anulenka7 02.06.06, 15:59 ktoś czytał, możecie polecić? Bo zastanawiam się, czy warto kupować. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: "Targowisko próżności" Thackeray 02.06.06, 16:12 > ktoś czytał, możecie polecić? Ja czytałam, podobało się mi... Polecić przeczytanie mogę... Co do kupna - ja akurat nie mam, z biblioteki czytałam. Ale jak już dom wielkości tradycyjnego dworku w Anglii, z biblioteką większą niż moje obecne mieszkanie, oddziedziczę, na pewno kupię. Na razie nie ma gdzie składować już tych książek... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: "Targowisko próżności" Thackeray 02.06.06, 17:27 tez nie mam gdzie składowac, ale dworek będzie następny ;-) Targowisko polecam. Na mnie zrobilo wrazenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
anulenka7 Re: "Targowisko próżności" Thackeray 02.06.06, 17:34 W takim razie kupię. "Targowisko" widziałam dzisiaj w kioskach (seria Najsłynniejsze powiesci dla kobiet", opasłe tomisko w twardej obwolucie za jedyne 19.90), zaraz po nie się wybieram. Dzięki za rady Znawczyniom Literatury. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: "Targowisko próżności" Thackeray 02.06.06, 17:38 uwaga: mnie sie zadzryło kupic tanio TP wydawnictwa prószynski i s-ka, ale oakzało sie...z e w ksiazce brakuje jakichs 20 stron (były czyste)- wiec uwazaj! miłej lektury :) ps. ciekawe, czy twoje zdanie na temat kobiet zmieni sie po tej lekturze... :) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: "Targowisko próżności" Thackeray 02.06.06, 18:30 > Dzięki za rady Znawczyniom > Literatury. :-) Formo, czy Ty to widziałaś? Te Znawczynie L. to było o nas... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: "Targowisko próżności" Thackeray 02.06.06, 23:31 A ta Literatura to była o TP? tak z duzej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: "Targowisko próżności" Thackeray 03.06.06, 01:02 znakomita powiesc ja mam wydanie Pruszynskiego. kompletne, za to sporo popodkrelsanie, bo Thackeray mial wyjatkowy talent do blyskotliwych ustepow :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: "Targowisko próżności" Thackeray 03.06.06, 14:58 właśnie czytam, było w Świecie książki z jakąś cenową promocją. Zakupiłam, bo jednak cena jest istotnym elementem zakupu. Są po prostu drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: "Targowisko próżności" Thackeray 03.06.06, 17:56 Warto, warto...na pewno przeczytać warto! Sama też chcę sobie kupić tę książkę, bo czytałam wypożyczona z biblioteki. A tak w ogóle to Becky Sharp, to jedna z moich ulubionych książkowych bohaterek;) Odpowiedz Link Zgłoś
formaprzetrwalnikowa Re: "Targowisko próżności" Thackeray 03.06.06, 19:54 O, tak. becky jest - ze sie tak wyrazę- zaje*ista :) Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: "Targowisko próżności" Thackeray 03.06.06, 19:20 A w oryginale jakie to smakowite! Ta powieść się nie starzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: "Targowisko próżności" Thackeray IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.06.06, 10:45 A ja znalazłem własnie w domu inną książkę Thackeray - "Wdowiec Lovel".. ktoś czytał, jakie wrażenia? Pozdrawiam. Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuśka Re: "Targowisko próżności" Thackeray IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.06, 17:40 zaczęłam dziś czytać "Targowisko" - Becky Sharp od razu mi się spodobała, ależ z niej jędzunia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: "Targowisko próżności" Thackeray IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.06.06, 20:16 czytalam w oryginale, oj ciezko bylo ciezko. becky jedzowata, to prawda Odpowiedz Link Zgłoś