dosiadpl 05.03.08, 09:51 Dziewczyny, czy mozecie mi zdradzic na czym dokładnie polega program CTLIFE jak on działa i czym rozni się od zwykłych obserwacji i notatek ktor robi sie przy NPR? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nglka Re: ct life 06.03.08, 05:14 Różni się tym, że ma automatyczną analizę, która nie polega na żadnej metodzie (tj miesza objawy). Prosta droga do wpadki przy odkładaniu poczęcia i braku znajomości zasad. Odpowiedz Link
ctlife Re: ct life 14.03.08, 10:34 Program CTLife wbrew temu co pisze Nglka bazuje na WSZYSTKICH regułach ze WSZYSTKICH metod NPR i je zestawia na jednym wykresie. Dlatego mozna ze je ze sobą porównać. Można też wybrać interpretację wg regół które obowiązują w kazdej pojedynczej metodzie. Nglka widać nie ma pojęcia o programie CTLife a się wypowiada. Wiecej o programie możesz znaleźć na stronie www.ctlife.com.pl Odpowiedz Link
nglka Re: ct life 14.03.08, 21:07 Proszę mi w takim razie wyjaśnić dlaczego przyznaliście Nauczycielowi NPR należącemu do INER rację w korespondencji mailowej, gdy zarzucono Wam niespójność w metodach? NgLka najwidoczniej ma szersze pojęcie o tym, co dzieje się w środowisku ctlife - niż odpowiadającemu powyżej się wydaje. Ale ciężko wymagać, by odpowiedź o ctlife od samego (samej?) ctlife była niezgodna z oczekiwaniami potencjalnych Użytkowników. Natomiast śmieszne jest, że w temacie o jakości i wspaniałości produktu wypowiada się nie Użytkownik, ale twórca, który Z ZASADY skrytykować nie może. Odpowiedz Link
jur_gor Rzeczywistość z drugiej strony 15.03.08, 15:04 Witam, Od siedmiu lat pracuję nad automatycznym termometrem owulacyjnym, wiele przez ten czas zobaczyłem i wiele się nauczyłem o „środowisku” NPR. Dlatego pozwólcie, że coś Wam uświadomię. Otóż tworzenie czegokolwiek dla NPR-u (urządzenia, oprogramowanie) to wynik pasji, hobby czy działań społecznych - jak kto chce. Myślicie, że ATOs powstał z chęci zysku? A może myślicie, że CTlife to próba wyciagnięcia od biednych użytkowników NPR-u ciężkiej kasy? Ja włożyłem w ATOs-a (praca i pieniądze) kilkadziesiąt tysięcy złotych, bez szans, że je odzyskam. Zabrałem je żonie i dzieciom. Robię to co robię, bo chcę pomóc osobom, o których NPR mówi, że nie istnieją. Bo oficjalnie problemów z mierzeniem temperatury nikt nie ma. Tworzenie czegokolwiek dla NPR-u jest nieopłacalne i ryzykowne, bo NPR to nie jest żaden rynek. Guzik by powstało, gdyby nie pasja i chęć uzdrowienia NPR-u. Oczywiście nikt kto ma trójkę czy czwórkę dzieci nie może sobie pozwolić na setki godzin pracy za darmo, dlatego za CTlife’a czy ATOsa trzeba zapłacić. Tak samo jak za komórkę, kurczaka czy szminkę. To co mnie nieustannie zadziwia od tych 7 lat to stosunek części "środowiska" NPR do prób wyciągnięcia NPR-u z „mroków średniowiecza”, które to „mroki średniowiecza” źle mu robią. Każdy z „nas” (CTlife, Persona, ATOs, Microlife) oberwał od tzw. „środowiska”. Na CTlife psy się wiesza, za to, że stara się wykazać, iż 4 „różne” metody objawowo-termiczne (różne, bo polskie organizacje NPR żrą się między sobą i od lat nie potrafią stworzyć jednej metody) to tak naprawdę jedna metoda. Persona oberwała, bo napisała o „naturalnej antykoncepcji” (tak jakby sposób reklamy zmieniał zasadę działania urządzenia). O ATOsie INER powiedział (nieoficjalnie rzecz jasna), że jak Górecki chce się zajmować