27.03.08, 12:35
Wczoraj do późnych godzin nocnych ważyłem swoje piwo- zaplanowane było że
skończę 20-21 ale skończyłem duuuuuużo później jak zwykle. Dziś mi fajnie
bulka ale by je wypić to jeszcze przynajmniej miesiąc trzeba spokojnie
poczekać a by uzyskać pełnie smaku to 3-4 miesiące lub nawet rok dwa.
Po co to piszę. To jedno z moich hobby które wymaga ode mnie cierpliwości,
samo zaparcia i wytrwałości. I trochę wylanego potu podczas ważenie nocąwink
Drugie moje hobby też wymaga sporo wyrzeczeń ale oba dają mi niesamowitą
frajdę. To trochę jak z dzieckiem włożyć trzeba trochę i na rezultatu czekać
długowink I dlatego chciałem was zapytać czy macie jakieś takie hobby, pasje.
Które wymaga od was troszkę cierpliwości.
Obserwuj wątek
    • keltoi Re: Hobby 27.03.08, 13:03
      Z takich "cierpliwych" to moja specjalizacja na studiach. Bezpieczeństwo jest niby popularne, ale ja sobie wybrałam dosyć skomplikowany i multidyscyplinarny temat i teraz mam. Piszę to cholerstwo, ale idzie powolutku, bo mało literatury nakierowanej ściśle na temat. I tak poluję, chodzę, sprawdzam katalogi wydawnicze, kombinuję.

W bibliotekach trzeba uważnie przeglądać katalogi nie tylko w swojej dziedzinie, czyli politologii, ale tez prawie, socjologii, psychologii, nawet religioznawstwie... W księgarniach kopie się po wszystkim, co proponują półki. A potem się zdarza, że bierzesz książkę z biblioteki i masz z niej do użycia jeden rozdział... O_o Albo tak jak ostatnio - książka miała bardzo obiecujący tytuł i recenzję, wydałam kupę kasy na zamówienie... i się okazało, że przydadzą mi się może ze dwa rodziały z 500 stronnicowej książki. O bu!

Zbiera się to wszystko powolutku. I jakoś mi się w związku z tym wszystkim porobiło, że zbieram książki - te fachowe do mojej dyscypliny, ale też te feministyczne/genderowe publikacje (za fortunę kupiłam niedawno piękne, rocznicowe wydanie de Beauvoir), z działu teorii stosunków międzynarodowych, historii i kultury Europy... lubię wejść do Empiku i wyjść z naręczem knig smile Kiedy byłam w Polsce i zdarzało mi się to regularnie w jednym z pobliskich Empików Panie pracujące na kasie potrafiły reagowć "Ma pani plecak? Kasiaaa, daj te mocniejesze torby! Ta nasza Pani znów przyszła!" smile
    • kropotkina Re: Hobby 28.03.08, 11:42
      Faktycznie, ważenie piwa to dość oryginalne hobby. Tylko dla pasjonatów. Podobno niektórzy specjalnie piwo warzą, żeby je potem zważyć.
      • egon26 Re: Hobby 28.03.08, 13:05
        Brawo znalazłaś błąd ortograficzny... prześlij mi adres mailem dostaniesz w
        nagrodę litr zrobionego (tak bezpieczniej wink) przez mnie piwa wink
    • twojafantazja Re: Hobby 02.04.08, 12:21
      Niesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka