betita80 01.09.10, 14:31 Czy możecie mi polecić dobrego logopedę dziecięcego w Olsztynie, Elblągu ewent.w Gdańsku (może być prywatnie)? Z góry dziękuję Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ag0000 Re: Logopeda 01.09.10, 21:18 a w Szpitalu Dziecięcym w Olsztynie byłaś u kogoś już? ja z Anią chodzę do Joanny Chabowskiej (albo Chebowskiej) dokładnie nie pamiętam i ona prowadzi małą już od momentu drugiego miesiąca życia (przychodziła do niej na oddział)zajmuje się właśnie takimi maluszkami i nawet jedna z naszych pań przedszkolanek robi specjalizację w tym kierunku i ma z nią zajęcia.Uważam ja za dobrego logopedę,zresztą są chyba jeszcze w szpitalu inni logopedzi i jeśli cię interesuje to przyjmuje w pawilonie rehabilitacyjnym na parterze. poza tym była jeszcze kiedyś naprawdę dobra logopeda w szpitalu dokładnie psychiatrycznym na Alei wojska -tam miała gabinet na parterze ,nazwiska nie pamiętam. Odpowiedz Link
betita80 Re: Logopeda 02.09.10, 21:43 Dzięki Aga. My nie dostaliśmy skierowania do logopedy, w poradni ryzyka też nam nie dali,bo nie widzieli takiej potrzeby. Adaś skończył już dwa lata i nie mówi praktycznie nic, no czasem powtórzy mama albo tata i coś tam po swojemu i nic więcej. Na bilansie dwulatka lekarka stwierdziła, że ma jeszcze czas, ale i tak wolałabym skonsultować to ze specjalistą. Odpowiedz Link
ag0000 Re: Logopeda 03.09.10, 18:23 Hejka Powiem ci że my też nie dostaliśmy skierowania do logopedy tylko na oddziale w Szpitalu dziecięcym na patologii stwierdzili ,że jest jej potrzebna konsultacja logopedy od maluszków bo miała problemy ze ssaniem,język uciekał jej do tyłu i podklejał się do podniebienia.Były masaże całej twarzy i jamy ustnej i tak to szło dalej nawet jak wyszła już do domku na dobre to jeździłyśmy na kontrole aż do teraz jeździmy i cały czas do tej samej pani logopedy,a zaczynała od drugiego msc życia. Ania również bardzo długo nie mówiła poza paroma słowami i swoją "chińszczyzną" i również mówili nam że ma jeszcze czas,a tak naprawdę to zaczęła mówić i to zdaniami,jakby odblokowala się kiedy poszła od maja do przedszkola a teraz czasem pragniemy ciszy... ale jestem również tego zdania co Ty,że warto skonsultować małego ze specjalistą może powie coś Tobie ciekawego i podpowie co i jak pozdrawiam Odpowiedz Link