takimi głupotami to niech się zajmuje, ale INER jest za poważną organizacją, żeby się na ten temat wypowiedzieć. Są za poważni, żeby zauważyć, że po drugim dziecku większość kobiet przestaje mierzyć temperaturę, bo nie daje sobie z tym rady. I tak nasze kochane „środowisko” (oczywiście nie całe, żeby nie było wątpliwości) zamiast wspomagać próby unowocześnienia NPR-u stara się je stłamsić. Czy nie lepiej, dla dobra użytkowników, byłoby pomóc zamiast krytykować? Pozdrawiam Jerzy Górecki Odpowiedz Link
nglka Re: Rzeczywistość z drugiej strony 16.03.08, 19:54 Szanowny Panie. Z całym szacunkiem pomagam na tym i nie tylko forum od kilku lat - ZA DARMO, ale nie widzę (podkreślam) ŻADNEGO powodu by za darmo pomagać tym, którzy czerpią zyski (nie ważne jak duże ale tak czy siak małe nie są) z udostępniana machiny opartej na BŁĘDACH. Nie twierdzę, że czerpanie zysków jest złe. Uczepiłeś się Pan nie tego co trzeba. Ja wyłącznie twierdzę, że Ctlife wcale nie jest taki cudowny jak to zostało przedstawione w poście Ctlife. Mnie jako Użytkownika metody guzik interesuje ile Autor zabrał żonie i dzieciom z przysłowiowej buzi natomiast interesuje mnie ile z jego pasji może być niechcianych ciąż. I tego się trzymajmy. Ctlife z powodu automatycznej analizy NIGDY nie będzie wiarygodnym miejscem do tego, by opierać się na odczytach automatu, jeśli ktoś ODKŁADA POCZĘCIE. Odpowiedz Link
nglka I dodam... 16.03.08, 20:02 ...że swojej pomocy już udzieliłam. Autora nie zawsze trzeba głaskać po główce, czasem, żeby coś ulepszyć, trzeba wskazać krytyczne błędy. Jednego dokonałam - próbuję Autorowi wyjaśnić, że metoda polegająca na Automacie: - primo: nigdy nie będzie prawidłowa w każdym cyklu, co prowadzi do niechcianych (!!!) ciąż, a... - secundo: związane z powyższym - wbrew temu, co Pani pisze - wcale taki sposób nie wyciąga nas z ciemnogrodu a raczej tylko go pogłębia. I nie tylko ja zwracam uwagę Autorowi na taki przebieg sprawy. jeśli Pan, jako Twórca atosa - również nie pojmuje, że krytyka nie musi oznaczać negowania "w każdym aspekcie" i każde słowo niepochlebne traktuje Pan jak atak na siebie, to nigdy nie będzie Pan Twórcą z prawdziwą pasją, czylil nigdy nie doprowadzi Pan do tego, by ulepszyć urządzenie w sposób obiektywny. Podziwiam zapały Twórców, to nie jest tak, że tylko krytykuję. Ale gdy widzę błędy w podstawie i wypowiedź Autora, który zamiast przyjąć do wiadomości - wszystkiemu zaprzecza, to krew mnie zalewała, zalewa i będzie zalewać bowiem nie ma nic gorszego, niż zaślepienie u kogoś, kto ma w ręku moc (w tym wypadku urządzenie, które może nie tylko pomóc ale również zaszkodzić rzeszy ludzi). Dlatego nie polecam i nie będę polecać czegoś, czego Autor programu nie chce ulepszyć w sposób BEZPIECZNY dla KAŻDEGO Użytkownika. Odpowiedz Link
jur_gor Re: Rzeczywistość z drugiej strony 17.03.08, 12:14 Automatyczna analiza danych jest przyszłością NPR-u czy się to komuś podoba czy nie. Tak jak komórki nie zawierają dzisiaj kabelków (jak dawne centrale telefoniczne), a pralki nie mają otworów na karty dziurkowane tak samo wszystkie programy do NPR-u wcześniej czy później będą zawierały automatyczna analizę danych. Użytkownik chce maksymalnego uproszczenia życia i każdy kto będzie tę prawdę negował polegnie. Jeżeli chodzi o ATOs-a WSZYSTKIE uwagi użytkowniczek są analizowane i ATOs był i jest modyfikowany cały czas. Nawet na tym forum poprosiłem kiedyś o wypowiedzi na temat „co mi się w ATOsi-e nie podoba”. Rzeczowa krytyka jest potrzebna, - nie ma krytyki - nie ma rozwoju. I żeby nie było wątpliwości na temat rozwoju ATOs-a. To w tym momencie rozpoczynam prace nad całkowicie nową wersją ATOs-a, która uwzględnia WSZYSTKIE uwagi użytkowniczek i kilka lat badań. Pomimo, iż w obecną wersję włożyłem mnóstwo czasu i pieniędzy to teraz powstaje coś zupełnie nowego. Coś bez „pudełka” na brzuchu i „kabelków”. Bądź zatem tak miła i nie mów, że nie jestem w stanie „ulepszyć urządzenie w sposób obiektywny”. Robię to cały czas. Odpowiedz Link
nglka Re: Rzeczywistość z drugiej strony 17.03.08, 21:41 Automatyczna analiza Panie jur_gor nie jest przyszłością, jest od bardzo dawna na FF i od bardzo dawna wiele dziewczyn na forach przestrzega przed takowymi portalami. Bo jest z założenia błędna. Nie radzi sobie z trudnymi cyklami i nie posługuje się w zasadzie 1 konkretną metodą, tylko jest mieszana. Nigdy nie byłam, nie jestem i nie będę przeciwko automatycznej analizie dla zasady. Będę przeciwko niej póki nie zostanie tak dopracowana, by granica błędu szacowana była na poziomie granicy błędu człowieka. Do czasu, gdy nie będzie przestrzegała wszystkich zasad NPR KONKRETNEJ jednej metody, kiedy nie będzie brała pod uwagę sytuacji szczególnych - taka analiza będzie tylko i wyłącznie zabawką a nie prawdziwym narzędziem. Do tej pory ani jedno znane mi urządzenie nie posiada oprogramowania o tak szerokiej skali wiarygodności, o jakiej wspomniałam. I bardzo miło mi słyszeć, że bierze Pan pod uwagę Uwagi użytkowniczek. Uważam, że to najcenniejsza baza wiedzy praktycznej, na której można właśnie coś zbudować. Ale mimo wszystko nigdy nie będzie tak dokładna jak człowiek (brak czynnika ludzkiego, brania pod uwagę szeregu różnych możliwych zakłóceń). Jakkolwiek - być może skuteczność będzie zbliżona. Odpowiedz Link
nglka Negatywne opinie 14.03.08, 21:20 Oto cytat - jedna z wypowiedzi Eksperta i Nauczyciela NPR,na temat ctlife: "Drogie Panie, Niestety, program CTLife nie jest dobry. Przede wszystkim zawiera tzw. metodę własną, która ma niewiele wspólnego z NPR (pomieszane zasady itp.). Nie należy tez wierzyć w to, że można wybrać metodę do interpretacji. Te interpretacje są złe, bo opierają sie na złych definicjach (własnych autora). Dla prostej ciekawości można go testować, ale nic więcej. Bardzo łatwo pokazać, że nie sprawdza się w trudniejszych cyklach. Życzę miłej zabawy w szukanie błędów - jeśli to kogoś bawi. A swoją drogą warto o takich błędach informować autora - ale nie za darmo!! (chciałby tak tanim kosztem ulepszać swoje "dzieło"). No i jest podstawowy zarzut - nie można robić interpretacji automatycznej cykli. A więc odradzam jego stosowanie!! Nie tylko dlatego, że jest gorszy od "28dni". Jest po prostu z założenia zły. Na stronie internetowej tego programu autor nie cytuje krytycznych wypowiedzi i krytycznych materiałów prasowych. Po osobistej rozmowie z autorem jestem przekonany, że jest on niereformowalny. Wydawca obiecał mi, że wymusi napisanie osobnych programów do każdej z metod - zobaczymy." źródło: forum.28dni.pl/discussion/206/5/materialy-i-urzadzenia-dla-npru/ Odpowiedz Link
ctlife Re: witamy konkurencję :-) 17.03.08, 10:07 He he, widzę, ze NGLKA to przedstawiciel konkurencji z 28dni.pl :- )))) Człowieku, daj spokój. Myślisz, ze 28dni.pl to dobra wola jego twórców? To czysty biznes. Zagadniene automatycznej interpretacji cyklów NPR jest na tyle trudne, ze twórcy tego serwisu nei byli w stanie umieścić w nim takiej interpretacji. GWARANTUJĘ PANU/PANI ŻE jesli tylko beda w stanie taką automatyczną interpretację umieścić to ją TAM UMIESCZA. Cała Pana/Pani walka o nieautomatyczną interpretację legnie w gruzach. Pana/pani posty wskazują, ze Pan/pani z ideami NPRu się nei utożsamia bo język i sposób formułowania wypowiedzi nie pasuje do kogoś, kto się na tym zna. :-) Nie zdziwiłbym się jesli byłby Pan/Pani opłacaną przez konkurencję osobą żeby reklamować wspomniany portal i brał za to pieniadze. Jelsi tak jest, a robito Pan/Pani za darmo, to przepraszam za wyrażenie - jest Pan/Pani w roli tzw. "pożytecznego idioty" który walczy dla idei a jednocześnie bardzo tanio zapewnia reklame. Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link
nglka Re: witamy konkurencję :-) 17.03.08, 10:50 ctlife napisał: > He he, widzę, ze NGLKA to przedstawiciel konkurencji z 28dni.pl :- > )))) A ja widzę, że jedyne co... to bardzo byś tego chciał. Na Twoje nieszczęście się mylisz :-) Przebywam tam na forum jak i przy wykresach - jak tysiące innych osób. > Człowieku, daj spokój. Myślisz, ze 28dni.pl to dobra wola jego > twórców? To czysty biznes. - Oczywiście, ale przy okazji NIE SZKODZI. A ty nadal nie rozumiesz! I dlatego właśnie twój program nigdy nie będzie polecany jako w 100%ach odpowiedni. > Zagadniene automatycznej interpretacji cyklów NPR jest na tyle > trudne, ze twórcy tego serwisu nei byli w stanie umieścić w nim > takiej interpretacji. Siedzę tam od początku, wiele z nas chciało automatyczną analizę jednak wiele z nas jej nie chciało. stanęło na słowach Ekspertów, którzy uznali, że dodanie automatycznej analizy zaprzepaści szansę rozwoju Portalu. gdyby ci się chciało, wszystkie dyskusje na forum są jawne i dostępne dla każdego - wystarczy umieć czytać. > GWARANTUJĘ PANU/PANI ŻE jesli tylko beda w stanie taką automatyczną > interpretację umieścić to ją TAM UMIESCZA. Cała Pana/Pani walka o > nieautomatyczną interpretację legnie w gruzach. Jeśli taks się stanie, to ja Panu gwarantuję, że wtedy zmienię zdanie o 28 dni. A póki co zdanie mam jakie mam. > Pana/pani posty wskazują, ze Pan/pani z ideami NPRu się nei > utożsamia bo język i sposób formułowania wypowiedzi nie pasuje do > kogoś, kto się na tym zna. :-) - Sam fakt, że pojawił się Pan w temacie i zachwala swój własny produkt pomijając kwestie błędów świadczy nie tylko o lukach w pana wiedzy ale przede wszystkim o braku chęci dokonania zmian i tu już wkraczamy na żałosną drogę, proszę Pana. proszę to przemyśleć i przy okazji lepiej przemilczeć. > Nie zdziwiłbym się jesli byłby Pan/Pani opłacaną przez konkurencję > osobą żeby reklamować wspomniany portal i brał za to pieniadze. - Jak już wspomniałam - chciałby pan. > Jelsi tak jest, a robito Pan/Pani za darmo, to przepraszam za > wyrażenie - jest Pan/Pani w roli tzw. "pożytecznego idioty" który > walczy dla idei a jednocześnie bardzo tanio zapewnia reklame. > > Pozdrawiam :-) > - Wolę być proszę Pana pożytecznym idiotą niż niepożytecznym szkodnikiem :-) Obawiam się tylko, że tej aluzji pan nie zrozumie bo woli pan się wdawać w marne pyskówki na forum i siać reklamę gdzie popadnie, zamiast dokonać takich zmian, które NIE POWODOWAŁYBY SZKÓD moralnych a tego nie jest pan w stanie zrobić, bo nie jest pan w stanie zrozumieć pobudek, które mną kierują. Wali Pan na oślep... brakiem argumentów i jedyne co panu pozostaje, to przylepić mi etykietkę konkurencji. Niestety ale tym zagraniem świadczy pan tylko o sobie... a potencjalni Klienci czytają... :-) Odpowiedz Link
ctlife I na tym kończe :-) 17.03.08, 13:11 1. Rozumiem, że Pani używa tylko i wyłącznie leków, które nie mają żadnych skutków ubocznych? 2. Potępia Pani tych, którzy stosują takie leki :-( Dodatkowo "odmóżdża" Pani tych, którzy zdecydowali się na zastosowanie takich leków twierdzac, że nie byli w stanie podjać właściwej decyzji i to że je stosuja to jest ich głupota. 3. Dlatego wg Pani trzeba chronić ludzi przed zaproponowaniem i podaniem im lekarstw które moga mieć skutki uboczne. Należy za nich zdecydować (i to prawo sobie Pani uzurpuje), że absolutnie takich leków nawet nie powinno być na rynku! a co dopiero pozwolić komuś na świadomą decyzję ich używania! 4. Staje Pani w szeregu osób, które sa przekonane, że decyzję o współżyciu para małżeńska moze podjąć TYLKO wg opinii EXPERTÓW od NPR. Natomiast jelsi para bedzie korzystała ze swojej wiedzy + wiedza dostarczona przez urzadzenia pomiarowe i analizy komputerowe (nawet niedoskonałe) + DECYZJA SAMEJ PARY czy współżyć, czy nie - to jest niedopuszczalne wg Pani. Cóż pozostaje: westchnąć głeboko... Btw: może powołać w naszym socjalistycznym Państwie Rzecznika ds. NPR przy ministrze zdrowia, który bedzie za darmo interpretował cykle??? (o kurczę! nie daj Boże, żeby ktoś ten pomysł podchwycił!!!) 5. Mimo wszystko reklamuje Pani w sposób jak najbardziej zaangażowany tych, którzy produkują leki - co prawda słabsze i nie dla wszystkich (bo portal o kótrym mowa nie bedzie skupiał nigdy 100% populacji), ale w 100% jak Pani twierdzi bez skutków ubocznych. 6. Nie zauwaza jednak Pani skutków ubocznych które te leki mają, których wymieniania oszczedze tutaj, bo nie chciałbym reklamować negatywnych skutków, które wywołuje portal 28dni.pl Dobrze, że jest ten portal promuje NPR. Niestety, ja Panią doskonale rozumiem, ale takie myślenie jak Pani sprowadziło NPR na margines społeczny i sprawiło, że NPR się nie rozwija. Kolega od Atosa jasno sie wyraża w tej sprawie. Im bardziej Pani się zacietrzewia w swojej postawie tym bardziej się Pani wydaje, ze Pani zbawia świat, i tym samym bardziej blokuje Pani rozwój NPR... smutne, ale prawdziwe. Pozostaje mi przeprosić za ostre słowa do Pani, które Panią dotknęły i opuścić ten wątek z powodu jałowości dyskusji. Ps. Juz na sam koniec: czy wie Pani gdzie można znaleźć adresy wielu klinik IN-VITRO polecanych przez zadowolone z ich usług Panie? (Niech Pani tego tutaj nie wypisuje bo ja znam zaskakujacą odpowiedź na to pytanie. Ale może Pani sama poszpera, poszuka... i moze wtedy się jakaś lampka zaświeci?) <wzdech>. Odpowiedz Link
ctlife Oj NGLKA, NGLKA... 17.03.08, 13:24 Wg Twojego myślenia, to, czym handlujesz na Allegro szkodzi ludziom, bo wydają pieniadze na coś co jest im zupełnie nie potrzebne! Przecież można mierzyć teperaturę i jeśli jest co najmniej 18 dni wyśzych temperatur to masz 100% że kobieta jest w ciąży. To po co wydawać 35zł + koszt wysyłki, zeby zrobić test ciążowy i sie o tym przekonać? Proponują skasowac testy ciążowe i zabronić ich produkci bo to sa super niepotrzebne koszty, a w zamian za to reklamowac elektroniczne termometry MICROLIFE które za jedyne ok 20-30zł jednorazowo nie bedzie narażać pary na niepotrzebne koszty testów ciążowych. poza tym takie testy nawet najczulsze moga się mylić - poczytaj ulotkę. Zatem stres i rozpacz z powodu nieudanego poczęcia w takim cyklu moze być niebezpieczne dla poczetego dziecka. A moze jednak zmienisz zdanie i staniesz w szeregu tych którzy probują popchnąć NPR do przodu? Zachęcam :-) Odpowiedz Link
nglka Eot 17.03.08, 21:33 Za grosz nie zrozumiałeś przesłania. nie ma sensu z tobą dyskutować. pozostań gdzie jesteś i rób, co uważasz. Ale nigdy: ja ani nikt, kto na się choćby w połowie na zasadach NPR nie będzie dobrze się wypowiadał o programie, ktry w podstawie ma błędy, zarozumiałego twórcę o szczeniackim zapale dowalania na forum. Po prostu - po przeczytaniu twoich postów zrobiło mi się bardzo niesmacznie i wybaczy Pan - nie mój poziom. Życzę mimo wszystko wiele dobrego i wierzę, że kiedyś, kiedy nie będzie jeszcze za późno zrozumie pan kilka (aktualnie niezrozumiałych panu) pojęć takich jak: konstruktywna krytyka oraz szkody moralne. Dla mnie eoT, nie będę się wdawać w polemikę odbiegającą od tematu. Co miałam to napisałam, inni sami wyciągną wnioski. Podpinam się pod Nauczyciela Metod Petomasza - nic pan nie rozumie i pozostanie pan niereformowalny. proszę tylko pamiętać, że gdy wkroczymy w erę odszkodowań - to się pan nie pozbiera, gdyby za pośrednictwem OPŁACONEGO programu i BŁĘDNEJ analizy - kobita zaszła w ciążę ;) Odpowiedz Link
ctlife Re: Eot - no tego nie mogę tak zostawić :-) 19.03.08, 01:53 NIKT nie będzie dobrze mówił????? No to proszę zajrzeć: ctlife.com.pl/opinie/pozytywne.htm Może je zacytuję żeby nie trzeba było klikać: Sam program jak i jego założenia uważam za znakomite. Kilka miesięcy przed ślubem ja i moja żona szukaliśmy czegoś co mogłoby wykorzystać współczesne osiągnięcia techniki i pomóc w tak "archaicznej" sprawie jak naturalne metody planowania rodziny. Planowaliśmy zakup urządzenia "babycomp", ale jego cena nas "powaliła". I wtedy poszukałem czegoś na forach i dowiedziałem się o programie "ctlife". Najpierw demo - program nas olśnił. Zdecydowaliśmy się na zakup pełnej wersji - cena bardzo przystępna. Kupiliśmy i zdecydowaliśmy się na zainstalowanie po ślubie. Program rewelacja - podajemy tylko dane i sam nam wszystko ładnie oblicza. To jest to czego potrzebowaliśmy. Gdy tylko problemy z archiwizacją i odzyskiwaniem danych zostaną rozwiązane to program uważamy za IDEALNY!!! Polecamy go innym parom! (CTLife: te problemy zostaną usunięte w kolejnej wersji programu.) Jestem zadowolonym użytkownikiem programu CTLife. Ja i moja żona cenimy sobie jego funkcjonalność. Uważamy, że programu CTLife, to rewelacja - używamy go już 28 cykli i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Jest to wspaniały program, tym bardziej , że mam nieregularne cykle. Jest bardzo prosty w obsłudze i idealny w interpretacji, sami poleciliśmy zakup go innym (4 małżeństwom). Za każdym razem zinterpretował nam cykle bezbłędnie (okresy niepłodne). Pięknie przedstawia graficznie cykl. Chciałam jeszcze korzystając z okazji powiedzieć, że Państwa program jest fenomenalny. :) Nie chodzi o samo jego działanie i fakt umieszczenia tak