39.a 10.12.15, 01:02 youtu.be/EJ_S5Rjt_iI widzę siebie, swoją nieruchomą twarz, nieruchome oczy. pewnie nie tylko ja... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ditta12 Re: celne, jak diabli 10.12.15, 12:49 Moja rodzina odsunęła się ode mnie z kupienie zwierząt.Matka zrobiła mi awanturę.Znajomych nie mogę do domu zaprosić bo ona jest wściekła chociaż ze mną nie mieszka ale mi grozi że mnie zamknie u czubków. Też tak mam jak na filmie,wczoraj miałam jak zwiększyła mi lekarz dawkę tego szajsu.Wot is szajs?Nie wiem ale to coś niezrozumiałego,zaraz zobaczę sjp.pl/szajs Idę na powietrze,na cmentarz,udekoruję pomnik bo we wszystkich świętych nie byłam z powodu doła po procesie sądowym. Odpowiedz Link
ergo_pl Re: celne, jak diabli 10.12.15, 16:13 Celne. Komentarze jak zwykle. Debilne. W większości. Odpowiedz Link
ditta12 Re: celne, jak diabli 10.12.15, 16:23 No i co na to poradzić jak wszystko jest debilne.A co jest niedebilne?Bo nie wiem. Odpowiedz Link
za_mszowe Re: celne, jak diabli 10.12.15, 18:34 Widziałam te polskie komentarze (film ma napisy PL, ale narrator EN), jacyś janusze psychologii z gimbazjum, zreszta kto inny ma chec i czas udzielac sie na YT. Z tym ruszaniem d.y to jakbym slyszala moja nastoletnia siostre kilkanaście lat temu. Odpowiedz Link
ditta12 Re: celne, jak diabli 10.12.15, 18:45 To złe te komentarze?Ja to patrzyłam oczami bo w ciemnościach egipcjańskich siedzę ze względu że oszczędzam na energii elepstrycznej i tak chodzę i pstrykam. Odpowiedz Link
za_mszowe Re: celne, jak diabli 10.12.15, 18:48 Czy psycholog kliniczny poradzi Ci ruszyć dupe i wziąć się w garść? Tam pisują jakieś dzieci z gimnazjum, które wszystkie rozumy pozjadaly Odpowiedz Link
eydur8791 Re: celne, jak diabli 10.12.15, 20:46 Niestety ze smutkiem musze stwierdzić, że niekoniecznie. Przykład z mojego życia: rodzice mojej byłej dziewczyny zostali poinformowani, że choruję na CHAD. Naoglądali się jakiś scen z seriali jak to schizofrenik znęca się nad żoną i od tamtej pory z nielubienia przeszli na traktowanie mnie jak powietrze. Na propozycję rozmowy ze mną o chorobie złożoną przez moją byłą odpowiedzieli, że nie mają ze mną o czym rozmawiać. Potem się dowiedziałem, że perswadowali jej żeby ze mną zerwała, bo przecież mogę wyjść na ulicę z bronią i zabijać. I puenta: wykształceni ludzie, wyższe studia, obyci. Okazało się, że wyszło z nich buractwo. Ja rozumiem: można się obawiać, bać, nie znać się na psychiatrii. Ale nie rozumiem jednego: dlaczego nie chcieli poznać tej choroby od mojej strony? Nie pozwolili wytłumaczyć? Pokazać, że istnieją ludzie, którzy sobie radzą w życiu pomimo choroby? Także niestety w Polsce wciąż traktuję się chorych psychicznie jak wariatów. Optymistyczna końcówka: Ale to się zmienia. Szybko i na lepsze. I tu jest nadzieja Odpowiedz Link
39.a Re: celne, jak diabli 10.12.15, 22:50 Podobnie "Czy ona nie zagraża". Zagraża, głównie sobie. Zapomniałam dopisać, aby NIE czytać komentarzy. Wydało mi się to oczywiste. Ta dziewczyna nie choruje, ale zna chorujących znajomych, odwzorowanie jest doskonałe. Narracja to ona sama. Monnotonny głos, spowolnienie... Odpowiedz Link
rainbow_73 Re: celne, jak diabli 11.12.15, 15:09 eydur8791 napisał: > I puenta: wykształceni ludzie, wyższe studia, obyci. Okazało się, że wyszło z n > ich buractwo. Żaden dyplom nie czyni człowieka, a jego brak nie przekreśla ludzkiego stosunku do innych. Odpowiedz Link
eydur8791 Re: celne, jak diabli 11.12.15, 23:31 Oczywiście. Pełna zgoda. Moja babcia nie skończyła wszystkich klas szkoły z powodu wojny, a moim zdaniem jest mądrzejsza od niejednego profesora. Odpowiedz Link
