fiabei 16.10.07, 13:21 ...po prostu się boicie? Boicie się nowego obowiązku? Nowych wydatków? Że nie starczy na waciki? Że sobie nie poradzicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katja_24 Re: a może... 16.10.07, 13:24 Nie potzrebuje nowych obowiazkow i wydatkow, ale glownie po prostu NIE CHCE miec dzieci. Dlaczego wszyscy, ktorzy lubia dzieci, nie potrafia tego zrozumiec i doszukuja sie jakis innych, mrocznych powodow? Odpowiedz Link
daria_nowak Re: a może... 16.10.07, 13:34 ... a może, po prostu nie lubię? Może mnie drażnią, brzydzą, wzbudzają niechęć? Może zwyczajnie nie jestem typem "matki"? Może nie potrzebuję ich do pełni szczęścia? Bo przy moich zarobkach, starczyłoby mi i na dziecko i na duże paczki wacików... Odpowiedz Link
ansil znowu diagnoza? 16.10.07, 13:38 oczywiscie- cos z tymi, co nie lubia dzieci musi byc nie tak i koniecznie trzeba wszystkich zdiagnozowac? a Ty wszystko lubisz? ja np nie lubie jak mi sie mowi czego powinnam chciec.. poprosze o diagnoze.. Odpowiedz Link
yagiennka Re: znowu diagnoza? 16.10.07, 13:39 I znów ta agresja. Czemu jesteście takie agresywne? Odpowiedz Link
ansil Re: znowu diagnoza? 16.10.07, 17:14 bo mnie irytuje podejscie: bez dzieci=defekt jakby ci ktos od 5 lat powtarzal "przefarbuj wlasy na blond, bo blond jest cool, bedzie Ci lepiej w blond, JA to wiem, wszystkim jest lepiej w blond wlosach" a Tobie by bylo dobrze jako brunetce nie wkurzalo by Cie to? Odpowiedz Link
yagiennka Re: znowu diagnoza? 16.10.07, 17:32 Jakby mi wszyscy mówili ze w blond mi by było dobrze na pewno bym spróbowala Poza tym to porównanie wydaje mi się bez sensu. Odpowiedz Link
ansil Re: znowu diagnoza? 16.10.07, 17:56 no troche bez sensu, bo sobie wlosy mozesz znowu czarne zrobic, wiec proba nie boli.. a dziecka na probe raczej nie da, wtedy to juz pozamiatane do konca zycia.. ale mi chodzilo o istote wmawiania komus czegos, czego on nie chce.. Odpowiedz Link
bejman2 Re: znowu diagnoza? 16.10.07, 18:14 To jest właśnie wolny wybór, a to czy podjęłaś dobrą decyzję zobaczysz sama póżniej, oby nie było za późno. Pozdrawiam Mama dwóch urwisów Odpowiedz Link
katja_24 Re: znowu diagnoza? 16.10.07, 18:23 Wlosy zawsze mozna przefarbowac z powrotem... Odpowiedz Link
daria_nowak Re: znowu diagnoza? 16.10.07, 23:25 Bo nie rozumiecie prostych pojęć, wypychając sie nam w bardzo prywatne sprawy. Odpowiedz Link
friday133 Re: a może... 16.10.07, 22:42 A jeżeli nawet ktoś się boi, to co z tego? Nie chce dodatkowych wydatków, nie chce ponosić wyrzeczeń, boi się, że nie da rady - to co? Nie ma prawa? Odpowiedz Link
vvrotka Re: a może... 17.10.07, 12:03 Generalnie lepiej, jak ludzie nie chcą i nie ma dzieci, niż że się tak wyrażę płodzi jak królik a potem nie ma kto się dziecmi zając, wykarmić, utrzymać. Poniewierają się te dzieciaki po domach dziecka nie znając miłości. Odpowiedz Link