wielu metod w jednym narzędziu, ale również o Państwa wkład w nauczanie metod naturalnych. Gratuluję pomysłu i udanego produktu! Program świetny i mi sie bardzo podoba. Jak na razie jestem bardzo zadowolona z programu i polecam znajomym. Docelowo program byl kupiony w celu "zajscia" nie udalo nam sie na razie ale to z powodu problemow zdrowotnych. Dla mnie program jest swietny. Pomogl nie tylko mi ale rowniez mojemu lekarzowi w wyznaczeniu dni do monitoringu USG cyklu. Zaczynam juz niedlugo wiec bede mogla potwierdzic wskazania programu. Program jest rewelacyjny. Godny zaufania. Prosty w obsłudze. Czytelny. Bardzo ułatwił mi i mojemu mężowi interpretację cykli. Każde małżeństwo powinno go mieć. Jesteśmy wdzięczni za tak wspaniałe dzieło. CTLife: Jesli chce sie zwiększyć prawdopodobieństwo urodzenia zdrowego dziecka, to kobieta powinna zarzywać na 3 msc przed planowanym poczeciem i w czasie ciązy kwas foliowy Użytkownik CTLife: "Łykamy" folik od prawie roku ... (z poczatku nie mieliśmy zaufania do NPR :)) - A jak po tym czasie zaufanie do NPR? - POZYTYWNE! Jeśli chodzi o użytkowanie ctlife to ogólnie jestem zadowolona Co do programu CTLife, to używam go już 20 cykl i jestem z niego bardzo zadowolona. Jest to idealny program dla "leniwych" szkoda że jeszcze sam nie pobiera danych do analizy. Biorąc pod uwagę moje nieregularne i czasami dziwne cykle, program CTLife całkiem dobrze sobie z nimi poradził. Kupując ten program, miałam obawy co do jego funkcjonalności i skuteczności. W rzeczywistości jest bardzo prosty w obsłudze i rzetelny w interpretacji, jest godny zaufania i polecenia innym. Jesteśmy zadowoleni z faktu, że mamy i posiadamy ten program Po 17 cyklach użytkowania programu: JESTEŚMY BARDZO zadowoleni z dzieła CTLife Po dwóch latach użytkowania programu: Kłania się zadowolony użytkownik... Za całość dorobku CTLife - respect (szacunek)... Para małżeńska, która wpisała do programu karty cyklów z całego swojego życia (85 cykli): Piękny, przejrzysty, super! (...) Na koniec proszę przyjąć mój szczery podziw – Pańskie dzieło jest naprawdę profesjonalnym i skomplikowanym narzędziem. Wierzę, że NPR i CTLife będą sobie wzajemnie służyć. Program jest bardzo czytelny i wyniki podaje na podstawie kilku obserwacji, dzięki czemu jest bardziej wiarygodny. A poza tym uczy obserwacji własnego organizmu. Szczerze polacem ten program zarówno w ramach nie planowania potomstwa jak i ułatwienia zajścia w ciążę :) Programik wspaniały, pomaga w planowaniu rodziny, a również wiele naucza dzięki bogatej pomocy merytorycznej. Każde małżeństwo powinno się w niego zaopatrzyć. Program jest bardzo pomocny Drodzy mężowie kupcie swoim żonom ten program, jest to doskonały i oryginalny prezent dający dużo cennej wiedzy, jeszcze więcej miłości, a ile przy tym radości. To doskonały prezent ślubny. Serdeczne podziękowania dla twórcy programu – ON WIE ZA CO!!! Korzystamy z programu od prawie roku i jesteśmy z niego ogromnie zadowoleni. Niesamowicie ułatwia on nam prowadzenie i interpretacje cykli płodności. Jest bardzo prosty i czytelny. Polecamy go wszystkim małżenstwom, którym zależy na budowaniu wzajemnego szacunku. Program pomaga, wymaga, naucza i wspiera :) Studentka na prelekcji na Uniw. Opolskim: To po co w takim razie antykoncepcja? Nauczyciel z Katowic na przezentacji w WOMie: Spisałem sobie całą