ditta12 Re: celne, jak diabli 10.12.15, 19:00 To takie jak Weronika postanawia umrzeć,podobne,bezsens singlowania a jak jesteś z kimś to też źle bo niedobrze,wszystko źle,wszystko niedobrze,jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził i weź i pisz wiersze. Napisz jakieś wiersze mamuśka3 w jednym zamiast beczeć do poduchy,napisz jak Norwid albo któś. Rambo(zapomniałam jak się pisze)ten to pisał pięknie,a Sonety do Laury a Słowacki do matki Ty mi pierwsza pokazałaś księżyc.....no już nie wiem w jakim charakterze te poematy składaj,może jak Mickiewicz?A kupiłam za3zeta jakąś książkę Mickiewicza ale nie wiem co to,zaraz zobaczę. Utwory dramatyczne3,zaglądnęłam a tam Dziady,gdzieś miałam dwójkę ale nie wiem,może komuś pożyczyłam?No i gdzieś jedynkę zawieruszyłam Może się spaliła?Miałam też Grażynę,on tego nie dokończył,podobnie jak Dzielnego wojaka Szwejka,może mu się nie chciało a może umarł,kto wie. Czasami coś się pisze,odkłada na potem i zapomina co dalej.Ja piszę i piszę i oddaję swemu terapeucie,coby rodzina mnie nie szpiclowała jak jestem u czubków w zamknięciu.Znów nawypisywałam w żółty segregator i takiż zeszyt i mam żółte papiery ze swoimi ręcznymi wypisami,już sama nawet nie mogę nieraz się rozczytać ale nie chce mi się na wordzie bo nie wiem skąd mamtego worda mieć,bo jak miałam to ktoś mi ukradł.Ale czasem to dobrze na kartce popisać. Odpowiedz Link
ditta12 Re: celne, jak diabli 11.12.15, 10:49 <Także niestety w Polsce wciąż traktuję się chorych psychicznie jak wariatów.> Eydur,ta laska nie była dla Ciebie skoro słuchała się rodziców zamiast z Tobą układać sobie coś,np.na półce czy gdzieś.Nie wiem,czy mieszkaliście razem?Odeszła z Waszego wspólnego mieszkania?Z Twojego?Nic na to nie można poradzić.Życie jest takie że ludzie się zmieniają i...... tu piosenka: www.youtube.com/watch?v=tW-tl4T5Sjk Odpowiedz Link
jaskolka82 Re: celne, jak diabli 12.12.15, 03:03 www.youtube.com/watch?v=-eBUcBfkVCo i to cenne Odpowiedz Link
ditta12 Re: celne, jak diabli 12.12.15, 09:25 encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRqBi4Umu68iJ-9jEwJcQ7D9IRkwcntOTLmiiezw4_p6kQa-vbkIA Skradzione Serce (wiersz klasyka) Arthur Rimbaud Z serca potok tryska mdławy, Dymem fajek okopcony, Tryska strumień smutny strawy - Z serca potok tryska mdławy. Banda cieszy się z zabawy, Śmiech na wszystkie bucha strony, Z serca tryska potok mdławy, Smutny - fajką okopcony. Żołdackie, ityfaliczne Żarty serce me splamiły, A na sterze freski śliczne: Żołdackie, ityfaliczne. Fale abrakadabryczne, Chodźcie, byście mnie omyły. Żołdackie, ityfaliczne Żarty serce me splamiły. Gdy opróżnią swoje szklanki, Jak mam trwać, skradzione serce? Pijanej czkawki niespodzianki Przyjdą, gdy opróżnią szklanki. Brzucha drgawki, kołysanki Strawią serce w poniewierce. Gdy opróżnią tamci szklanki, Jak mam trwać, skradzione serce? Odpowiedz Link
39.a Re: celne, jak diabli 12.12.15, 17:18 Dziękuję Ci. Tak przygnębiające, że oglądam po kilka minut i przerwa. ChAD ma jednak jaśniejsze oblicze niż sama depresja. Odpowiedz Link
ditta12 Re: celne, jak diabli 12.12.15, 20:12 Nie wiem jaka jest głębia najgłębsza,a może wiem,nie wiem czy wiem czy nie wiem. Chyba jednak wiem. OO 8 WMWMWMWMWMWM<<..,,,,..>>>VVVVXY.. coś w tym stylu. Taki wąż na U co pożera własny ogon,tak w kółko,raz większe,raz mniejsze,ja jakby levituję i coś do mnie gada ale mnie nie przeklina,podpowiada li tylko. Ja się tego nie boję,no bo czego mam się bać?Gadania?Nie muszę tego słuchać ani wierzyć temu. Biorę co mi pasuję? Rozumisz mamuśka3w jednem? Odpowiedz Link
ditta12 Re: celne, jak diabli 13.12.15, 11:39 Diabli są celne cha cha cha a moze bezcelne? Odpowiedz Link
ditta12 Re: celne, jak diabli 14.12.15, 19:13 Mam dla Ciebie 3mamuśko drugą część o tej kropli wody: www.youtube.com/watch?v=w919SXvFJCs Odpowiedz Link