalne.

Świeca pomaga jak pleminiki są mało ruchliwe (wtedy grawitacja je przemieszcza)
      i np. przy tyłozgięciu macicy, gdy pleminiki mają utrudniony dostęp do szyjki
      macicy w klasycznej pozycji.

Najlepiej poczytaj trochę to forum, zaczynając od czerwonych linków na górze.

Dużo bardziej do zajścia w ciążę potrzebne jest zsynchronizowanie współżycia z
      owulacją. W okolicach owulacji powinnaś być w stanie zaobserwować płodny śluz -
      w miarę przezroczysty, podobny do szkła lub białka jaja kurzego, dający
      wyciągać się w nitki lub bardzo wodnisty. Wtedy też należy podejmować starania,
      ale bez stresu, że teraz koniecznie musi się udać i bez współżycia na siłę czy
      zbyt częstego, bo to nie sprzyja.

Dobrze byś również poobserwowała temperaturę poprzebudzeniową, bo dzięki temu
      można sprawdzić czy cykle są prawidłowe i że prawdopodobnie była owulacja.

Jak prowadzic obserwacje znajdziesz w linkach na górze głównej strony tego
      forum.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka