GoĹÄ: Aramis IP: *.skoczow.sdi.tpnet.pl 17.06.03, 17:56 Szczerze odradzam - wulgarne tłumaczenie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: goi Re: Pluton IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 17:42 ktore tlumaczenie? Na dvd? zreszta to chyba nie minus, wazen aby bylo dokladne! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Barnes Re: Pluton IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 24.08.03, 14:27 najlepszy film wojenny w historii. Rola Toma Berengera jako sierżanta Barnesa warta Oscara. Polecam również książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Sabella Re: Pluton IP: *.chello.pl 26.08.03, 16:47 Gość portalu: Barnes napisał(a): > Rola Toma Berengera jako > sierżanta Barnesa warta Oscara. Popieram. Jaka szkoda, że Oskarem się nie zakończyło. Szkoda dla mnie podwójna bo T.Berenger to mój ulubiony aktor :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: milicjant Re: Pluton IP: *.pool212171.interbusiness.it 26.08.03, 18:18 Popieram w calej rozciaglosci. Dla mnie jest nawet troche lepszy od "Czasu apokalipsy", choc to filmy lezace na tej samej, wysokiej, polce. Dla mnie najwiekszym bohaterem tego filmu jest... autor zdjec - Robert Richardson. Oczywiscie nie mniej komplementow pod adresem rezysera. MO Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: verte Re: Pluton IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.03, 17:03 Gość portalu: Barnes napisał(a): > najlepszy film wojenny w historii. Rola Toma Berengera jako > sierżanta Barnesa warta Oscara. Polecam również książkę. Najlepszy?Widziałeś Full Metal Jacket? Odpowiedz Link Zgłoś
orbulon Re: Pluton 27.08.03, 13:53 Wiele tu pokazano tzw. zbrodni amerkanów podczas wojny. Szkoda tylko, że zapomniano o Vietcongu. Dla Stona Viecong prowadził tę wojnę zapewene z zachowaniem wszelkich zasad honoru i "sprawiedliwej wojny". Ale jak komuch robi film to czego oczekiwać. Berenger jest dobty to fakt. Ale na oskara aż nie zasłużył. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kpt.Widelec Pluton IP: *.crowley.pl 29.09.03, 23:53 widziałem go wiele razy,i myślę że wraz z "Czasem Apokalipsy",stanowią dwa najlepsze filmy o wojnie w Wietnamie jakie kiedykolwiek nakrecono:) Odpowiedz Link Zgłoś
franzmaurer Re: Pluton 30.09.03, 12:03 Gość portalu: Aramis napisał(a): > Szczerze odradzam - wulgarne tłumaczenie Rzeczywiscie - najlepszy argument przeciwko dobremu filmowi... Popukaj sie albo idź sobie pod koszary i posłuchaj jak nasze wojaki mówią ;) Odpowiedz Link Zgłoś