literaturę, którą Pan przedstawił i będę to czytał, bo widzę, że żyję bez świadomości, że jestem tak bardzo do tyłu z wiedzą na temat płodności! Dziękuję serdecznie za to, o czym Pan mówił. Położna po prezentacji w Wyższej szkole dla Pielęgniarek i Położnych w Opolu: program jest dość interesujący i należy go promować zarówno w środowisku medycznym jak i w środowiskach nie związanych z medycyną. Sądzę, że taki program może posłużyć również do wykrywania zaburzeń cyklu i skuteczniejszego leczenia. I wiele innych... Pozdrawiam Ps. Pozdrów ode mnie PeTomasza. Jeśli kiedyś Pani lub ktokolwiek inny zapragnąłby współpracowac przy poprawie domniemanych przez Panią błędów w CTLife to zapraszam do współpracy. Dostarczę program do testów, zapłacę za testy oraz zapłącę za konstruktywne rozwiazania. Może Pani się zdecyduje, bo PeTomasz odmówił :-P wolał nie przyłożyć ręki do powstania programu "idealnego" o który tak zabiega w swoich krytykach. Może Pani przejdzie na stronę "wroga" i dopracuje tę jedna metodę o którą Pani chodzi? Nie bedzie miała wtedy błędów, i bedzie bezpieczna. Pani sobie zarobi, a ludzie bedą mieli idealny produkt. Co Pani na to? Odpowiedz Link
nglka Re: Eot - no tego nie mogę tak zostawić :-) 19.03.08, 14:41 Szanowny Panie. Nie znam pana, nie wiem jak podchodzi pan do współpracy, dlatego odgórnie chciałabym rozwiać wszelkie wątpliwości. Moim głównym celem jest pomoc w utworzeniu takiej analizy, która popełniałaby jak najmniej błędów (metoda angielska). Nie chciałabym brać udziału w tworzeniu czegoś, co w efekcie dalej będzie niezgodne z założeniami metody mimo wykazanych błędów. Jeśli coś będzie budziło Pana wątpliwości co do zasadności wykonania analizy w taki a nie inny sposób to proszę ze mną o tym porozmawiać a nie z góry zakładać, że analiza przeze mnie przedstawiona jest niezgodna metodycznie. Jeśli zagwarantuje mi pan, że moja praca nie zostanie zmodyfikowania wedle cudzych niekoniecznie prawidłowych złożeń bez wcześniejszej konsultacji ze mną - to bardzo proszę o przesłanie wstępnych informacji dot. współpracy na mail gazetowy. Loginem jest mój nick. Odpowiedz Link
ctlife Re: Poczytałem moje wczesniejsze posty i ... 20.03.08, 00:08 .. przepraszam za ostre słowa. Niestety, kultury to ja sie jeszcze bedę uczył całe życie :-( Prosze o wybaczenie. Odpowiedz Link
ctlife Re: Współpraca 20.03.08, 00:10 No, to mi się podoba ;-) Przechodze na maila. Pozdrawiam Odpowiedz Link
lacitadelle wow 20.03.08, 10:57 porównywanie niepotrzebnego (wg Pana, bo wiele kobiet chce się dowiedzieć, że jest w ciąży po 10, a nie po 18 dniach od owulacji) do niechcianej ciąży... jako osoba postronna czytająca z przerażeniem tę dyskusję - gratuluję. Mam nadzieję, że nie wszystkie osoby próbujące pchnąć NPR do przodu, mają charakter podobny do Pańskiego. A do Jurgora: wydaje mi się, że Twoje wypowiedzi w tym wątku wzięły się z pobudek, o których normalny użytkownik tego forum nie może wiedzieć i których w tym temacie nie było widać. Bo dla mnie to wyglądało tak, jakbyś się szczerze oburzał i bronił swojej pracy, w odpowiedzi na post, który Ciebie w ogóle nie dotyczył. Dla postronnego czytelnika, takiego jak ja, wyszło trochę dziwnie. Btw: mam wielki szacunek dla Twojej pracy i cały czas obserwuję wyniki, choć z pewnych względów prawdopodobnie ATOS nie będzie dla mnie możliwy do stosowania. Odpowiedz Link